0900 8 996 996
(normaal tarief)

Online marketing

Opleiding voor volwassenen

Wil je alles weten over zoekmachinemarketing, webanalytics, optimalisatie, social media en het effectief inzetten van je website? Na het volgen van de opleiding Online Marketing weet je precies hoe online marketing werkt en wat je moet doen om alles uit online te halen. Een uitstekende voorbereiding op het NIMA-examen Basiskennis Online marketing.

Daarom kies je voor ROC Friese Poort

 • Versneld en meerdere startmomenten
 • Goed te combineren met werk en/of gezin
 • Professioneel, klassikaal onderwijs
 • Persoonlijke begeleiding

In het kort

Online marketing speelt een grote rol bij communicatie met klanten en het verkrijgen van nieuwe klanten. Maar je kunt kiezen uit een steeds groter aanbod van middelen. Hoe stuur je online marketing naar meer resultaat? Wil je graag werken als online marketeer? Of doe je het werk al, maar mis je nog kennis en ervaring? Kies dan voor de opleiding Online Marketing met officiële Google Certificeringen. Je leert alles over online marketing én je gaat er direct zelf mee aan de slag.

Wat leer je?
De opleiding Online Marketing geeft je inzicht in de werking van online marketing en helpt je concreet aan de slag te gaan met het verbeteren van de website, zoekmachines, social media, e-mail en campagnes. Je krijgt kennis van en inzicht in:

 • zoekmachine-optimalisatie (SEO) en zoekmachine marketing (SEA/Adwords)
 • mobile marketing en e-mailmarketing
 • social media en display advertising (bannering)
 • webanalytics, website en landingpages
Meld je direct aan voor deze opleiding
Soort traject:
branche-erkende opleiding
Duur:Info
15 weken
Lesmoment:
Avond
Startdatum: september 2018 Drachten
Opleidingscode:
61073
Vestigingen:

Je voelt je thuis bij ROC Friese Poort

Alle aandacht voor jou
Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Zowel bij je opleidingskeuze, maar ook bij de begeleiding tijdens je opleiding. Met vestigingen in Emmeloord, Dokkum, Drachten, Leeuwarden, Sneek en Urk is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Ons uitgangspunt is dat je met plezier je opleiding volgt en deze met goed resultaat kunt afronden. Daarom hebben we ons aanbod zoveel mogelijk op jou afgestemd. 

 

Inhoud

De opleiding bestaat uit een basisdeel Online marketing (15 dagdelen) met eventueel aanvullend een topprogramma met specifieke modules voor Google certificeringen. Met de behandelde lesstof ben je tevens goed voorbereid op het officiële NIMA-examen Basiskennis Online marketing. Wanneer je dit wilt, kun je na de opleiding dit NIMA-examen maken. De volgende onderwerpen worden behandeld tijdens de opleiding:

 • Introductie online marketing
 • Internet strategie
 • Koopgedrag en doelstellingen
 • Usability en conversie optimalisatie
 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
 • Online advertising
 • Adverteren met Adwords
 • Display advertising
 • Contentmarketing en social media
 • E-mailmarketing en leadgeneratie
 • Webanalytics

Tijdens de laatste les krijg je examentraining.                       Beschrijving topprogramma Googe Certificaten

Google certificering
Aansluitend op de opleiding Online marketing kun je de belangrijkste Google certificaten behalen. Je volgt hiervoor lessen en oefent voor de officiële Google examens. De Google certificaten zijn zeer waardevol en geven je een flinke voorsprong op andere online marketeers. Je kan deze lessen ook los volgen als je minimaal de basiskennis van de opleiding Online Marketing hebt.

 • Google Adwords Fundamentals
 • Google Search - Adwords
 • Google Display Advertenties

Studiebelasting

Studieduur:  15 weken
Leeruren 7 uur per week (3 uur les en circa 6 uur zelfstudie)
Lesmoment: 18.30-21.30 uur, schoolvakanties vrij

 

Stage/werkplek

Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen. Wel is het leereffect het hoogst als theorie en praktijk gecombineerd worden. Na de les kun je de lesstof toepassenstof. Hierdoor heeft de opleiding direct toegevoegde waarde voor de organisatie waar je werkt en krijg je online marketing veel sneller onder de knie. Als je geen baan hebt of geen toegang hebt tot de cijfers van je organisatie dan mag je een extern bedrijf benaderen of maak je gebruik van cijfers van een oefenbedrijf. 

Doorleren

 • Je kunt aansluitend op de basisopleiding Online Marketing verdergaan met de Google-modules. De verschillende onderdelen zijn:

  • Google Adwords Fundamentals (Campagnebeheer, Meten en optimaliseren en een examen) - 3 dagdelen incl. examen
  • Google Search - Adwords (Keywords en campagne inrichten, Targeting en biedingstrategie, Meten en optimaliseren en een examen) - 4 dagdelen incl. examen
  • Google Display Advertenties (Display essentials, Targeting en retargeting, Meten en optimaliseren en een examen​) - 4 dagdelen incl. examen

Werken

Na het volgen van deze opleiding kun je zelfstandig de online marketing van een organisatie inrichten en verbeteren. Je kunt werken op een marketing- of salesafdeling en je houdt je onder andere bezig met online marketing, adverteren, social media of content op de website. Je weet voor welke doelstellingen je welke middelen moet inzetten en hoe dit werkt. Daarnaast kun je externe bureaus aansturen en beoordelen op de de kwaliteit van hun werk. Met de Google certificaten kun je zelfstandig campagnes inrichten, analyseren en optimaliseren. Je kunt banners plaatsen op websites en je kunt adverteren op youtube.

Toelating

De opleiding is op mbo/hbo niveau. Je beschikt minimaal over mbo werk- en denkniveau en kennis van marketing en communicatie op minimaal mbo niveau 4 is gewenst.

 • Voor de module Google Adwords Fundamentals is enige voorkennis noodzakelijk. Als je geen voorkennis hebt, verzoeken we je ter voorbereiding het boek 'Online Marketing Expert in een week' van Jeroen Bertrams te lezen.
 • Om deel te kunnen nemen aan Google Search - Adwords en/of Google Display Advertenties dien je Google Adwords Fundamentals al behaald te hebben.

Examen

Na afronding van de opleiding maak je het Online marketingexamen van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Met de behandelde lesstof ben je goed voorbereid en kun je er ook voor kiezen om aanvullend het NIMA-examen te maken. Dit NIMA-examen bestaat uit een schriftelijk examen van 90 minuten op een centrale locatie in Nederland. Je kunt je zelf voor dit examen aanmelden. Wanneer je tevens de aanvullende lessen voor de Google modules hebt gevolgd, kun je ook je Google certicaten behalen via het Google-examen.

Diploma

Als je de basisopleiding Online Marketing en het examen met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Wanneer je aanvullend het NIMA-examen maakt en voldoet aan de exameneisen,ontvang je het NIMA-diploma Basiskennis Online Marketing. Dit is een diploma op het Europees erkende niveau EQF 3. Wanneer je tevens één of meerdere Google-examens met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je hiervoor je Google-certificaat.

Kosten

Scholingskosten:
zie onderstaand
Lesmateriaal:
inclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens):
zie onderstaand
BTW:
vrijgesteld
Bijkomende kosten:
€ 199,00
 • Basisopleiding Online Marketing € 1995,00
 • Google Adwords Fundamentals € 195,00
 • Google Search Adwords € 250,00
 • Google Display Advertenties € 250,00

Wanneer je er voor kiest alle 4 modules te volgen is de totaalprijs € 2690,00. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen de kosten voor het NIMA-basisexamen dat je zelf dient aan te vragen. Jij of je werkgever ontvangt hiervoor een factuur van het NIMA. Elke module start alleen bij voldoende deelname en wordt bij start gefactureerd.

Agenda

Contact

Volwassenenonderwijs
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Telefoon: 058 - 233 99 66
E-mail: volwassenen@rocfriesepoort.nl

Of neem, namens je organisatie, contact op met onze opleidingsadviseurs.
Bezoekadres: Anne Wadmanwei 6 , 8914 BD Leeuwarden

  

Nieuws

Lyrise van Etteger door naar finale Skills Heroes

Studente Lyrise van Etteger van de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent (volwassentraject) is als vierde geëindigd tijdens de voorronde van Skills Heroes! Daardoor heeft ze zich geplaatst voor Skills The Finals.