0900 8 996 996
(normaal tarief)

Zeven medailles voor studenten ROC Friese Poort bij nationaal vakkampioenschap Skills Heroes

Geplaatst op 17 maart 2018

Zeven studenten van ROC Friese Poort vielen zaterdag 17 maart in de prijzen bij de nationale vakkampioenschappen Skills Heroes in Overijssel. Vier keer zilver en drie keer brons. Lyrise van Etteger uit Leeuwarden (Directiesecretaresse), Esli Stavenga uit Mantgum (Applicatieontwikkelaar), Louise Krol uit Ee (Tandartsassistent) en Dylan Hiemstra uit Leeuwarden (Webdesigner) wonnen zilver in hun categorie. Ytsje Veenema uit Ternaard (Verkoopspecialist), Wilhelmina van Leijen uit Kollumerzwaag (Tandartsassistent), Tako van Wieren uit de Westereen (Ondernemer retail) wonnen brons. ROC Friese Poort is trots op deze vakmannen en -vrouwen! Ze werden tijdens de driedaagse (halve) finales beoordeeld op vakmanschap, doorzettingsvermogen en mentale weerbaarheid. Ze haalden alles uit de kast om de jury te overtuigen van hun passie en talent. En met succes!

Skills Heroes

Tijdens Skills The Finals streden duizend vmbo- en mbo-finalisten om nationaal kampioen te worden in hun vakgebied. In totaal waren er voor negenenvijftig verschillende beroepen mbo-vakwedstrijden. Van kapper tot timmerman en van kok tot monteur. Team ROC Friese Poort bestond dit jaar uit negenentwintig studenten die meededen aan tweeëntwintig (halve) finales in Overijssel. Zeventien studenten haalden uiteindelijk de finales. Een forse stijging ten opzichte van de zes finalisten in 2017. De studenten die geen prijs wonnen, nemen in ieder geval een fantastische ervaring mee naar huis.

Het beste uit zichzelf halen

ROC Friese Poort vindt talentontwikkeling belangrijk en wil studenten uitdagen het beste uit zichzelf te halen. “Door het aanbieden van verschillende excellentieprogramma’s krijgen studenten de mogelijkheid uit te blinken in hun vak. ROC Friese Poort, bedrijfsleven en studenten werken intensief samen in de voorbereiding op wedstrijden. Sven, een van de winnaars van vorig jaar, gaf aan dat de vakwedstrijden één van zijn meest leerzame ervaringen was.”, aldus Remco Meijerink, voorzitter van het college van bestuur. De verschillende excellentieprogramma’s van ROC Friese Poort richten zich op vakmanschap, internationalisering, competitie of aansluiting bij vervolgonderwijs.

Kans op Europese titel

Dylan Hiemstra maakt misschien nog kans op de Europese titel. Hij gaat mogelijk door naar de EuroSkills in Budapest in september 2018. Vorig jaar won Dylan al goud in de categorie Applicatieontwikkelaar tijdens de nationale vakkampioenschappen.

Meer nieuws

Onderwijsassistent in spé organiseren Koningsspelen Vrijdag 20 april jl. hebben tweedejaars studenten van de opleiding Onderwijsassistent Koningsspelen georganiseerd.
"Ik wil dit afmaken voor mijn jongens" Met onze bedrijfsopleidingen bieden we veel mensen een nieuwe kans op verdere ontwikkeling. Dat geldt ook voor Lusy Kook, die met haar 24 jaar al een bewogen leven achter de rug heeft. Haar drie zoontjes zijn haar belangrijkste motivatiebron om te blijven knokken voor een diploma.
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen ontvangt certificaat Taalakkoord Op 23 april 2018 werd het ‘certificaat van aansluiting bij het Taalakkoord’ uitgereikt aan ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Directeur Paul Molenaar en opleidingsadviseur Hans Huiskes namen dit certificaat in ontvangst. ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen wil meer zichtbaarheid geven aan het Taalakkoord.
5 mei Share Freedom! 'Geef vrijheid door'. Voor onze studenten is dat niet zomaar een loze leus. Als ROC Friese Poort zijn we bijzonder betrokken bij het Bevrijdingsfestival en we vinden het erg belangrijk dat onze studenten stilstaan bij de achterliggende gedachte van Bevrijdingsdag. Een moment waarop we met zijn allen stilstaan bij de vrijheid en ook onvrijheid in deze wereld.
Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Een organisatie moet een aantal technische en organisatorische maatregelen doorvoeren en medewerkers dienen op de hoogte te zijn van wat straks wel en niet meer mag. 

Pagina's