Office assistant (secretaresse)

mbo-opleiding voor jongeren
Office assistant (secretaresse)

Als office assistant ben je onmisbaar voor je leidinggevende en andere collega’s op de afdeling. Jij zorgt voor een perfecte ondersteuning.

Duur
3 jaar
Niveau
Niveau 3
Leerweg
BOL
Locatie(s)
Emmeloord, Espelerlaan Sneek, Harste Drachten, Splitting Leeuwarden, Wilaarderburen Drachten, Burgemeester Wuiteweg
Crebonummer
25573
Duur
3 jaar
Niveau
Niveau 3
Leerweg
BBL
Locatie(s)
Sneek, Harste Leeuwarden, Wilaarderburen Drachten, Burgemeester Wuiteweg
Crebonummer
25573

Nieuw 2019 2020Over de opleiding

Als office assistant ben je onmisbaar voor je leidinggevende en andere collega’s op de afdeling. Jij zorgt voor een perfecte ondersteuning. Je beheert de agenda, beantwoordt de telefoon, notuleert bij vergaderingen, houdt dossiers bij, regelt post- en mailverkeer, schrijft rapporten, ontvangt gasten, noem maar op. Je staat iedereen netjes te woord, ook in een vreemde taal. Heeft een collega bepaalde stukken nodig, dan tover jij ze meteen tevoorschijn. Je bent een stressbestendige duizendpoot en daar zijn je collega’s heel blij mee!

DOORLEREN
Je kunt na deze studie verder doorleren voor Management assistant (directiesecretaresse) niveau 4, BOL en BBL, Medewerker marketing en communicatie niveau 4, BOL en BBL of Medewerker evenementenorganisatie niveau 4, BOL.

WERKEN
Je kunt aan de slag bij alle soorten bedrijven en organisaties zoals een gemeente, een onderwijsinstelling of in het bedrijfsleven.

Je krijgt de volgende Vakken

 • Secretariaatpraktijk
 • Computersimulaties
 • Office (Word, Excel, PowerPoint)
 • Engels
 • Nederlands
 • Duits
 • Rekenen
 • Loopbaan en Burgerschap

Stages

Tijdens je opleiding krijg je te maken met stage. In het mbo noemen we dit beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens je stage breng je in de praktijk wat je tijdens je opleiding hebt geleerd. Ook leer je samenwerken met collega’s en je leert omgaan met situaties waar je studieboeken niet direct een oplossing geven. Tijdens je stage leg je een goede basis voor de toekomst.

Ervaringen van onze studenten

Toelatingseisen

Voor alle opleidingen van ROC Friese Poort gelden de volgende toelatingseisen:

Entreeopleiding:
geen diploma nodig (op 1 augustus ben je minimaal 16 jaar)
Niveau 2:
diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte,
gemengde of theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
diploma Entreeopleiding
Niveau 3:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
Niveau 4:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
mbo-diploma niveau 3
Vooropleidingseisen specialistenopleiding (niveau 4)
mbo-diploma niveau 3 van dezelfde richting

Meer over toelating

Kosten

Naast het wettelijk bepaalde les- en cursusgeld komen er nog schoolkosten bij voor leermiddelen zoals boeken, licenties, laptop en/of kleding.  

Bij een aantal opleidingen worden vakspecifieke materialen en gereedschappen gebruikt. Deze worden door  ROC Friese Poort beschikbaar gesteld en kun je tijdens de les gebruiken. Deze materialen blijven eigendom van de school. Wij adviseren je wel om de materialen en gereedschappen zelf aan te schaffen. Dan kun je ze ook buiten de lessen gebruiken en om thuis te oefenen.

Verder krijg je ook te maken met vrijwillige bijdrages. Denk hierbij aan excursies en werkweken of bijvoorbeeld de huur van een kluisje. 

Lees meer over kosten, tegemoetkoming en studiefinanciering

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten. Als de opleiding op meerdere vestigingen wordt aangeboden, kunnen de kosten verschillen. Dit heeft te maken met een andere invulling van het lesprogramma.

1e jaar  € 550,-

2e jaar  € 180,-

3e jaar € 90,-

De bedragen zijn een indicatie van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken.

Veelgestelde vragen scholieren

Veelgestelde vragen scholieren

 • Om jou een goed beeld te geven van de mogelijkheden bij ROC Friese Poort en je te helpen de juiste mbo-opleiding te kiezen, organiseren wij Open Dagen op:

 • We helpen je graag met het maken van de juiste studiekeuze. Om dit te doen, registreren we voor aanvang van de Open Dag een aantal gegevens van je via een  incheckformulier. Dan kunnen we je na de Open Dag op de hoogte houden van bijvoorbeeld andere informatiemomenten of beleefdagen. 

 • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. Daarom organiseren we speciaal voor jou Beleefdagen. Je kunt deelnemen aan een sectororiëntatie-dag of doedag in het tweede en derde jaar van het vmbo. In het vierde jaar van het vmbo of havo kun je een dag met de opleiding van jouw keuze meelopen. Aanmelden voor een Beleefdag kan vanaf de herfstvakantie tot 1 april. 

  Je kunt ook altijd een adviesgesprek aanvragen bij één van onze decanen.
   

 • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. Daarom organiseren we speciaal voor jou Beleefdagen. Je kunt deelnemen aan een sectororiëntatie-dag of doe-dag in het tweede en derde jaar van het vmbo. In het vierde jaar van het vmbo of havo kun je een dag met de opleiding van jouw keuze meelopen. Aanmelden voor een Beleefdag kan tot 1 april.


  Aanmelden Beleefdagen

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
0900 8 996 996

Vergelijkbare opleidingen