Terug

Noorderbreedte winnaar ‘Beste BPV-bedrijf van het jaar’

donderdag 25 maart 2021

Vanmiddag was de feestelijke bekendmaking van de winnaar van de eerste categorie van de STAR Awards van ROC Friese Poort. De titel ‘Beste BPV-bedrijf van het jaar’ is gewonnen door Noorderbreedte. Via een live uitzending op social media werden zij vanmiddag verrast met een mooie award, confetti en taart.

Vanmiddag was de feestelijke bekendmaking van de winnaar van de eerste categorie van de STAR Awards van ROC Friese Poort. De titel ‘Beste BPV-bedrijf van het jaar’ is gewonnen door Noorderbreedte. Via een live uitzending op social media werden zij vanmiddag verrast met een mooie award, confetti en taart. Bestuurder Martin Kirchner noemde het een geweldige opsteker voor zowel cliënten als medewerkers. De STAR Awards is het jaarlijkse evenement van ROC Friese Poort waarbij uitblinkende studenten, docenten en BPV-bedrijven in de schijnwerpers worden gezet.

Noorderbreedte stond samen met twee andere BPV-bedrijven: Bax Kunst uit Sneek en Suplacon uit Emmeloord, in de finale. Aan de hand van stemmen en een beoordeling van de jury (Elza Vonk, Lid Raad van Toezicht Alliade, Auke Peringa, Directeur Energiewacht Groep, Nel-An Gaasbeek, Docent ROC Friese Poort, Christina Lyclama à Nijeholt, Directeur Hoekstra Logistiek) is Noorderbreedte als winnaar uit de bus gekomen. Noorderbreedte heeft een duidelijk opleidingsbeleid en geeft talent van studenten, zowel jongeren als volwassenen, de ruimte. Kenmerkend zijn de korte lijnen tussen de zorginstelling en ROC Friese Poort. Er is toezicht op de begeleiding en bij feedback wordt er snel geacteerd. Bij Noorderbreedte krijgen volwassen studenten en zij-instromers specifieke aandacht door speciale trajecten.

Een mooi voorbeeld hiervan is de tweejarige mbo-opleiding voor Verzorgende IG (niveau 3) die binnenkort met twee andere zorgorganisaties op Terschelling aangeboden gaat worden. Een docent van ROC Friese Poort komt wekelijks naar het eiland toe om de lessen te verzorgen. De studenten ontvangen tijdens de opleiding een contract van 24 uur, waarvan 4 betaalde schooluren. Na het behalen van het diploma wordt de studenten een vaste baan aangeboden.
BPV-bedrijven en -begeleiders zijn voor studenten op het mbo een onmisbare schakel op weg naar de praktijk. De prijs voor beste leerbedrijf is door ROC Friese Poort in het leven geroepen om het belang van goede leerbedrijven te onderstrepen en de inzet van leerbedrijven te waarderen. De prijs is voor het BPV-bedrijf dat zich onderscheidt op het gebied van studentenbegeleiding, innovatie en samenwerking.

Jurylid Elze Vonk, Lid Raad van Bestuur, Zorggroep Alliade: "De uiteindelijk winnaar Noorderbreedte zet zich geweldig in voor de aankomende zorgprofessionals die straks zo keihard nodig zijn. Het mooie aan Noorderbreedte is dat zij het accent weten te leggen op loslaten en dichtbij blijven. Je leert doordat je ruimte krijgt, maar begeleiding is altijd in de buurt. Noorderbreedte slaagt er fantastisch in om studenten aan hun organisatie te binden en bovenal te boeien voor dit mooie vak.”

Online evenement
Vanwege de coronamaatregelen worden de verkiezingen dit jaar geheel online gehouden. Tot 22 april wordt er iedere donderdag een winnaar online bekendgemaakt en op feestelijke wijze in het zonnetje gezet. Voor het stemmen op de andere finalisten en meer informatie: www.rocfriesepoort.nl/starawards

Terugkijken
Je kunt het feestelijke moment terugkijken op: https://fb.watch/4tqktLXEOS/ 

v.l.n.r. Martin Kirchner, bestuurder Noorderbreedte, Linda van Dijken, opleidingsmanager bij ROC Friese Poort, Rients van der Werf, adviseur Leren en Ontwikkelen en Frank Brouwer, medewerker werving en selectie