0900 8 996 996
(normaal tarief)

Uniek scholingstraject met baangarantie

Geplaatst op 14 juni 2017

In september 2017 starten wij in Leeuwarden opnieuw met een uniek scholingsproject waarbij geanticipeerd wordt op het tekort aan gekwalificeerde medewerkers in de installatiebranche en waarbij tijdig ingespeeld wordt op innovatieve en duurzame technieken. Dit zij-schakeltraject Servicemonteur Installatietechniek Duurzaam is een initiatief vanuit ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en Metechnica en de participerende partijen het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Technisch Installatiebedrijf (OTIB), Leerwerkloket Fryslân en de Friese installatiebedrijven.

Het doel van dit traject is opleiden voor duurzame arbeidsparticipatie en de installatiebranche te voorzien van gekwalificeerde servicemonteurs met kennis en bewustzijn van duurzame technieken en klantgerichte advisering. In aanmerking komen werkzoekenden met minimaal havo of mbo-ICT, die klantgericht en gemotiveerd zijn om in twee jaar klaargestoomd te worden voor een betaalde baan met een mbo-diploma in het beroep van de toekomst.

ROC Friese Poort heeft  in 2016  dit scholingstraject al succesvol uitgevoerd en naar volle tevredenheid van de Friese Bedrijven en de deelnemers. Graag gaan wij opnieuw de uitdaging aan.

Inhoud van de opleiding is als volgt:
Naast de vaktechnische vakken met de focus op duurzame technieken, wordt ingegaan op de beroepshouding zoals veilig-, milieu- en klantgericht werken. Parallel aan dit zij-schakeltraject wordt de mbo-opleiding Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties niveau 3 gevolgd. Hierdoor kunnen de deelnemers al na twee jaar hun mbo-diploma in ontvangst nemen.

Wij roepen de installatiebedrijven op voor dit unieke traject een plek beschikbaar te stellen voor stage en beroepspraktijkvorming. Na vijf maanden stage starten de deelnemers met de beroepspraktijkvorming waarbij ze via een betaalde baan bij het installatiebedrijf hun mbo-opleiding op niveau 3 kunnen afronden en klaar zijn voor de toekomst.

Mocht u meer informatie willen over dit unieke project of kandidaten hebben die kunnen instromen, neem dan contact op met:

Metechnica
Inge Westerhof, arbeidsmarktcoach
06 86867887 / inge.westerhof@metechnica.nl

Callista de Vrij, arbeidsmarktcoach
06 31779650 / callista.devrij@uwv.nl

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Ity Duursema, opleidingsadviseur          
06 55487965 / i.duursema@friesepoort.com

 

Meer nieuws

SER aanjager doe-agenda LLO, mbo-scholen als goed voorbeeld aangehaald De MBO Raad heeft de SER geadviseerd om vooral te kijken naar de mogelijkheden die er in het mbo al zijn. Zo hebben Scalda en ROC Friese Poort tijdens de startbijeenkomst in drukbezochte workshops laten zien hoe zij werken met flexibele trajecten voor volwassenen, zowel in het bekostigd onderwijs als in het niet-bekostigd onderwijs. 
Studenten organiseren Zomerfair voor het Leger Des Heils Op woensdag 27 juni organiseren eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg van ROC Friese Poort een Zomerfair. De gehele opbrengst gaat naar het project Vast en Verder van het Leger Des Heils. De fair vindt plaats van 10.00-15.00 uur in de vestigingen Drachten, Leeuwarden, Emmeloord en Sneek.
Midden Yn ’e Mienskip Eventweek voor studenten van ROC Friese Poort Van 26 tot en met 29 juni 2018 staat ROC Friese Poort in Drachten in het teken van Leeuwarden-Fryslân 2018. Tijdens deze ‘Midden Yn ‘e Mienskip Eventweek kunnen studenten en medewerkers genieten van inspirerende workshops, kunst, theater, sport en muziek.
Team Drachten Drie winnaar van het Capture the Flag Event 2018 Ruim 100 ICT-studenten van ROC Friese Poort en medewerkers van Defensie bonden dinsdag 19 juni de strijd met elkaar aan tijdens een Capture the Flag Event in de vestiging Emmeloord. Winnaar van het Event werd ‘Team Drachten Drie’.
Resultaten JOB-Monitor 2018 Vanaf december 2017 konden onze studenten via de JOB-Monitor laten weten wat ze van onze school en hun opleiding vinden. De JOB-Monitor is het grootste landelijke onderzoek dat elke twee jaar in kaart brengt hoe tevreden mbo-studenten over hun onderwijs zijn.

Pagina's