Finalisten beste stagebedrijf/-begeleider 2019

Stem onderaan de pagina op jouw favoriete stagebegeleider!

De finalisten in de categorie beste stagebedrijf/-begeleider zijn:

Marcel van der Meulen 

Op Marcel's initiatief is er een mooie samenwerking ontstaan met Pastiel, een gemeentelijk re-integratie bureau. Via een speciale, interne mbo-opleiding, uitgevoerd door docenten van ROC Friese Poort binnen Patyna worden studenten opgeleid tot zorgondersteuner. Na een korte stage volgen de studenten een jaar lang een opleiding, als ze deze succesvol afronden krijgen ze direct een vaste baan als helpende van minimaal 24 uur per week. Tevens wordt er samen met Pastiel in oplossingen gedacht. Als het lastig is voor een student om vroeg in de ochtend op bijvoorbeeld een plattelandslocatie zoals Koudum te zijn dan wordt er gekeken naar het eventueel halen van bijvoorbeeld het rijbewijs. De studenten ervaren het traject als zeer bijzonder en een mooie kans voor hun toekomst.

Heleen Wijnhoud

OBS Roderik van Voorst is een ruimdenkend stagebedrijf dat ruimte biedt aan zo’n 12 studenten per schooljaar. Dit zijn studenten van de opleidingen medewerker financiële administratie, medewerker receptie en secretariaat en onderwijsassistent. De directeur, Heleen Wijnhoud, doet de begeleiding van de studenten administratie en stopt daar veel tijd en positieve energie in. Studenten kunnen altijd bij haar terecht voor vragen en feedback over de werkzaamheden en het functioneren. Vervolgens kijken ze samen naar een goede, individuele oplossing.

Heleen past haar begeleiding aan per student. Wat opvalt is dat iedere student bij OBS Roderik van Voorst een indrukwekkende persoonlijke en zakelijke ontwikkeling doormaakt. Dit is vooral toe te schrijven aan de vakkundige begeleiding, zowel van haar als ook van het hele team. Ook de studenten onderwijsassistent krijgen een goede begeleiding van de leerkrachten die hier de nodige tijd en energie insteken. De school wil een plek zijn waar mensen enthousiast gemaakt worden voor het onderwijs! En dat lijkt in veel gevallen te lukken.

Adimas Pechler

Begeleider, opleider, trainer, sparringspartner én voorbeeldfunctie. Adimas is het allemaal! Voordat Adimas samen met de stagiairs leerdoelen opstelt, neemt hij ruim de tijd om de mens achter de student te leren kennen. De leerdoelen krijgen op verschillende gebieden vorm. Bijvoorbeeld op het gebied van brede vorming of op sociaal-emotioneel vlak. Om de studenten te mogen begeleiden heeft Adimas een Buddy Training gevolgd. Iedereen die wordt ingewerkt wordt gekoppeld aan zo'n buddy. De buddy maakt hem of haar dan wegwijs in het bedrijf en leert hem of haar alle kneepjes van het vak. "Ik vind het belangrijk om studenten de vrijheid te geven om zich te ontwikkelen en te ontplooien. Door de combinatie van hun talent en mijn passie voor het bedrijf proberen we samen de detailhandel en The Sting naar een hoger niveau te trekken," aldus Adimas.

Speciaal voor onze stagebedrijven en belangrijke stakeholder hebben wij een relatieprogramma. 

Meld je aan!