Schooljaar 2021-2022

Wij zijn bezig met de voorbereidingen voor komend schooljaar. We willen je hierbij al wat duidelijkheid geven over wat je mag verwachten:

 1. We gaan ervan uit dat we na de zomervakantie geen 1,5 meter afstand meer hoeven te houden.
 2. In het nieuwe schooljaar gaan we weer lessen van 50 minuten inroosteren.
 3. De lessen zijn grotendeels op school, maar ook zullen bepaalde lessen online worden gegeven.
 4. We gaan extra inzetten op begeleiding om studenten met studievertraging te helpen.
 5. De coronaperiode heeft ons geleerd dat school ook belangrijk is om elkaar te ontmoeten. We gaan daarom meer activiteiten organiseren en kijken naar de inrichting van de gebouwen.
 6. Om het virus de baas te blijven, willen we je vragen of je na je vakantie en voordat je op school komt eerst een zelftest wilt doen. 

Mocht blijken dat na de zomervakantie de situatie anders is, bijvoorbeeld omdat het aantal besmettingen weer stijgt, dan zullen wij je zo snel mogelijk op de hoogte stellen van mogelijke veranderingen.

 

Binnen het mbo moeten we ons vooralsnog houden aan 1,5 meter afstand. Via deze pagina delen we actuele informatie over de coronamaatregelen gedurende het komend studiejaar 2020-2021.

 

Informatie voor eerstejaars

Na de zomer ben je met je mbo-opleiding begonnen en we vinden het leuk dat je voor ROC Friese Poort hebt gekozen. Een nieuwe school is best spannend, maar door de coronamaatregelen voor het mbo gaat het ook een bijzondere periode worden.

 

  Informatie voor huidige studenten

  We verwachten dat het opnieuw een bijzonder jaar gaat worden, waarin we elkaar minder op school kunnen ontmoeten. Laten we dus allemaal een beetje extra op elkaar letten en om elkaar denken. Samen kunnen we deze uitdaging aan.

  De verspreiding van het coronavirus roept vragen op bij (aankomende) studenten, ouder(s)/verzorger(s), medewerkers, bpv-bedrijven en andere betrokkenen over maatregelen bij ROC Friese Poort. We hebben de veelgestelde vragen en antwoorden per onderwerp voor je op een rijtje gezet. Deze informatie wordt steeds geactualiseerd als daar aanleiding voor is. Bijvoorbeeld als het RIVM of het ministerie van OCW richtlijnen aanpassen of aanscherpen. 

  Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je ons bellen 0900 - 8 996 996 of mailen info@rocfriesepoort.nl.