Logistiek medewerker

mbo-opleiding voor jongeren
Logistiek medewerker

Als Logistiek Medewerker werk je in het magazijn van een groothandelsbedrijf, transportbedrijf of logistieke dienstverlener.

Duur
1 jaar
Niveau
Niveau 2
Leerweg
BOL
Locatie(s)
Leeuwarden, Wilaarderburen Drachten, Burgemeester Wuiteweg Sneek, Martiniplein
Crebonummer
25371
Duur
1 jaar
Niveau
Niveau 2
Leerweg
BBL
Locatie(s)
Emmeloord, Espelerlaan Leeuwarden, Wilaarderburen Drachten, Burgemeester Wuiteweg
Crebonummer
25371
Meld je aan voor deze opleiding

Over de opleiding

Als logistiek medewerker zorg jij er in het magazijn voor dat de juiste producten op de juiste tijd, op de juiste plaats zijn. Je doet dus allerlei klussen die met de productenstroom te maken hebben: lossen, controleren, inslaan, inventariseren, verzamelen, stickeren, verplaatsen, sorteren, verzendklaar maken enzovoort. Daarvoor werk je nauw samen met je teamgenoten. Je kunt nauwkeurig, veilig en snel werken. En je steekt graag de handen uit de mouwen.

Onze studenten vertellen je over deze opleiding en de mogelijke beroepen. Bekijk het filmpje.

Logistiek Centrum
Nieuw bij de opleidingen Logistiek in Leeuwarden/Dokkum is het Logistiek Centrum. In het Logistiek Centrum wordt de theorie gekoppeld aan de praktijk. In samenwerking met een aantal lokale ondernemers is er een logistiek centrum (op locatie in Zwaagwesteinde) geopend met een leslokaal. Dit zorgt voor afwisseling tussen praktijk (in het magazijn) en theorie (in het leslokaal). Ben je nieuwsgierig en wil je een dag meelopen? Neem contact op met onze decaan voor de mogelijkheden.

Bij de opleidingen Logistiek in Drachten werk en leer je gedurende een deel van de opleiding ook 1 dag in de week bij een logistieke onderneming. Daar is ook een leslokaal beschikbaar voor dezelfde afwisseling tussen praktijk (in het magazijn) en theorie (in het leslokaal). Ben je nieuwsgierig en wil je een dag meelopen? Neem contact op met onze decaan voor de mogelijkheden.

Heftruckcertificaat
Bij de opleidingen Logistiek op alle vestigingen krijg je de mogelijkheid om, via school, je heftruckcertificaat te behalen. Dit doen wij in samenwerking met een lokaal bedrijf. In twee of drie dagdelen krijg jij alle informatie en tools om een heftruck te kunnen besturen. Je rondt af met een heftruckexamen en daarmee krijg jij jouw heftruckcertificaat. Zonder heftruckcertificaat is het niet toegestaan om met een heftruck om te gaan. Nuttig voor stage, maar ook voor je verdere werkzame leven. Neem voor meer informatie en eventuele kosten contact op met onze decaan.

 

 

DOORLEREN

Je kunt na deze studie verder doorleren voor:

WERKEN

Je kunt werken in het magazijn van een groothandelsbedrijf, transportbedrijf of logistieke dienstverlener.

Studie in Cijfers

Op Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding. En hoeveel kans je hebt op een diploma en een baan.

Alle cijfers van deze studie(pdf)

Je krijgt de volgende Vakken

 • Opleidingsspecifieke vakken
 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Loopbaan en Burgerschap

Stage

Tijdens je opleiding krijg je te maken met stage. In het mbo noemen we dit beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens je stage breng je in de praktijk wat je tijdens je opleiding hebt geleerd. Ook leer je samenwerken met collega’s en je leert omgaan met situaties waar je studieboeken niet direct een oplossing geven. Tijdens je stage leg je een goede basis voor de toekomst.

Ervaringen van onze studenten

Deze studenten gingen je al voor, lees hoe zij deze opleiding ervaren.

 • In de logistiek ben je een stressbestendige aanpakker
  Stefan Quisenaerts

Toelatingseisen

Voor alle opleidingen van ROC Friese Poort gelden de volgende toelatingseisen:

Entreeopleiding:
geen diploma nodig (op 1 augustus ben je minimaal 16 jaar)
Niveau 2:
diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte,
gemengde of theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
diploma Entreeopleiding
Niveau 3:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
Niveau 4:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
mbo-diploma niveau 3
Vooropleidingseisen specialistenopleiding (niveau 4)
mbo-diploma niveau 3 van dezelfde richting

Meer over toelating

Kosten

Lesgeld

Je hoeft tot je 18e geen lesgeld te betalen voor een mbo-opleiding. Ben je op 1 augustus van het betreffende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs).

Leerweg en niveauLesgeld 2020/2021*
BOL, alle niveaus€ 1.202,-
BBL, niveau 1 en 2€ 250,-
BBL, niveau 3 en 4€ 606,-

* Het lesgeld wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door het ministerie van OCW.

Schoolkosten

Naast lesgeld moet je zelf zorgen voor de aanschaf van leermiddelen zoals boeken, licenties, laptop en kleding.

Bij een aantal opleidingen worden materialen en gereedschappen gebruikt. ROC Friese Poort stelt deze materialen en gereedschappen tijdens de lessen beschikbaar. De materialen en gereedschappen blijven eigendom van ROC Friese Poort. Als er gereedschappen en materialen in jouw opleiding worden gebruikt, dan adviseren wij je deze gereedschappen en materialen zelf aan te schaffen. Dan kun je deze ook buiten de lessen gebruiken en om thuis te oefenen.

Wanneer je deelneemt aan bijvoorbeeld een excursie of werkweek, kan er een vrijwillige bijdrage gevraagd worden.

Lees meer over kosten, tegemoetkoming en studiefinanciering

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen scholieren

 • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. In verband met de coronacrisis zullen we dat op afstand doen.Laat je gegevens bij ons achter via dit formulier. Zodra wij je gegevens binnen hebben, neemt een van onze decanen contact met je op en helpt je verder met je vraag. 

 • Wil je nog informatie over een opleiding of heb je hulp nodig bij het maken van een studiekeuze? Laat dan je gegevens bij ons achter via dit formulier en wij nemen contact met jou op. Ook vragen over aanmelden (voor 1 mei 2020) en intake kun je hierop kwijt. Zodra wij je gegevens binnen hebben, neemt een van onze decanen contact met je op en helpt je verder met je vraag. 

 • Wanneer je een opleiding hebt gekozen, kun je je digitaal aanmelden via onze website. Doe dat voor 1 april, dan is er voldoende tijd voor een goede intake- en plaatsingsprocedure. Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. ROC Friese Poort moet bij deze opleidingen loten (numerus fixus). Wil je een opleiding doen waarvoor wordt geloot, dan meld je je het beste zo vroeg mogelijk aan.

 • Als je vanuit 4 havo overstapt, kun je in het mbo kiezen voor een opleiding op niveau 4. We hebben afspraken met het hbo, zodat je vanuit het mbo versneld door kunt stromen. Wanneer je nog niet zeker weet welke mbo-opleiding je wilt volgen, dan kun je deelnemen aan een speciaal oriëntatie programma van ROC Friese Poort.

Vergelijkbare opleidingen