Sneek, Harste

Onze vestiging in Sneek is het enige ROC in de regio Súdwest Fryslân. Als je hier woont, kun je dus dichtbij huis een leuke opleiding vinden. We hebben drie locaties waar we verschillende opleidingen aanbieden.

Klik op de afbeelding en krijg alvast een rondleiding door de school

Rondleiding Sneek

Adres

Harste 4-6
8602 JX Sneek

Postbus 184
8600 AD Sneek

Openingstijden

Werkdagen 08:00 - 17.00 uur


Diensten

Coffee corner
Tafeltennistafel
Biljarttafel
Restaurant KIEM
Projectbureau Link
Een eigen werf

Paragrafen

Neem alvast een kijkje in Sneek

De Harste: wat een gebouw!

Je voelt je meteen welkom als je ons schoolgebouw aan de Harste binnenloopt. Het is ruim, open, licht en modern. Je vindt er een gezellige kantine, een coffee corner, pooltafel, tafeltennistafel en plekjes om te chillen. Je kunt hier veel verschillende opleidingen volgen. Elke opleiding zit op een eigen ruimte in het gebouw. Leuk aan De Harste is ook dat de studenten van de horeca-opleidingen hier een eigen leerbedrijf hebben: Restaurant KIEM. En, hier zitten de bijzondere opleidingen International Hospitality Studies en Gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine.​

Eigen opleidingswerf voor maritieme techniek

Op watersportbedrijventerrein ’t Ges vind je onze opleidingswerf. Hier kun je terecht voor opleidingen in de maritieme techniek. De werf ligt aan het water, midden in het maritieme hart van Sneek. Vaak werk je met meerdere studenten aan opdrachten. Soms zijn dat ook studenten van andere opleidingen. Zo leer je veel mensen kennen. We werken samen met bedrijven in de jacht- of scheepsbouw in de buurt. Zij zitten te springen om goede medewerkers. Je vindt dus vast snel een baan.

Ontdek Sneek

Bekijk alle jongerenopleidingen in Sneek

Bekijk alle volwassenenopleidingen in Sneek

"Wij sturen jou de goede kant op"

Op iedere vestiging kom je ze tegen. Medewerkers van ROC Friese Poort die jou met van alles en nog wat kunnen helpen. Je de weg vertellen naar je lokaal, je werkstuk kopiëren of de heerlijkste soep en broodjes voor je maken. In het gebouw aan de Harste in Sneek zit Tynke Boorsma bij de receptie. Zij weet precies waar alle lokalen zijn, waar de studentenadministratie zit en, als je die nodig hebt, heeft ze ook de liftsleutel voor je te leen. “Maar ook voor een pleister kun je bij de receptie langskomen. En als het echt niet meer gaat, meld je je bij ons af. Wij zijn er altijd van 8 uur ’s ochtends tot half 5 ’s middags.”

In het begin van het schooljaar krijgt Tynke en haar collega’s de meeste vragen van de nieuwe studenten. “Logisch, want je kent het gebouw nog niet en de docenten ook nog niet. Dan sturen wij je de goede kant op!” En heb je wel zin in een potje darten, poolen of tafeltennis? Bij Tynke en haar collega’s kun je de tools halen om dat in je pauze te doen!

Midden in de bedrijvigheid

Midden in het centrum van Sneek in het pand van de Rabobank zit onze locatie Martiniplein. Dit is dé plek voor de studierichting Handel & Ondernemerschap. Midden tussen de bedrijven voel je meteen hoe het op je toekomstige werk zal zijn. De opleiding Marketing en Communicatie heeft een eigen projectbureau LINK. Hier ga je tijdens je opleiding al aan de slag voor externe opdrachtgevers. Ook bij de andere opleidingen leer je veel in de praktijk.  Zo ben jij straks helemaal klaar voor die leuke, veelzijdige baan.

Persoonlijke aandacht

Op onze school in Sneek hebben we veel persoonlijke aandacht voor jou. De sfeer is warm en gezellig. We luisteren naar je en zijn er om je te helpen. Je voelt je hier vast snel thuis.

Contactmomenten

Pedagogiek en Onderwijs

Meeloopdag
23 maart 2023 om 09:00
Sneek, Harste
VMBO 4, HAVO en MBO
  • Onderwijsassistent
Meld je aan

Pedagogiek en Onderwijs

Meeloopdag
31 maart 2023 om 08:15
Sneek, Harste
VMBO 4, HAVO en MBO
  • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker
  • Pedagogisch medewerker kinderopvang
Meld je aan

Zorg en Welzijn

Beleefdag
Sneek, Harste
VMBO 3, VMBO 4 en HAVO
  • Verzorgende-IG
Meld je aan