E-commercemanager

Mbo-opleiding voor jongeren
E-commercemanager

Wil je online verkopen, een fantastische omzet behalen met een goede webshop? Wil je sterke online marketingcampagnes opzetten en lijkt het creëren van toffe online content zoals vlogs en infographics je wat? Ben je ondernemend, klantgericht en enthousiast? Dan is de opleiding E-commercemanager echt iets voor jou.

Duur
3 jaar
Niveau
Niveau 4
Leerweg
BOL
Locatie(s)
Emmeloord, Espelerlaan Leeuwarden, Wilaarderburen Drachten, Burgemeester Wuiteweg Sneek, Martiniplein
Crebonummer
26026
Duur
3 jaar
Niveau
Niveau 4
Leerweg
BBL
Locatie(s)
Drachten, Burgemeester Wuiteweg
Crebonummer
26026
Meld je aan voor deze opleiding

Over de opleiding

Als E-commercemanager ben je (eind)verantwoordelijk voor de online verkopen en zichtbaarheid van jouw bedrijf. De e-commercemanager heeft hiervoor een afwisselend takenpakket tussen uitvoerende en coördinerende werkzaamheden. Dit betekent dat jij je onder andere bezig houdt met het opzetten van social media campagnes, het analyseren van gebruikersdata of een contentstrategie bedenkt voor het marketingteam. Daarbij is creativiteit en gevoel voor grafische-, interactieve- en audiovisuele-vormgeving nodig om je zichtbaar te onderscheiden van de concurrentie. Met jouw (inhoudelijke) kennis op het gebied van online sales, webshop, marketing, e-commerce en calculaties spring je samen met je team van specialisten in op de commerciële kansen die jouw bedrijf laten groeien.

DOORLEREN
Na deze opleiding kun je doorleren voor de hbo-opleidingen Commerciële economie, CMD, Bedrijfskunde MER, Communicatie of International business. Of je kunt kiezen voor de Associate degrees Contentcreatie, Online marketing of E-commerce.

WERKEN
De E-commercemanager werkt zowel in het midden- en kleinbedrijf (MKB) als in het grootbedrijf bij een commerciële, zakelijk dienstverlenende of producerende organisatie.

Je krijgt de volgende Vakken

 • Commerciële economie
 • Commerciële calculaties
 • Projecten
 • Rekenen
 • Nederlands
 • Engels
 • Communicatie
 • Projectmanagement
 • Cybersecurity
 • Contentcreatie
 • Media (InDesign en Photoshop)
 • Online Marketing
 • E-commerce
 • ICT-vaardigheden

Stage

Tijdens je opleiding krijg je te maken met stage. In het mbo noemen we dit beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens je stage breng je in de praktijk wat je tijdens je opleiding hebt geleerd. Ook leer je samenwerken met collega’s en je leert omgaan met situaties waar je studieboeken niet direct een oplossing geven. Tijdens je stage leg je een goede basis voor de toekomst.

Toelatingseisen

Voor alle opleidingen van ROC Friese Poort gelden de volgende toelatingseisen:

Entreeopleiding:
geen diploma nodig (op 1 augustus ben je minimaal 16 jaar)
Niveau 2:
diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte,
gemengde of theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
diploma Entreeopleiding
Niveau 3:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
Niveau 4:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
mbo-diploma niveau 3
Vooropleidingseisen specialistenopleiding (niveau 4)
mbo-diploma niveau 3 van dezelfde richting

Meer over toelating

Kosten

Lesgeld

Je hoeft tot je 18e geen lesgeld te betalen voor een mbo-opleiding. Ben je op 1 augustus van het betreffende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs).

Leerweg en niveauLesgeld 2020/2021*
BOL, alle niveaus€ 1.202,-
BBL, niveau 1 en 2€ 250,-
BBL, niveau 3 en 4€ 606,-

* Het lesgeld wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door het ministerie van OCW.

Schoolkosten

Naast lesgeld moet je zelf zorgen voor de aanschaf van leermiddelen zoals boeken, licenties, laptop en kleding.

Bij een aantal opleidingen worden materialen en gereedschappen gebruikt. ROC Friese Poort stelt deze materialen en gereedschappen tijdens de lessen beschikbaar. De materialen en gereedschappen blijven eigendom van ROC Friese Poort. Als er gereedschappen en materialen in jouw opleiding worden gebruikt, dan adviseren wij je deze gereedschappen en materialen zelf aan te schaffen. Dan kun je deze ook buiten de lessen gebruiken en om thuis te oefenen.

Wanneer je deelneemt aan bijvoorbeeld een excursie of werkweek, kan er een vrijwillige bijdrage gevraagd worden.

Lees meer over kosten, tegemoetkoming en studiefinanciering

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen scholieren

 • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. In verband met de coronacrisis zullen we dat op afstand doen.Laat je gegevens bij ons achter via dit formulier. Zodra wij je gegevens binnen hebben, neemt een van onze decanen contact met je op en helpt je verder met je vraag. 

 • Wil je nog informatie over een opleiding of heb je hulp nodig bij het maken van een studiekeuze? Laat dan je gegevens bij ons achter via dit formulier en wij nemen contact met jou op. Ook vragen over aanmelden (voor 1 mei 2020) en intake kun je hierop kwijt. Zodra wij je gegevens binnen hebben, neemt een van onze decanen contact met je op en helpt je verder met je vraag. 

 • Wanneer je een opleiding hebt gekozen, kun je je digitaal aanmelden via onze website. Doe dat voor 1 april, dan is er voldoende tijd voor een goede intake- en plaatsingsprocedure. Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. ROC Friese Poort moet bij deze opleidingen loten (numerus fixus). Wil je een opleiding doen waarvoor wordt geloot, dan meld je je het beste zo vroeg mogelijk aan.

 • Als je vanuit 4 havo overstapt, kun je in het mbo kiezen voor een opleiding op niveau 4. We hebben afspraken met het hbo, zodat je vanuit het mbo versneld door kunt stromen. Wanneer je nog niet zeker weet welke mbo-opleiding je wilt volgen, dan kun je deelnemen aan een speciaal oriëntatie programma van ROC Friese Poort.

Vergelijkbare opleidingen