E-commercemanager

Voor studenten
E-commercemanager

Verkooporders binnenhalen, een fantastische omzet draaien en klanten tevreden stellen: jouw handelshart gaat hier sneller van kloppen. Ben je ondernemend, klantgericht en enthousiast? Dan is de opleiding E-commercemanager echt iets voor jou.

Duur
3 jaar
Niveau
Niveau 4
Leerweg
BOL
Locatie(s)
Emmeloord, Espelerlaan Drachten, Burgemeester Wuiteweg Sneek, Martiniplein
Crebonummer
26010
Niveau
Niveau 4
Leerweg
BBL
Locatie(s)
Drachten, Burgemeester Wuiteweg
Crebonummer
26010

Nieuw 2019 2020Over de opleiding

Als E-commercemanager ben je (eind)verantwoordelijk voor de online verkopen en zichtbaarheid van jouw bedrijf. De e-commercemanager heeft hiervoor een afwisselend takenpakket tussen uitvoerende en coördinerende werkzaamheden. Dit betekent dat jij je onder andere bezig houdt met het opzetten van social media campagnes, het analyseren van gebruikersdata of een contentstrategie bedenkt voor het marketingteam. Daarbij is creativiteit en gevoel voor grafische-, interactieve- en audiovisuele-vormgeving nodig om je zichtbaar te onderscheiden van de concurrentie. Met jouw (inhoudelijke) kennis op het gebied van online sales, webshop, marketing, e-commerce en calculaties spring je samen met je team van specialisten in op de commerciële kansen die jouw bedrijf laten groeien.

DOORLEREN
Na deze opleiding kun je doorleren voor de hbo-opleidingen Commerciële economie, CMD, Bedrijfskunde MER, Communicatie of International business. Of je kunt kiezen voor de Associate degrees Contentcreatie of Online marketing.

WERKEN
De E-commercemanager werkt zowel in het midden- en kleinbedrijf (MKB) als in het grootbedrijf bij een commerciële, zakelijk dienstverlenende of producerende organisatie.

Je krijgt de volgende Vakken

 • Commerciële economie
 • Commerciële calculaties
 • Projecten
 • Rekenen
 • Nederlands
 • Communicatie
 • Engels
 • Projectmanagement
 • Cybersecurity
 • Contentcreatie
 • Media (InDesign en Photoshop)
 • Online Marketing
 • E-commerce
 • ICT-vaardigheden
E-commerce

Stages

Tijdens je opleiding krijg je te maken met stage. In het mbo noemen we dit beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens je stage breng je in de praktijk wat je tijdens je opleiding hebt geleerd. Ook leer je samenwerken met collega’s en je leert omgaan met situaties waar je studieboeken niet direct een oplossing geven. Tijdens je stage leg je een goede basis voor de toekomst.

Ervaringen van onze studenten

Toelatingseisen

Voor alle opleidingen van ROC Friese Poort gelden de volgende toelatingseisen:

Entreeopleiding:
geen diploma nodig (op 1 augustus ben je minimaal 16 jaar)
Niveau 2:
diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte,
gemengde of theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
diploma Entreeopleiding
Niveau 3:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
Niveau 4:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
mbo-diploma niveau 3
Vooropleidingseisen specialistenopleiding (niveau 4)
mbo-diploma niveau 3 van dezelfde richting

Meer over toelating

Kosten

Lesgeld

Je hoeft tot je 18e geen lesgeld te betalen voor een mbo-opleiding. Ben je op 1 augustus van het betreffende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs).

Leerweg en niveauLesgeld 2018/2019*
BOL, alle niveaus€ 1.168,-
BBL, niveau 1 en 2€ 243,-
BBL, niveau 3 en 4€ 588,-

* Het lesgeld wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door het ministerie van OCW.

Schoolkosten

Naast lesgeld moet je zelf zorgen voor de aanschaf van leermiddelen zoals boeken, licenties, laptop en kleding.

Bij een aantal opleidingen worden materialen en gereedschappen gebruikt. ROC Friese Poort stelt deze materialen en gereedschappen tijdens de lessen beschikbaar. De materialen en gereedschappen blijven eigendom van ROC Friese Poort. Als er gereedschappen en materialen in jouw opleiding worden gebruikt, dan adviseren wij je deze gereedschappen en materialen zelf aan te schaffen. Dan kun je deze ook buiten de lessen gebruiken en om thuis te oefenen.

Wanneer je deelneemt aan bijvoorbeeld een excursie of werkweek, kan er een vrijwillige bijdrage gevraagd worden.

Lees meer over kosten, tegemoetkoming en studiefinanciering
Veelgestelde vragen scholieren

Veelgestelde vragen scholieren

 • Je ontvangt een bevestiging via het aangegeven e-mailadres. Jouw aanmelding wordt zo spoedig mogelijk in behandeling genomen. Daarna ontvang je een uitnodiging voor het intakegesprek. Om het intakegesprek goed te kunnen voorbereiden, sturen we ook een vragenlijst mee. De vragenlijst vul je zelf in. Ook ontvang je een formulier dat jouw decaan of mentor moet invullen, zodat ROC Friese Poort een zo compleet mogelijk beeld krijgt van jouw vooropleiding. Neem de ingevulde vragenlijst en het formulier mee naar het intakegesprek.

 • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. Daarom organiseren we speciaal voor jou Beleefdagen. Je kunt deelnemen aan een sectororiëntatie-dag of doedag in het tweede en derde jaar van het vmbo. In het vierde jaar van het vmbo of havo kun je een dag met de opleiding van jouw keuze meelopen. Aanmelden voor een Beleefdag kan vanaf de herfstvakantie tot 1 april. 

  Je kunt ook altijd een adviesgesprek aanvragen bij één van onze decanen.
   

 • Wij vinden het belangrijk dat je je inschrijft voor een opleiding die bij je past. Hiervoor organiseren wij intakeactiviteiten. Elke opleiding van ROC Friese Poort heeft een eigen intakeprocedure en bestaat in ieder geval uit een intakegesprek. Daarnaast heeft een aantal opleidingen aanvullende verplichte intakeactiviteiten. Alle intakeactiviteiten zijn verplicht. Wanneer je je hebt aangemeld voor een opleiding, krijg je meer informatie over de intakeprocedure.

  Als je niet deelneemt aan de intakeactiviteiten bij de door jou gekozen opleiding, verlies je je toelatingsrecht. Dat kan betekenen dat je je moet aanmelden voor een andere opleiding. Wanneer ROC Friese Poort je afwijst voor een opleiding omdat je niet aan alle voorwaarden voldoet, dan begeleiden wij je bij het zoeken naar een andere opleiding.

  Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat door omstandigheden je niet kan deelnemen aan een intakeactiviteit. Is dat het geval, meld dit dan tijdig bij de opleiding van je keuze. Doe je dit niet, dan gaan wij er vanuit dat je geen interesse meer hebt voor deze opleiding. 

 • Als je vanuit 4 havo overstapt, kun je in het mbo kiezen voor een opleiding op niveau 4. We hebben afspraken met het hbo, zodat je vanuit het mbo versneld door kunt stromen. Wanneer je nog niet zeker weet welke mbo-opleiding je wilt volgen, dan kun je deelnemen aan een speciaal oriëntatie programma van ROC Friese Poort.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
0900 8 996 996

Vergelijkbare opleidingen