0900 8 996 996
(normaal tarief)

Stage

Tijdens je opleiding krijg je te maken met stage. In het mbo noemen we dit beroepspraktijkvorming (BPV). Wanneer je met je stage begint, heb je al een tijdje op school gezeten. Bij sommige opleidingen volg je vanaf het begin elke week een aantal dagen stage of elk jaar een aantal weken. Bij andere opleidingen volg je één langere stage in een later stadium van je opleiding. Tijdens je stage breng je in de praktijk wat je tijdens je opleiding hebt geleerd. Ook leer je samenwerken met collega’s en je leert omgaan met situaties waar je studieboeken niet direct een oplossing geven. Tijdens je stage leg je een goede basis voor de toekomst.

Stage naar het buitenland
Steeds meer studenten in het mbo kiezen voor een buitenlandse ervaring. Je kunt deelnemen aan Europese projecten of stage lopen bij een buitenlands bedrijf of instelling/organisatie. Bij ROC Friese Poort heb je die mogelijkheid. Dit is een geweldige uitdaging en het staat goed op je CV. Het geeft aan dat je niet bang bent om van huis te gaan en je kunt aanpassen aan andere (bedrijfs)culturen. Je bent flexibel en staat open voor een andere aanpak. Het vergroot je kans op een baan en het is een ervaring die je je leven lang meeneemt. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de mogelijkheden binnen Europa. Je BPV-docent of de coördinator Internationalisering informeert je hierover.

“Een stage in het buitenland, een ervaring om nooit te vergeten”
Karlijn en Johanna hebben 10 weken stage gelopen bij hotel Gloria Palace op Gran Canaria. Johanna: “Ik wilde altijd al een buitenlandse stage doen. Onze docent kwam ons bezoeken op de stageplek. Via e-mail hielden we contact met haar over onze voortgang." Karlijn: “Ik heb veel geleerd. Eerst twijfelde ik of ik wel naar het buitenland wilde maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Ik ben zelfstandiger geworden, mijn kennis van de Engelse en Spaanse taal is vooruit gegaan en ik heb gewoon een leuke werkvakantie gehad. Wat wil je nog meer?”