Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Mbo-opleiding voor jongeren
Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Als allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf werk je als zelfstandige en voer je niet alleen onderhoudswerkzaamheden, reparaties en verbouwingen uit, maar zorg je er ook voor dat je opdrachten binnenhaalt en plant.

Niveau
Niveau 3
Leerweg
BOL
Locatie(s)
Leeuwarden, Anne Wadmanwei Sneek, Harste
Crebonummer
25023

Over de opleiding

Als allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf mag je lekker de hele dag klussen. Dat kan zijn aan kleine en overzichtelijke projecten, maar ook aan complexe klussen. Soms ben je teamleider en neem je de praktische projectleiding op je. Je houdt je goed aan de opdracht en verzint slimme oplossingen als het even anders loopt. Je gaat altijd voor de beste kwaliteit, van jou en je team.

DOORLEREN
Je kunt na deze studie verder doorleren voor:

WERKEN
Je werkt overwegend als zelfstandige zonder personeel en verricht allerlei kluswerkzaamheden voor voornamelijk particulieren, maar ook steeds vaker voor aannemers, woningbouwcorporaties, winkelbedrijven, huisartsenpraktijken enzovoorts.

Je krijgt de volgende Vakken

 • Vaktheorie installatietechniek
 • Vaktheorie elektrotechniek
 • Vaktheorie bouwkunde
 • Praktijkvaardigheden
 • Nederlands
 • Rekenen
 • Engels
 • Loopbaan en burgerschap

Stages

Tijdens je opleiding krijg je te maken met stage. In het mbo noemen we dit beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens je stage breng je in de praktijk wat je tijdens je opleiding hebt geleerd. Ook leer je samenwerken met collega’s en je leert omgaan met situaties waar je studieboeken niet direct een oplossing geven. Tijdens je stage leg je een goede basis voor de toekomst.

Ervaringen van onze studenten

Deze studenten gingen je al voor, lees hoe zij deze opleiding ervaren.

 • Het is een mooie allround opleiding
  Chiel Stobbe

Ervaringen van onze studenten

 • Meer dan alleen een school

 • Jim Molenaar

  Storingen oplossen, reparaties en onderhoud uitvoeren, Jim Molenaar vindt het mooi werk. Hoe zijn toekomst in dit vakgebied ...
  Jim Molenaar

Toelatingseisen

Voor alle opleidingen van ROC Friese Poort gelden de volgende toelatingseisen:

Entreeopleiding:
geen diploma nodig (op 1 augustus ben je minimaal 16 jaar)
Niveau 2:
diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte,
gemengde of theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
diploma Entreeopleiding
Niveau 3:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
Niveau 4:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
mbo-diploma niveau 3
Vooropleidingseisen specialistenopleiding (niveau 4)
mbo-diploma niveau 3 van dezelfde richting

Meer over toelating

Kosten

Naast het wettelijk bepaalde les- en cursusgeld komen er nog schoolkosten bij voor leermiddelen zoals boeken, licenties, laptop en/of kleding.  

Bij een aantal opleidingen worden vakspecifieke materialen en gereedschappen gebruikt. Deze worden door  ROC Friese Poort beschikbaar gesteld en kun je tijdens de les gebruiken. Deze materialen blijven eigendom van de school. Wij adviseren je wel om de materialen en gereedschappen zelf aan te schaffen. Dan kun je ze ook buiten de lessen gebruiken en om thuis te oefenen.

Verder krijg je ook te maken met vrijwillige bijdrages. Denk hierbij aan excursies en werkweken of bijvoorbeeld de huur van een kluisje. 

Lees meer over kosten, tegemoetkoming en studiefinanciering

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten. Als de opleiding op meerdere vestigingen wordt aangeboden, kunnen de kosten verschillen. Dit heeft te maken met een andere invulling van het lesprogramma.

Maximale kosten voor de totale driearige opleiding: € 1100,-

Het bedrag is een indicatie. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken.

Veelgestelde vragen scholieren

Veelgestelde vragen scholieren

 • Om jou een goed beeld te geven van de mogelijkheden bij ROC Friese Poort en je te helpen de juiste mbo-opleiding te kiezen, organiseren wij Open Dagen op:

 • We helpen je graag met het maken van de juiste studiekeuze. Om dit te doen, registreren we voor aanvang van de Open Dag een aantal gegevens van je via een  incheckformulier. Dan kunnen we je na de Open Dag op de hoogte houden van bijvoorbeeld andere informatiemomenten of beleefdagen. 

 • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. Daarom organiseren we speciaal voor jou Beleefdagen. Je kunt deelnemen aan een sectororiëntatie-dag of doedag in het tweede en derde jaar van het vmbo. In het vierde jaar van het vmbo of havo kun je een dag met de opleiding van jouw keuze meelopen. Aanmelden voor een Beleefdag kan vanaf de herfstvakantie tot 1 april. 

  Je kunt ook altijd een adviesgesprek aanvragen bij één van onze decanen.
   

 • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. Daarom organiseren we speciaal voor jou Beleefdagen. Je kunt deelnemen aan een sectororiëntatie-dag of doe-dag in het tweede en derde jaar van het vmbo. In het vierde jaar van het vmbo of havo kun je een dag met de opleiding van jouw keuze meelopen. Aanmelden voor een Beleefdag kan tot 1 april.


  Aanmelden Beleefdagen

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
0900 8 996 996

Vergelijkbare opleidingen