OntwerpFBRK

Welkom in de OntwerpFBRK van ROC Friese Poort. Dé maakplek in Drachten van creatief werk en dé ontwikkelplek voor creatief talent. Hier komen alle opleidingen van Creatieve Industrie samen. Van Mediavormgeving tot Fotografie en van Onderwijsassistent Muziek tot AV-productie.    

Check de website van de OntwerpFBRK

Voor wie is OntwerpFBRK?  

Voor bedrijven die willen samenwerken met creatief talent. Die behoefte hebben aan gemotiveerde en veelzijdige stagiaires. En die met hun opdrachten de vakmensen van morgen willen uitdagen. 

Voor studenten die nieuwsgierig, flexibel en zelfstandig zijn. Die hun eigen doelen stellen en eigen keuzes maken. Die verantwoordelijkheid kunnen nemen en hun creatieve hart willen volgen.   

ontwerpfabriek

 

Flexibele route door de OntwerpFBRK  

Studenten in de OntwerpFBRK werken aan hun creatieve skills én geven hun studie creatief vorm. Ze bepalen zelf wat ze willen leren. Waar ze nieuwsgierig naar zijn, waar ze van willen proeven en waar ze óók goed in willen worden. Ze schrijven zich in voor één opleiding, maar krijgen alle ruimte om zijwegen te verkennen. Zodat ze hun creativiteit in de volle breedte kunnen ontwikkelen.  

Centraal in de OntwerpFBRK staat de ‘ontwerpuitdaging’, ofwel leerdoel. Die kan heel concreet zijn: ‘ik wil iets creatiefs doen’. Aan het begin van de opleiding formuleert de student zijn of haar ontwerpuitdaging en stippelt samen met een coach de leerroute uit richting dat doel.  

Regelmatig wordt met de coach gecheckt of de ‘ontwerpuitdaging’ nog klopt of dat hij moet worden bijgesteld. Bijvoorbeeld omdat een student een nieuwe richting wil verkennen, kansen op de arbeidsmarkt wil vergroten of een nieuwe ambitie heeft. De OntwerpFBRK is flexibel, dus de leerroute kan zich aan het leerdoel aanpassen.  

De OntwerpFBRK is veelzijdig, uitdagend en vooral creatief. Een voorloper binnen ROC Friese Poort en het creatieve opleidingsaanbod in Nederland. Een inspirerende leeromgeving en vernieuwend onderwijsconcept in één. 

De naam zegt het al: in de OntwerpFBRK wordt vooral veel gemaakt

Verschillende creatieve disciplines werken samen, ook in opdracht van het bedrijfsleven. In die opdrachten komen studenten in aanraking met ‘fabrieksonderdelen’ die ze misschien ook willen ontdekken. Daarnaast leren ze samen te werken in een veelzijdig team en hun creativiteit toe te passen in de ‘echte’ wereld. Zo bereiden ze zich in de OntwerpFBRK goed voor op een toekomst na hun opleiding. 

"Ik heb gekozen voor iets waarvan ik zeker weet dat ik het leuk vind: de creatieve kant."

Lian Brouwer, student Mediavormgeving, Art en Design
Lian Brouwer heeft bijna het eerste jaar afgerond van de opleiding Mediavormgeving, Art en Design. “Ik hou ervan om creatief bezig te zijn”, vertelt ze. “Als kind was ik altijd al aan het tekenen. Het geeft me een soort rustig gevoel, dus ik doe het graag. Eerst heb ik een jaar een andere mbo-opleiding gedaan, maar dat beviel niet zo goed. Met deze opleiding heb ik gekozen voor iets waarvan ik zeker weet dat ik het leuk vind: de creatieve kant.”

lianne