Terug

Samenwerking ROC Friese Poort en Human Talent Group

vrijdag 23 november 2018

Henk Ouwens van Human Talent Group en Paul Molenaar van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen hebben vandaag de samenwerkingsovereenkomst van 30 oktober 2018 officieel getekend.

Henk Ouwens van Human Talent Group en Paul Molenaar van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen hebben vandaag de samenwerkingsovereenkomst van 30 oktober 2018 officieel getekend.

Het digitale lesprogramma Cyber-aware is een mooi voorbeeld van de samenwerking. Vanuit een web-app zijn 10 microlearnings te benaderen die ieder met een eigen thema de digitale weerbaarheid versterken. De microlearnings zitten bomvol micro's; korte filmpjes, infographics, quizjes, opdrachten, etc. De microlearnings zijn zo gemaakt dat ze zeer geschikt zijn voor onderwijs en zeker ook voor organisaties. Door een combinatie van het pakket microlearnings (met ludieke filmpjes, concrete tips en waardevolle opdrachten) met fysieke workshops, wordt de bewustwording en benodigde gedragsverandering om 'cyber-aware' te worden op een dieper niveau benadrukt. Door deze mix van on- en offline leren word je optimaal gewapend tegen cybercrime. Tijdens de landelijke VeVa-dag op 1 november 2018 is dit digitale lesprogramma Cyber-aware voor het onderwijs gelanceerd. De app in combinatie met workshops is ook voor bedrijven uitstekend in te zetten om de digitale weerbaarheid van het personeel te versterken.

Naast ROC Friese Poort en Human Talent Group zijn ook NHL/Stenden, Defensie Cyber Commando, IT Performance House en VeVa-aanbiedende scholen betrokken geweest bij de ontwikkeling van de app.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Christa van der Veer, Opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, via telefoonnummer (06) 512 23 293 of e-mail cvanderveer@rocfriesepoort.nl.