0900 8 996 996
(normaal tarief)

Uniek scholingstraject met baangarantie

Geplaatst op 14 juni 2017

In september 2017 starten wij in Leeuwarden opnieuw met een uniek scholingsproject waarbij geanticipeerd wordt op het tekort aan gekwalificeerde medewerkers in de installatiebranche en waarbij tijdig ingespeeld wordt op innovatieve en duurzame technieken. Dit zij-schakeltraject Servicemonteur Installatietechniek Duurzaam is een initiatief vanuit ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en Metechnica en de participerende partijen het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Technisch Installatiebedrijf (OTIB), Leerwerkloket Fryslân en de Friese installatiebedrijven.

Het doel van dit traject is opleiden voor duurzame arbeidsparticipatie en de installatiebranche te voorzien van gekwalificeerde servicemonteurs met kennis en bewustzijn van duurzame technieken en klantgerichte advisering. In aanmerking komen werkzoekenden met minimaal havo of mbo-ICT, die klantgericht en gemotiveerd zijn om in twee jaar klaargestoomd te worden voor een betaalde baan met een mbo-diploma in het beroep van de toekomst.

ROC Friese Poort heeft  in 2016  dit scholingstraject al succesvol uitgevoerd en naar volle tevredenheid van de Friese Bedrijven en de deelnemers. Graag gaan wij opnieuw de uitdaging aan.

Inhoud van de opleiding is als volgt:
Naast de vaktechnische vakken met de focus op duurzame technieken, wordt ingegaan op de beroepshouding zoals veilig-, milieu- en klantgericht werken. Parallel aan dit zij-schakeltraject wordt de mbo-opleiding Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties niveau 3 gevolgd. Hierdoor kunnen de deelnemers al na twee jaar hun mbo-diploma in ontvangst nemen.

Wij roepen de installatiebedrijven op voor dit unieke traject een plek beschikbaar te stellen voor stage en beroepspraktijkvorming. Na vijf maanden stage starten de deelnemers met de beroepspraktijkvorming waarbij ze via een betaalde baan bij het installatiebedrijf hun mbo-opleiding op niveau 3 kunnen afronden en klaar zijn voor de toekomst.

Mocht u meer informatie willen over dit unieke project of kandidaten hebben die kunnen instromen, neem dan contact op met:

Metechnica
Inge Westerhof, arbeidsmarktcoach
06 86867887 / inge.westerhof@metechnica.nl

Callista de Vrij, arbeidsmarktcoach
06 31779650 / callista.devrij@uwv.nl

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Ity Duursema, opleidingsadviseur          
06 55487965 / i.duursema@friesepoort.com

 

Meer nieuws

Zeven medailles voor studenten ROC Friese Poort bij nationaal vakkampioenschap Skills Heroes Zeven studenten van ROC Friese Poort vielen zaterdag 17 maart in de prijzen bij de nationale vakkampioenschappen Skills Heroes in Overijssel. Vier keer zilver en drie keer brons.
Diplomering Verzorgende IG Patyna en Hof en Hiem Op donderdag 22 februari 2018 namen 15 werknemers van Patyna en Hof en Hiem hun diploma Verzorgende IG in ontvangst. Medewerkers verzorgende van Patyna en Hof en Hiem volgden in een samengestelde groep het opleidingstraject tot Verzorgende IG.
Diplomering derde groep mbo Verpleegkundige Kwadrantgroep Op dinsdag 20 februari 2018 nam de derde groep van de Kwadrantgroep het mbo-diploma Verpleegkundige niveau 4 in ontvangst. In april starten weer twee groepen zij-instromer Verzorgende IG bekostigd vanuit Sectorplus gelden.
Diplomering Verpleegkunde medewerkers Paletgroep Op donderdag 15 maart 2018 namen 7 medewerkers van de Paletgroep hun mbo-diploma Verpleegkunde in ontvangst!
Terugblik NLdoet Drachten Eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg gingen vrijdag 9 maart jl. in actie voor NLdoet. De studenten gingen aan de slag bij diverse zorginstellingen in de omgeving van Drachten.

Pagina's