Faciliteiten bij ROC Friese Poort

Een actieve opleiding vraagt ook om een actieve omgeving. Onze gebouwen en ons  apparatuur zijn daar op ingericht. Zo zijn er ruimtes waar je in groepjes kunt samenwerken en plekken waar je juist alleen aan de slag kunt. Ook zijn er experimenteerruimtes en presentatie- en simulatieruimtes.

Open Leercentrum of Afdelings Leercentrum
Alle gebouwen van ROC Friese Poort hebben een Open leercentrum (OLC) of een Afdelings Leercentrum (ALC). Hier kun je zelfstandig studeren. Alle zaken die je nodig hebt voor het maken van opdrachten, kun je vinden in het OLC. Bijkomend voordeel is, dat je al het werk wat je in het OLC hebt gedaan thuis niet meer hoeft te doen! De opleidingsmanager en docenten zijn altijd in de buurt.

Taal en rekencentrum (TRC) 
Het taal- en rekencentrum is ‘the place to be’ als het gaat om het verbeteren van je taal- en rekenvaardigheden. Je treft er niet alleen de taal- en rekendocenten aan, maar ook taal- en rekenondersteuners van Bureau TAB en onderwijsassistenten.

WiFi 
Je kunt bij ROC Friese Poort gebruiken maken van WiFi. De computers en het WiFi netwerk zijn bedoeld om je tijdens je studie te ondersteunen.

Gezonde schoolkantine
Dagelijks worden er in het schoolrestaurant onder andere verse broodjes, diverse warme snacks, soep en fruit verkocht. De schoolkantine is dé plek om jongeren te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen en gezonde gewoontes aan te leren. Daarom hebben wij een gezonde schoolkantine. Bij het maken van een keuze in de automaat of schoolkantine bestaat minimaal 60% van de snacks of drankjes uit producten die de student volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum het beste kan kiezen. Deze producten zijn goed zichtbaar en staan op ooghoogte van onze studenten. Hiernaast is er in de kantine groente en fruit beschikbaar en wordt het drinken van water gestimuleerd. Ook de uitstraling van de kantine en automaten verleidt tot de gezonde keuze. Onze cateraar Cater Concept heeft hiervoor het Akkoord ‘Gezonde Voeding Op Scholen*’ (2016- 2020)getekend. Met dit Akkoord nemen cateraars, automatenleveranciers, producenten en andere toeleveranciers de verantwoordelijkheid voor gezondere voeding op scholen. Samen met onze cateraar/kantinemedewerker zullen wij ieder jaar het aanbod in de kantine in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren aan de directie. 

Rookvrije pleinen
ROC Friese Poort ondersteunt een gezonde leefstijl. Daarom zijn onze schoolterreinen rookvrij (met uitzondering van een specifiek daarvoor bestemde rookruimte). Ook de e-sigaret is onderdeel van het rookverbod. Door het invoeren van rookvrije schoolterreinen willen wij het roken bij onze studenten en medewerkers ontmoedigen. 

Kluisjes
Voor het opruimen van jouw spullen (kleren, tassen, gereedschap, e.d.) hebben we kluisjes.

Repro
Bij de repro kun je tegen geringe betaling terecht voor onder andere (gekleurd) papier in verschillende formaten, het printen van werkstukken/verslagen, het inbinden van verslagen, het laten maken van (kleuren) kopieën en het snijden van papier.