Terug

ROC Friese Poort opent nieuwe locatie volwassenenonderwijs aan het Kaatsland

donderdag 06 september 2018

Volwassen studenten die een opleiding Zorg en Welzijn volgen bij ROC Friese Poort in Sneek krijgen vanaf deze week les aan de nieuwe locatie op het Kaatsland 11 in Sneek. Door de enorme toename de afgelopen jaren aan volwassen studenten voor een Zorg en Welzijn opleiding werden de ruimtes in de onderwijslocatie aan de Harste te klein. In het nieuwe gebouw gaan bijna vijfhonderd studenten een opleiding volgen.

Groei volwassenen binnen opleidingen Zorg en Welzijn

‘Het volwassenenonderwijs is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid binnen de Zorg en Welzijn opleidingen. De vraag naar een kwalitatieve zorgopleiding neemt nog steeds toe. We vinden het belangrijk dat de theorielokalen en praktijkruimtes groot genoeg zijn om al onze studenten goed te kunnen bedienen. Daarom zijn wij verhuisd naar deze nieuwe locatie,’ aldus Rob Tolsma, opleidingsmanager volwassenenonderwijs Zorg en Welzijn bij ROC Friese Poort. ‘Met name de Welzijn opleidingen (niveau 2) en Onderwijsassistent & Pedagogisch werker opleidingen (niveau 3+4) zijn komend schooljaar populair. Veel werkgevers in de zorg vinden het belangrijk dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen en een diploma behalen waardoor zij breder inzetbaar zijn. Bij ons is dat mogelijk. Een aantal opleidingen kun je versneld doorlopen. Dit hangt van verschillende factoren af zoals bijvoorbeeld je vooropleiding en werk. In relatief korte tijd kan je dan een kwalitatieve opleiding volgen en je vakdiploma behalen. Dat is voor veel werkgevers en werknemers aantrekkelijk’

Open Huis
Woensdagmiddag kregen omwonenden van het Kaatsland gelegenheid om de nieuwe onderwijslocatie te bekijken. Onder het genot van een hapje en drankje, verzorgd door Jan Schous van de wijkvereniging, konden de buren een kijkje nemen op de les locatie en kennismaken met de docenten van ROC Friese Poort. Het Open Huis werd goed bezocht. Maar liefst veertig omwonenden kwamen langs om kennis te maken.