0900 8 996 996
(normaal tarief)

Zeven medailles voor studenten ROC Friese Poort bij nationaal vakkampioenschap Skills Heroes

Geplaatst op 17 maart 2018

Zeven studenten van ROC Friese Poort vielen zaterdag 17 maart in de prijzen bij de nationale vakkampioenschappen Skills Heroes in Overijssel. Vier keer zilver en drie keer brons. Lyrise van Etteger uit Leeuwarden (Directiesecretaresse), Esli Stavenga uit Mantgum (Applicatieontwikkelaar), Louise Krol uit Ee (Tandartsassistent) en Dylan Hiemstra uit Leeuwarden (Webdesigner) wonnen zilver in hun categorie. Ytsje Veenema uit Ternaard (Verkoopspecialist), Wilhelmina van Leijen uit Kollumerzwaag (Tandartsassistent), Tako van Wieren uit de Westereen (Ondernemer retail) wonnen brons. ROC Friese Poort is trots op deze vakmannen en -vrouwen! Ze werden tijdens de driedaagse (halve) finales beoordeeld op vakmanschap, doorzettingsvermogen en mentale weerbaarheid. Ze haalden alles uit de kast om de jury te overtuigen van hun passie en talent. En met succes!

Skills Heroes

Tijdens Skills The Finals streden duizend vmbo- en mbo-finalisten om nationaal kampioen te worden in hun vakgebied. In totaal waren er voor negenenvijftig verschillende beroepen mbo-vakwedstrijden. Van kapper tot timmerman en van kok tot monteur. Team ROC Friese Poort bestond dit jaar uit negenentwintig studenten die meededen aan tweeëntwintig (halve) finales in Overijssel. Zeventien studenten haalden uiteindelijk de finales. Een forse stijging ten opzichte van de zes finalisten in 2017. De studenten die geen prijs wonnen, nemen in ieder geval een fantastische ervaring mee naar huis.

Het beste uit zichzelf halen

ROC Friese Poort vindt talentontwikkeling belangrijk en wil studenten uitdagen het beste uit zichzelf te halen. “Door het aanbieden van verschillende excellentieprogramma’s krijgen studenten de mogelijkheid uit te blinken in hun vak. ROC Friese Poort, bedrijfsleven en studenten werken intensief samen in de voorbereiding op wedstrijden. Sven, een van de winnaars van vorig jaar, gaf aan dat de vakwedstrijden één van zijn meest leerzame ervaringen was.”, aldus Remco Meijerink, voorzitter van het college van bestuur. De verschillende excellentieprogramma’s van ROC Friese Poort richten zich op vakmanschap, internationalisering, competitie of aansluiting bij vervolgonderwijs.

Kans op Europese titel

Dylan Hiemstra maakt misschien nog kans op de Europese titel. Hij gaat mogelijk door naar de EuroSkills in Budapest in september 2018. Vorig jaar won Dylan al goud in de categorie Applicatieontwikkelaar tijdens de nationale vakkampioenschappen.

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's