Finalisten beste docent

Stem onderaan de pagina op jouw favoriete docent!

De finalisten in de categorie beste docent zijn:

Agnes Abma 

Agnes is een positieve, goedlachse vrouw en een vertrouwenspersoon voor haar studenten. Twee studenten noemen haar zelfs ‘de liefste docent’. Agnes wordt niet alleen lief gevonden, ze kan ook erg goed uitleggen en heeft veel kennis over het vakgebied die ze met de juiste lesstof overbrengt. Studenten vinden dat je bij Agnes altijd terecht kan met al je problemen. De reden: Agnes heeft talent voor luisteren. Studenten voelen zich daardoor gehoord en hebben het gevoel alles aan haar te kunnen vertellen. De woorden helpen en vertrouwen zij kenmerkend voor Agnes. Ook doet ze haar best om met de tijd mee te gaan. Als studenten haar een tip geven over wat er op dit moment hip en happening is dan gaat ze daar direct mee aan de slag.

Jenne-Pieter Stiemsma

Jenne-Pieter is een hele enthousiaste en creatieve docent van 26 jaar oud. Hij heeft zijn eigen manier van lesgeven ontwikkeld waardoor hij dicht bij de studenten staat en het met iedereen goed kan vinden. Zijn passie voor lesgeven zie je op verschillende manieren terugkomen, zo weet hij zelfs de ongeïnteresseerde studenten van de opleiding enthousiast te maken voor een project. Naast het lesgeven is Jenne-Pieter ook een persoon die iedereen wil helpen, de hele school kan bij hem terecht als het moet. Een mooi voorbeeld hiervan is dat Jenne-Pieter samen met een student die geen plezier had in het naar school gaan, een traject is in gegaan om te kijken wat de oorzaak daarvan was. Deze student gaat inmiddels weer met heel veel plezier naar school.

Martine Roodvoets

Vakkennis, inspirerende werkvormen, oog voor relatie en een grote dosis humor, dat is Martine. Martine geeft al jaren cursussen en brancheopleidingen voor opdrachtgevers die via ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen met hun scholingsvragen binnenkomen. Omdat ieder traject anders is zorgt Martine continu voor maatwerk. Martine is zelfstandig en kan als geen ander evalueren en reflecteren op haar werk. Ze zoekt daarbij altijd de verbinding met haar collega’s binnen de school. Door haar studenten, opdrachtgevers en collega's wordt Martine als collega en als mens zeer gewaardeerd.