Alle ruimte voor talent

Bij ROC Friese Poort volgt elke student een leerroute passend bij zijn of haar talenten en drijfveren. We stimuleren en inspireren jou om het beste uit jezelf te halen. Bij ROC Friese Poort zijn er volop mogelijkheden voor studenten om talent te laten zien en verder te ontwikkelen. Eén van de mogelijkheden is Cum Laude afstuderen in het mbo. Om Cum Laude af te kunnen studeren moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vraag ernaar bij jouw opleidingsmanager.

Vakwedstrijden
Om vakmanschap en beroepsonderwijs in Nederland te promoten, zijn er in Nederland, Europa en wereldwijd verschillende vakwedstrijden. Op nationaal niveau heten deze vakwedstrijden; Skills Heroes.

Skills Heroes zijn de nationale vakwedstrijden in het mbo. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijden met studenten van andere mbo-scholen en uiteindelijk de nationale finale. Tijdens de nationale finale wordt er bepaald wie zich de nationaal kampioen in zijn op haar vakgebied mag noemen!

Skills Heroes
Vakwedstrijden

STAR Awards
Binnen ROC Friese Poort kennen wij STAR Awards. Dit is een wedstrijd waarin we op zoek gaan naar uitblinkende studenten, de beste docenten, studenten met een fantastische stage of juist met een bijzonder verhaal waardoor studeren niet vanzelfsprekend is. 

De uitreiking van deze prijzen zijn tijdens een feestelijke avond in een schouwburg. Winnaars van de STAR Awards stromen door naar externe wedstrijden. In 2018 en 2019 wonnen studenten na het winnen van de STAR Awards ook de LC-Awards. Een wedstrijd tussen alle Friese mbo-instellingen. 

STAR Awards