Terug

SPV en ROC Friese Poort slaan handen ineen

donderdag 20 juni 2019

Studiecentrum voor Publieke Veiligheid (SPV) en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen slaan de handen ineen om een innovatief cursusaanbod aan te bieden op het gebied van Drones en Grip op Evenementen.

Studiecentrum voor Publieke Veiligheid (SPV) en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen slaan de handen ineen om een innovatief cursusaanbod aan te kunnen bieden op het gebied van Drones en Grip op Evenementen.

Dat geldt op korte termijn al voor de cursus GRIP op Evenementen en twee cursussen rond het snel toenemende gebruik van drones.

BOA’s moeten bij grootschalige en kleinschalige evenementen - van muziekfeesten tot buurtbarbecues - regelmatig samenwerken met de lokale politie, brandweer, bewoners en andere partners om bij te dragen aan een veilig verloop van de feestelijkheden voor alle betrokkenen. Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe pak je zoiets aan? De driedaagse cursus GRIP op Evenementen zorgt ervoor dat zij in alle omstandigheden optimaal voorbereid zijn. De studenten zijn erg enthousiast en beoordelen de cursus als volgt:

  • “Heel leerzaam, goede uitleg”
  • “Duidelijke info”
  • “Prima inkijk op de werkzaamheden”
  • “Goed totaaloverzicht”
  • “De trainers zijn zeer kundig, en hebben aandacht voor de cursisten en hun ervaringen”

De tweedaagse cursus Drones ROC-Light basis is er voor professionals die bedrijfsmatig of commercieel drones gebruiken, maar nog geen ROC-Light vergunning hebben om veilig en verantwoord te vliegen. Met deze cursus haal je het ROC-Light kenniscertificaat, waarmee je de vergunning kunt aanvragen bij het INLT. Een vliegvaardigheidstoets is inbegrepen aan het eind van de tweede dag.

Voor beginnende commerciële drone-operators is er de eendaagse cursus Drone Photo & Cinema PRO. Na deze cursus beschik je over diepgaande kennis over de verschillende drone-wetgeving, professionele vluchtvoorbereiding en operationele procedures rond het vliegen in de praktijk met een drone. Daarnaast wordt er geoefend op een drone-simulator, gevlogen met kleine én grotere drones en wordt er veel geleerd over drone-camerainstellingen, verschillende vluchtmodi en handige apps.

Zo gaan de Fries-Veluwse plannen ambitieus van start en neemt de samenwerking meteen een hoge vlucht!

SPV