0900 8 996 996
(normaal tarief)

Online marketing

Opleiding voor volwassenen

Wil je alles weten over zoekmachinemarketing, webanalytics, optimalisatie, social media en het effectief inzetten van je website? Na het volgen van de opleiding Online Marketing weet je precies hoe online marketing werkt en wat je moet doen om alles uit online te halen. Een uitstekende voorbereiding op het NIMA-examen Basiskennis Online marketing.

Daarom kies je voor ROC Friese Poort

 • Versneld en meerdere startmomenten
 • Goed te combineren met werk en/of gezin
 • Professioneel, klassikaal onderwijs
 • Persoonlijke begeleiding

In het kort

Online marketing speelt een grote rol bij communicatie met klanten en het verkrijgen van nieuwe klanten. Maar je kunt kiezen uit een steeds groter aanbod van middelen. Hoe stuur je online marketing naar meer resultaat? Wil je graag werken als online marketeer? Of doe je het werk al, maar mis je nog kennis en ervaring? Kies dan voor de opleiding Online Marketing en eventueel het NIMA-examen Basiskennis Online Marketing. Je leert alles over online marketing én je gaat er direct zelf mee aan de slag.

Wat leer je?
De opleiding Online Marketing geeft je inzicht in de werking van online marketing en helpt je concreet aan de slag te gaan met het verbeteren van de website, zoekmachines, social media, e-mail en campagnes. Je krijgt kennis van en inzicht in:

 • zoekmachine-optimalisatie (SEO) en zoekmachine marketing (SEA/Adwords)
 • mobile marketing en e-mailmarketing
 • social media en display advertising (bannering)
 • webanalytics, website en landingpages
Meld je direct aan voor deze opleiding
Soort traject:
branche-erkende opleiding
Duur:Info
15 avonden
Lesmoment:
Avond
Startdatum: 14-1-2019 Drachten
Opleidingscode:
61073
Vestigingen:

Je voelt je thuis bij ROC Friese Poort

Alle aandacht voor jou
Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Zowel bij je opleidingskeuze, maar ook bij de begeleiding tijdens je opleiding. Met vestigingen in Emmeloord, Dokkum, Drachten, Leeuwarden, Sneek en Urk is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Ons uitgangspunt is dat je met plezier je opleiding volgt en deze met goed resultaat kunt afronden. Daarom hebben we ons aanbod zoveel mogelijk op jou afgestemd. 

 

Inhoud

De opleiding bestaat uit een basisdeel Online marketing (15 dagdelen). Met de behandelde lesstof ben je goed voorbereid op het officiële NIMA-examen Basiskennis Online marketing. Wanneer je dit wilt, kun je na de opleiding dit NIMA-examen maken. De volgende onderwerpen worden behandeld tijdens de opleiding:

 • Introductie online marketing
 • Internet strategie
 • Koopgedrag en doelstellingen
 • Usability en conversie optimalisatie
 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
 • Online advertising
 • Adverteren met Adwords
 • Display advertising
 • Contentmarketing en social media
 • E-mailmarketing en leadgeneratie
 • Webanalytics

Tijdens de laatste les krijg je examentraining.

Studiebelasting

Studieduur:  15 avonden
Leeruren 7 uur per week (3 uur les en circa 6 uur zelfstudie)
Lesmoment: maandag van 18.30 uur tot circa 21.30 uur, schoolvakanties vrij

Stage/werkplek

Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen. Wel is het leereffect het hoogst als theorie en praktijk gecombineerd worden. Na de les kun je de lesstof toepassenstof. Hierdoor heeft de opleiding direct toegevoegde waarde voor de organisatie waar je werkt en krijg je online marketing veel sneller onder de knie. Als je geen baan hebt of geen toegang hebt tot de cijfers van je organisatie dan mag je een extern bedrijf benaderen of maak je gebruik van cijfers van een oefenbedrijf. 

Werken

Na het volgen van deze opleiding kun je zelfstandig de online marketing van een organisatie inrichten en verbeteren. Je kunt werken op een marketing- of salesafdeling en je houdt je onder andere bezig met online marketing, adverteren, social media of content op de website. Je weet voor welke doelstellingen je welke middelen moet inzetten en hoe dit werkt. Daarnaast kun je externe bureaus aansturen en beoordelen op de de kwaliteit van hun werk.

Toelating

De opleiding is op mbo/hbo niveau. Je beschikt minimaal over mbo werk- en denkniveau en kennis van marketing en communicatie op minimaal mbo niveau 4 is gewenst. De opleiding start bij voldoende deelname.

Examen

Je maakt het Online marketingexamen van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Met de behandelde lesstof ben je goed voorbereid en kun je er ook voor kiezen om aanvullend het NIMA-examen te maken. Dit NIMA-examen bestaat uit een schriftelijk examen van 90 minuten op een centrale locatie in Nederland. Je kunt je zelf voor dit examen aanmelden.

Diploma

Als je de basisopleiding Online Marketing en het examen met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Wanneer je aanvullend het NIMA-examen maakt en voldoet aan de exameneisen,ontvang je het NIMA-diploma Basiskennis Online Marketing. Dit is een diploma op het Europees erkende niveau EQF 3.

Kosten

Scholingskosten:
€ 1.995,00
Lesmateriaal:
inclusief
Examenkosten:
inclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens):
€ 1.995,00
BTW:
vrijgesteld
Bijkomende kosten:
€ 199,00

Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen de kosten voor het NIMA-basisexamen dat je zelf dient aan te vragen. Jij of je werkgever ontvangt hiervoor een factuur van het NIMA.

Contact

Volwassenenonderwijs
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Telefoon: 058 - 233 99 66
E-mail: volwassenen@rocfriesepoort.nl

Of neem, namens je organisatie, contact op met onze opleidingsadviseurs.
Bezoekadres: Anne Wadmanwei 6 , 8914 BD Leeuwarden

  

Nieuws

Cursus Google AdWords wordt cursus Google Ads - vernieuwde en verbeterde versie van Google AdWords

Wil jij in 7 avonden leren hoe je met Google Ads (SEA) een online advertentiecampagne kunt opzetten, inrichten, optimaliseren en meetbaar maken? Op 27 juni 2018 is Google Ads geïntroduceerd als de vernieuwde en verbeterde Google AdWords. Met Google Ads richt Google zich met name op kleine organisaties tot grote bedrijven. Met Google Ads wil Google hun technologieën bij alle klanten onder de aandacht brengen, inclusief kleine bedrijven met over het algemeen een kleiner budget.

Misschien ook interessant

Twijfel je over deze opleiding? Wil je weten wat je nog meer zou kunnen gaan doen? We hebben genoeg opleidingen in dezelfde studierichting!