0900 8 996 996
(normaal tarief)

Ontvang € 2.500,- subsidie op een kansberoep opleiding en vergroot je baankansen

Geplaatst op 02 januari 2017

Als je je wilt laten omscholen tot een kansberoep waarbij je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroot,  dan kun je maar liefst € 2.500,- subsidie ontvangen voor het volgen van een opleiding  die aan jouw kansberoep gekoppeld is. Deze subsidie is mogelijk doordat de overheid investeert in arbeidsmarktkansen. Je komt in aanmerking voor subsidie als je een ww-uitkering of een IOW-uitkering ontvangt, of op dit moment staat ingeschreven bij UWV als werkzoekende. Ook als je op dit moment werk hebt of als zelfstandige werkt, kom je in aanmerking voor de subsidie.  Daarbij moet je werkzoekend zijn en je willen scholen in de richting van een kansberoep. Dit is een beroep waarmee je meer kans maakt op de arbeidsmarkt.

Kom jij in aanmerking voor de scholingsvoucher?

De kans is heel groot dat ook jij in aanmerking komt voor de scholingsvoucher. Voldoe je aan één van onderstaande criteria?

 • je krijgt een ww-uitkering of een IOW-uitkering en je wilt een opleiding volgen in de richting van een kansberoep
 • je raakt (binnenkort) misschien je baan kwijt en je wilt een opleiding volgen in de richting van een kansberoep
 • je hebt een baan en wilt een opleiding volgen in de richting van een kansberoep
 • je werkt als zelfstandige en wilt een opleiding volgen in de richting van een kansberoep

Voorwaarden
De overige voorwaarden voor de scholingsvoucher zijn:

 • je hebt je cv op www.werk.nl geplaatst. Hiermee ga je akkoord dat UWV jou registreert als werkzoekende. Dit moet je geregeld hebben voordat je de voucher aanvraagt
 • de aanvraag is eenmalig maximaal € 2500 (inclusief btw). Daaronder vallen alle kosten die bij de opleiding horen zoals inschrijfkosten, lesmateriaal en scholingskosten
 • het beroep waarvoor je de opleiding volgt is opgenomen in de kansberoepenlijst van het UWV. Je benoemt in de aanvraag duidelijk het  betreffende kansberoep
 • je bent gestart met de opleiding tussen 1 mei 2016 en 1 april 2018
 • de aanvraag van de voucher moet binnen 2 weken na de eerste opleidingsdag binnen zijn bij het UWV en uiterlijk 31 december 2017
 • je kunt maar 1 x gebruikmaken van de scholingsvoucher
 • er is geen sprake van scholing of opleiding vanuit de regeling cofinanciering sectorplannen 2015
 • de opleiding wordt niet al (gedeeltelijk) betaald uit andere regelingen van de overheid
 • de opleiding moet leiden tot een erkend diploma of certificaat
 • de regeling is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen door het UWV.

Je kunt ook meerdere opleidingen in dezelfde richting afronden. Dan vraag je de vergoeding voor deze opleidingen in 1 keer aan.

Toestemming werkgever
Was je laatste baan bij de overheid of in het onderwijs? Dan heb je toestemming nodig van je (ex) werkgever om de opleiding te mogen volgen. Stuur de ondertekende verklaring van de werkgever mee met je aanvraag.

Het aantal vouchers is beperkt en de aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.
Grijp dus deze unieke kans, ook als je pas in 2017 een opleiding wilt volgen. Vraag je scholingsvoucher zo snel mogelijk aan, want OP= OP.

Welke kansberoepen zijn er en welke opleidingen zijn daaraan gekoppeld?
Hoe vraag ik de scholingsvoucher aan?

Wil je je laten scholen tot een kansberoep en heb je vragen over de regeling en/of de opleiding die daarbij past? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur Ity Duursema, via telefoonnummer (058)-2339966 of e-mail i.duursema@friesepoort.com.

Bekijk ook alle Veelgestelde vragen.