Stage groepsfoto volwassenen

Leer in korte tijd alles over Online Marketing en Google Ads

Aan de slag met Online marketing

Online marketing speelt een grote rol bij communicatie met klanten en het verkrijgen van nieuwe klanten. Maar waar begin je? 

Behoefte aan online marketeers
Vanwege de grote behoefte aan online marketeers in het werkveld, biedt ROC Friese Poort binnen het volwassenenonderwijs jou de mogelijkheid om via klassikale lessen en zelfstudie een korte avondopleiding of -cursus te volgen. Samen met vakgenoten krijg je in een aantal lessen voldoende handvaten om in korte tijd alles uit online marketing te halen. ROC Friese Poort heeft twee unieke praktijkgerichte producten ontwikkeld om je te specialiseren in Online Marketing en Google Ads

Ben je communicatiemedewerker en wil je aan de slag met online marketing maar weet je niet waar te beginnen? Of doe je het werk al, maar mis je nog kennis en ervaring? Of wil je aan de slag als online marketeer? Dan is onze opleiding Online Marketing of de cursus Google Ads echt iets voor jou.

Opleiding Online Marketing
De opleiding Online Marketing geeft je inzicht in de werking van online marketing en helpt je concreet aan de slag te gaan met het verbeteren van de website, zoekmachines, social media, e-mail en campagnes. Met de behandelde lesstof ben je goed voorbereid op het officiële NIMA-examen Basiskennis Online marketing. Wanneer je dit wilt, kun je na de opleiding dit NIMA-examen maken. 

Cursus Google Ads
Je leert in deze praktijkgerichte Google Ads (Adwords) cursus de basisprincipes van Google Ads, advertentiedoelen, zoekwoorden analyse, doelgroep targeting en het opzetten van advertentiecampagnes. Naast het theoretische gedeelte wordt er in de cursus veel aandacht besteed aan de praktijk. Je gaat aan de slag met het inrichten, analyseren en optimaliseren van Ads campagnes aan de hand van echte praktijkcases. Met deze cursus behaal je je de waardevolle Google certificaten Ads Fundamentals en Search Advertising.