0900 8 996 996
(normaal tarief)

Zeven medailles voor studenten ROC Friese Poort bij nationaal vakkampioenschap Skills Heroes

Geplaatst op 17 maart 2018

Zeven studenten van ROC Friese Poort vielen zaterdag 17 maart in de prijzen bij de nationale vakkampioenschappen Skills Heroes in Overijssel. Vier keer zilver en drie keer brons. Lyrise van Etteger uit Leeuwarden (Directiesecretaresse), Esli Stavenga uit Mantgum (Applicatieontwikkelaar), Louise Krol uit Ee (Tandartsassistent) en Dylan Hiemstra uit Leeuwarden (Webdesigner) wonnen zilver in hun categorie. Ytsje Veenema uit Ternaard (Verkoopspecialist), Wilhelmina van Leijen uit Kollumerzwaag (Tandartsassistent), Tako van Wieren uit de Westereen (Ondernemer retail) wonnen brons. ROC Friese Poort is trots op deze vakmannen en -vrouwen! Ze werden tijdens de driedaagse (halve) finales beoordeeld op vakmanschap, doorzettingsvermogen en mentale weerbaarheid. Ze haalden alles uit de kast om de jury te overtuigen van hun passie en talent. En met succes!

Skills Heroes

Tijdens Skills The Finals streden duizend vmbo- en mbo-finalisten om nationaal kampioen te worden in hun vakgebied. In totaal waren er voor negenenvijftig verschillende beroepen mbo-vakwedstrijden. Van kapper tot timmerman en van kok tot monteur. Team ROC Friese Poort bestond dit jaar uit negenentwintig studenten die meededen aan tweeëntwintig (halve) finales in Overijssel. Zeventien studenten haalden uiteindelijk de finales. Een forse stijging ten opzichte van de zes finalisten in 2017. De studenten die geen prijs wonnen, nemen in ieder geval een fantastische ervaring mee naar huis.

Het beste uit zichzelf halen

ROC Friese Poort vindt talentontwikkeling belangrijk en wil studenten uitdagen het beste uit zichzelf te halen. “Door het aanbieden van verschillende excellentieprogramma’s krijgen studenten de mogelijkheid uit te blinken in hun vak. ROC Friese Poort, bedrijfsleven en studenten werken intensief samen in de voorbereiding op wedstrijden. Sven, een van de winnaars van vorig jaar, gaf aan dat de vakwedstrijden één van zijn meest leerzame ervaringen was.”, aldus Remco Meijerink, voorzitter van het college van bestuur. De verschillende excellentieprogramma’s van ROC Friese Poort richten zich op vakmanschap, internationalisering, competitie of aansluiting bij vervolgonderwijs.

Kans op Europese titel

Dylan Hiemstra maakt misschien nog kans op de Europese titel. Hij gaat mogelijk door naar de EuroSkills in Budapest in september 2018. Vorig jaar won Dylan al goud in de categorie Applicatieontwikkelaar tijdens de nationale vakkampioenschappen.

Meer nieuws

Woningstichting Weststellingwerf in Duurzaam Doen Huis Vrijdag 14 september 2018 volgden ongeveer 35 medewerkers van woningstichting Weststellingwerf een workshop over hoe een woning te verduurzamen. De workshop vond plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. 
Challenge ECOkubus voor bouwstudenten Sneek en Emmeloord Woensdag 12 september 2018 was de aftrap van de Challenge Ecokubus voor tweedejaars bouwstudenten Sneek en Emmeloord onder begeleiding van Frysklab. Het doel van deze Challenge is om samen met Heijmans Woningbouw Noord (Drachten) als opdrachtgever een Ecokubus te ontwerpen en te bouwen voor ROC Friese Poort in Sneek.
Convenant Zorggroep Liante en ROC Friese Poort De jarenlange goede samenwerking tussen ROC Friese Poort en Zorggroep Liante is bekrachtigd met de ondertekening van het convenant. De samenwerking en de resultaten zijn hiermee geborgd en dragen bij aan een leven lang ontwikkelen in de regio. 
Prinsjesdag 2018 promotie van het mbo Zonder mbo'ers geen Prinsjesdag. Van beveiliging tot visagie en van fotografie tot paardenverzorging. Het mbo was ruim aanwezig tijdens Prinsjesdag. 
Nieuw opleidingstraject in de ouderenzorg Zorgorganisaties Patyna en Noorderbreedte zijn op 10 september gestart met een gezamenlijk opleidingstraject in Noordwest Friesland voor zij-instromers. Samen met ROC Friese Poort worden 23 nieuwe medewerkers opgeleid tot maatschappelijk verzorgende. De deelnemers krijgen een vaste betaalde baan in de zorg.

Pagina's