Terug

Sinnergy Solar uit Drachten tweede tijdens World Series Solar boot

vrijdag 11 oktober 2019

Het solar team van ROC Friese Poort Drachten is tweede geworden in de World Series Solar boot 2019. Team Skipper uit Leeuwarden werd achtste. 

Het solar team van ROC Friese Poort Drachten is tweede geworden in de World Series Solar boot 2019. Een internationale competitie georganiseerd door Solar sport One. Woensdagavond 9 oktober was de prijsuitreiking. Team Skipper uit Leeuwarden werd achtste. 

De World Series bestaat uit vijf verschillende wedstrijden. Sinnergy Solar eindigde viermaal als derde en in Monaco als zevende. Dit gaf als eindresultaat een tweede plaats. In de boot zaten de Gorredijksters Michel Mulder en Tom Ambergen, Jelmer Jansma uit Delfstrahuizen en Arjan Adema uit Nij Beets. Allen volgen zij een opleiding in de Techniek bij ROC Friese Poort in Drachten.

Internationaal niveau
“Tijdens de sollicitatie vragen we onze studenten altijd of ze tijd over hebben,” zegt Ger Dijkstra, docent bij ROC Friese Poort en begeleider van dit project. “Het is tijdrovend en veel meer dan alleen maar racen. De jongens maakten de boot helemaal zelf, van de romp tot de trailer. Ook hebben ze sponsors gezocht. Het is een hele eer, maar daarnaast staat het goed op je cv dat je zo geweldig hebt gepresteerd op internationaal niveau.” Naast de Drachtster boot en verschillende andere Nederlandse, deden er onder andere boten mee uit België, Duitsland, Polen en Indonesië. 

Beste prestatie ooit
“2018 was echt een rampjaar. Niks lukte. Dan is het des te knapper dat de jongens nu zo’n prestatie hebben neergezet. Dit is de beste prestatie van Sinnergy Solar ooit,” sluit Ger trots af. 

Prijs Sinnergy Solar uitreiking