0900 8 996 996
(normaal tarief)

ROC Friese Poort STARS 2016

“Wat geweldig om zo veel passie en doorzettingsvermogen bij deze jonge mensen te zien” een uitspraak die een van de juryleden deed bij de enerverende en feestelijke uitreiking van ROC Friese Poort Stars 2016.

 

Ieder jaar reiken wij deze award uit in verschillende categorieën: student met een uitstekend project, student met een uitblinkende stage, beste docent, beste student uit het volwassenenonderwijs, beste stagebedrijf en student met een bijzonder verhaal. Zo veel talenten en vakmensen in verschillende vakgebieden met allemaal één doel: een droom uit laten komen.

Winnaars 2016
Bekijk de winnaars, hun bijzondere prestaties en hun reacties op het winnen van de Award. En bekijk de video's van de winnaars op ons youtube kanaal: 

Diner voor de finalisten
Tijdens een uitgebreid diner, verzorgt door studenten van de opleiding Horeca, ging een vakkundige jury in gesprek met de twintig finalisten. Deze finalisten waren eerder geselecteerd uit meer dan honderd ingezonden nominaties. De jury bestond uit Tjeerd van Bekkum (Burgemeester van Smallingerland), Jolanda Wicherson (zakenvrouw van 2015 in de regio Flevoland), Harmen Visser (directeur TRES internet), Wieberen Elverdink (journalist Leeuwarder Courant), Remo Mangré (Student met een uitstekende stage 2015) en Micha van Akkeren (voorzitter College van Bestuur van ROC Friese Poort). Micha van Akkeren sprak van een indrukwekkende avond met veelbelovende talenten en vakmensen. “Fantastisch om te zien met hoeveel passie deze studenten, docenten en bedrijven hun vak uitvoeren en werken aan een droom. Ik was echt onder de indruk van alle verhalen. Wat een talent! Het is waardevol om als ROC Friese Poort bij te dragen aan de persoonlijke groei en vakmanschap van zoveel jonge mensen.” Dat de jury deze middag geen gemakkelijke keuze had, spreekt voor zich. Niet alleen het oordeel van de jury telde. Voorafgaand aan de uitreiking kon het publiek een stem uitbrengen in elke categorie. De stemmen van het publiek en het oordeel van de jury bepaalden uiteindelijk de uitslag.

Feestelijke uitreiking
’s Avonds werden de finalisten voorgesteld aan het publiek tijdens een feestelijke avond. Het spektakel werd gepresenteerd door acteur, DJ en presentator Ruud Feltkamp. De schoolband van ROC Friese Poort vestiging Sneek en DJ Dimas zorgden voor de muzikale omlijsting. Aan het eind van de avond werden de STARS Awards uitgereikt.