0900 8 996 996
(normaal tarief)

Uniek scholingstraject met baangarantie

Geplaatst op 14 juni 2017

In september 2017 starten wij in Leeuwarden opnieuw met een uniek scholingsproject waarbij geanticipeerd wordt op het tekort aan gekwalificeerde medewerkers in de installatiebranche en waarbij tijdig ingespeeld wordt op innovatieve en duurzame technieken. Dit zij-schakeltraject Servicemonteur Installatietechniek Duurzaam is een initiatief vanuit ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en Metechnica en de participerende partijen het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Technisch Installatiebedrijf (OTIB), Leerwerkloket Fryslân en de Friese installatiebedrijven.

Het doel van dit traject is opleiden voor duurzame arbeidsparticipatie en de installatiebranche te voorzien van gekwalificeerde servicemonteurs met kennis en bewustzijn van duurzame technieken en klantgerichte advisering. In aanmerking komen werkzoekenden met minimaal havo of mbo-ICT, die klantgericht en gemotiveerd zijn om in twee jaar klaargestoomd te worden voor een betaalde baan met een mbo-diploma in het beroep van de toekomst.

ROC Friese Poort heeft  in 2016  dit scholingstraject al succesvol uitgevoerd en naar volle tevredenheid van de Friese Bedrijven en de deelnemers. Graag gaan wij opnieuw de uitdaging aan.

Inhoud van de opleiding is als volgt:
Naast de vaktechnische vakken met de focus op duurzame technieken, wordt ingegaan op de beroepshouding zoals veilig-, milieu- en klantgericht werken. Parallel aan dit zij-schakeltraject wordt de mbo-opleiding Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties niveau 3 gevolgd. Hierdoor kunnen de deelnemers al na twee jaar hun mbo-diploma in ontvangst nemen.

Wij roepen de installatiebedrijven op voor dit unieke traject een plek beschikbaar te stellen voor stage en beroepspraktijkvorming. Na vijf maanden stage starten de deelnemers met de beroepspraktijkvorming waarbij ze via een betaalde baan bij het installatiebedrijf hun mbo-opleiding op niveau 3 kunnen afronden en klaar zijn voor de toekomst.

Mocht u meer informatie willen over dit unieke project of kandidaten hebben die kunnen instromen, neem dan contact op met:

Metechnica
Inge Westerhof, arbeidsmarktcoach
06 86867887 / inge.westerhof@metechnica.nl

Callista de Vrij, arbeidsmarktcoach
06 31779650 / callista.devrij@uwv.nl

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Ity Duursema, opleidingsadviseur          
06 55487965 / i.duursema@friesepoort.com

 

Meer nieuws

Woningstichting Weststellingwerf in Duurzaam Doen Huis Vrijdag 14 september 2018 volgden ongeveer 35 medewerkers van woningstichting Weststellingwerf een workshop over hoe een woning te verduurzamen. De workshop vond plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. 
Challenge ECOkubus voor bouwstudenten Sneek en Emmeloord Woensdag 12 september 2018 was de aftrap van de Challenge Ecokubus voor tweedejaars bouwstudenten Sneek en Emmeloord onder begeleiding van Frysklab. Het doel van deze Challenge is om samen met Heijmans Woningbouw Noord (Drachten) als opdrachtgever een Ecokubus te ontwerpen en te bouwen voor ROC Friese Poort in Sneek.
Convenant Zorggroep Liante en ROC Friese Poort De jarenlange goede samenwerking tussen ROC Friese Poort en Zorggroep Liante is bekrachtigd met de ondertekening van het convenant. De samenwerking en de resultaten zijn hiermee geborgd en dragen bij aan een leven lang ontwikkelen in de regio. 
Prinsjesdag 2018 promotie van het mbo Zonder mbo'ers geen Prinsjesdag. Van beveiliging tot visagie en van fotografie tot paardenverzorging. Het mbo was ruim aanwezig tijdens Prinsjesdag. 
Nieuw opleidingstraject in de ouderenzorg Zorgorganisaties Patyna en Noorderbreedte zijn op 10 september gestart met een gezamenlijk opleidingstraject in Noordwest Friesland voor zij-instromers. Samen met ROC Friese Poort worden 23 nieuwe medewerkers opgeleid tot maatschappelijk verzorgende. De deelnemers krijgen een vaste betaalde baan in de zorg.

Pagina's