Uitleg over aanmelden

Heb je besloten een mbo-opleiding bij ROC Friese Poort te volgen? Lees dan onderstaande informatie goed door. 

Toelating

Wanneer je je vmbo-diploma hebt behaald, kun je naar het mbo. Het niveau van de mbo-opleiding die je gaat volgen, is afhankelijk van de leerweg die je in het vmbo hebt gevolgd. Als aankomend mbo-student heb je recht op toelating tot de door jou gekozen opleiding. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Lees verder over toelatingseisen

Aanmelden

Wanneer je een opleiding hebt gekozen, kun je je digitaal aanmelden. Meld je uiterlijk 1 april 2019 aan, dan is er voldoende tijd voor een goede intake- en plaatsingsprocedure.

Om je verder te ondersteunen tijdens je studie vind je hieronder nog een aantal belangrijke documenten:

Intake en verplichte activiteiten

Wij vinden het belangrijk dat je je inschrijft voor een opleiding die bij je past. Hiervoor organiseren wij intakeactiviteiten. Elke opleiding van ROC Friese Poort heeft een eigen intakeprocedure en bestaat in ieder geval uit een intakegesprek. Daarnaast heeft een aantal opleidingen aanvullende verplichte intakeactiviteiten. Alle intakeactiviteiten zijn verplicht. Wanneer je je hebt aangemeld voor een opleiding, dan krijg je meer informatie over de intakeprocedure.

Numerus fixus

Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. Dat noemen we numerus fixus. Bij een numerus fixus opleiding is het van belang dat je je uiterlijk 1 april 2019 aanmeldt. Zijn er meer aanmeldingen, dan opleidingsplaatsen? Dan vindt er een loting plaats. Heb jij je voor een numerus fixus opleiding aangemeld, dan hoor je binnen een week na 1 april van ons of je bent ingeloot of op de wachtlijst bent geplaatst. Meld jij je ná 1 april aan, dan plaatsen we jou op volgorde van binnenkomst op de wachtlijst. Een uitzondering vormen de opleidingen Veiligheid en Vakmanschap in Emmeloord. Hier wordt geen loting gedaan, maar geldt volgorde van aanmelding.