Assistent bouwen, wonen en onderhoud (Entree)

mbo-opleidingen voor jongeren
Assistent bouwen, wonen en onderhoud (Entree)

Wil jij een diploma Entree behalen als opstap naar een baan als assistent in de bouw of een mbo-opleiding op niveau 2 in deze richting? Kies dan voor deze opleiding.

Niveau
Niveau 1
Leerweg
BOL
Locatie(s)
Dokkum, Birdaarderstraatweg Sneek, Harste Drachten, Splitting Leeuwarden, Wilaarderburen
Crebonummer
25250
Niveau
Niveau 1
Leerweg
BBL
Locatie(s)
Dokkum, Birdaarderstraatweg Sneek, Harste Drachten, Splitting Leeuwarden, Wilaarderburen
Crebonummer
25250

Over de opleiding

Als assistent entree kun je aan het werk bij verschillende bedrijven en instellingen. Als assistent bouwen en wonen ben je aan het werk op een bouwplaats, bij onderhoudsbedrijven, een houtbewerkingsbedrijf of in de meubelbranche. Veel van je werk speelt zich af op verschillende plaatsen en onder wisselende omstandigheden. Daar moet je goed mee om kunnen gaan. Vaak assisteer je de vakman.

DOORLEREN
Je kunt na deze studie verder doorleren voor:

 • Mbo-opleiding op niveau 2

WERKEN
Je kunt werk gaan zoeken in de richting bouwen en wonen.

Je krijgt de volgende Vakken

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Sociale vaardigheden
 • Burgerschap
 • Beroepsgerichte vakken (passend bij het gekozen profiel)
 • Studieloopbaanbegeleiding
 • Keuzedelen Verrijking Leervaardigheden of Ondernemend Gedrag
 • Beroepspraktijkvorming

Stages

Tijdens je opleiding krijg je te maken met stage. In het mbo noemen we dit beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens je stage breng je in de praktijk wat je tijdens je opleiding hebt geleerd. Ook leer je samenwerken met collega’s en je leert omgaan met situaties waar je studieboeken niet direct een oplossing geven. Tijdens je stage leg je een goede basis voor de toekomst.

Ervaringen van onze studenten

Toelatingseisen

Voor alle opleidingen van ROC Friese Poort gelden de volgende toelatingseisen:

Entreeopleiding:
geen diploma nodig (op 1 augustus ben je minimaal 16 jaar)
Niveau 2:
diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte,
gemengde of theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
diploma Entreeopleiding
Niveau 3:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
Niveau 4:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
mbo-diploma niveau 3
Vooropleidingseisen specialistenopleiding (niveau 4)
mbo-diploma niveau 3 van dezelfde richting

Meer over toelating

Kosten

Naast het wettelijk bepaalde les- en cursusgeld komen er nog schoolkosten bij voor leermiddelen zoals boeken, licenties, laptop en/of kleding.  

Bij een aantal opleidingen worden vakspecifieke materialen en gereedschappen gebruikt. Deze worden door  ROC Friese Poort beschikbaar gesteld en kun je tijdens de les gebruiken. Deze materialen blijven eigendom van de school. Wij adviseren je wel om de materialen en gereedschappen zelf aan te schaffen. Dan kun je ze ook buiten de lessen gebruiken en om thuis te oefenen.

Verder krijg je ook te maken met vrijwillige bijdrages. Denk hierbij aan excursies en werkweken of bijvoorbeeld de huur van een kluisje. 

Lees meer over kosten, tegemoetkoming en studiefinanciering

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten. Als de opleiding op meerdere vestigingen wordt aangeboden, kunnen de kosten verschillen. Dit heeft te maken met een andere invulling van het lesprogramma.

Kosten voor deze opleiding: € 185,-

Het bedrag is een indicatie van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken.

Veelgestelde vragen scholieren

Veelgestelde vragen scholieren

 • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. In verband met de coronacrisis zullen we dat op afstand doen.Laat je gegevens bij ons achter via dit formulier. Zodra wij je gegevens binnen hebben, neemt een van onze decanen contact met je op en helpt je verder met je vraag. 

 • Wil je nog informatie over een opleiding of heb je hulp nodig bij het maken van een studiekeuze? Laat dan je gegevens bij ons achter via dit formulier en wij nemen contact met jou op. Ook vragen over aanmelden (voor 1 mei 2020) en intake kun je hierop kwijt. Zodra wij je gegevens binnen hebben, neemt een van onze decanen contact met je op en helpt je verder met je vraag. 

 • Wanneer je een opleiding hebt gekozen, kun je je digitaal aanmelden via onze website. In verband met de coronacrisis is de aanmelddatum voor het mbo verlengd tot en met 1 mei. Meld je aan voor 1 mei, dan is er voldoende tijd voor een goede intake- en plaatsingsprocedure. Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. ROC Friese Poort moet bij deze opleidingen loten (numerus fixus). Wil je een opleiding doen waarvoor wordt geloot, dan meld je je het beste zo vroeg mogelijk aan.

 • Als je vanuit 4 havo overstapt, kun je in het mbo kiezen voor een opleiding op niveau 4. We hebben afspraken met het hbo, zodat je vanuit het mbo versneld door kunt stromen. Wanneer je nog niet zeker weet welke mbo-opleiding je wilt volgen, dan kun je deelnemen aan een speciaal oriëntatie programma van ROC Friese Poort.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
0900 8 996 996

Vergelijkbare opleidingen