0900 8 996 996
(normaal tarief)

ROC Friese Poort STAR Awards

Op onze scholen loopt heel veel talent rond. Talent dat schreeuwt om ontdekt te worden. Tijdens een speciale avond in het schooljaar bieden we dat talent graag een podium. Met een feestelijke uitreiking van onze zogeheten STAR Awards. In vier verschillende categorieën reiken we deze prijs uit.

Enkele maanden van te voren krijgen studenten, docenten en bpv-bedrijven de mogelijkheid om hun favoriet te nomineren voor de STAR Awards. Vervolgens kijkt een jury naar deze inzendingen en kiest de finalisten. In 2017 maakten wij de finalisten bekend door ze in een limousine naar de vestiging te brengen en ze als echter sterren te verwennen. 

Uitreiking
Tijdens een feestelijke uitreiking maken we vervolgens de winnaar bekend. In 2016 vond deze uitreiking in de Lawei van Drachten plaats. Ruud Feltkamp presenteerde de avond. Dat stokje droeg hij in 2017 over aan Jan Versteegh toen Leeuwarder Stadsschouwburg de Harmonie het decor van de uitreiking was. In 2018 was Jan Versteegh wederom als presentator aanwezig en was Stadsschouwburg De Harmonie weer het decor. 

In 2017 gaf O’G3NE een spetterend optreden en sprak Erben Wennemars samen met Hinke Groos en Michelle de Jong onze bpv-relaties toe. Hinke en Michelle zijn studenten en topsporters van onze school. Onze studenten werken intensief mee aan de organisatie van deze uitreiking. Ze regelen het licht en geluid, verzorgen de horeca of komen in ons social media team en doen verslag van de dag.  

Vervolg
De STAR Awards past goed bij zowel ons excellentieprogramma als bij verschillende activiteiten in het mbo. De winnaars van de STAR Awards ontvangen allemaal een unieke award en natuurlijk eeuwige roem. Tevens dingen de winnaars van een aantal categorieën automatisch mee naar een regionale of landelijke verkiezing: 

Het winnende studentenproject wordt namens ROC Friese Poort genomineerd voor de LC Awards. Tevens reiken we in deze categorie twee wildcards uit voor diezelfde LC Awards.
De STAR met een uitblinkende stage gaat door naar het landelijke Uitblinkersgala georganiseerd door de mbo-raad.
De winnende docent strijdt mee om de landelijke titel ‘Leraar van het jaar’.
Het beste stagebedrijf wordt ingeschreven voor de Beste leerbedrijf/praktijkopleider van Nederland verkiezing.