0900 8 996 996
(normaal tarief)

Team Drachten Drie winnaar van het Capture the Flag Event 2018

Geplaatst op 19 juni 2018

Ruim 100 ICT-studenten van ROC Friese Poort en medewerkers van Defensie bonden dinsdag 19 juni de strijd met elkaar aan tijdens een Capture the Flag Event in de vestiging Emmeloord. Winnaar van het Event werd ‘Team Drachten Drie’. Zij  veroverden de meeste 'vlaggen' en kregen uit handen van Cyber@Work projectleider Renze Tjoelker de 'ROC Friese Poort Cyber@Work Capture the Flag wisseltrofee'.

De missie van het Capture the Flag Event is zoveel mogelijk vlaggen veroveren door in een gesimuleerde omgeving websites, servers en andere apparaten te hacken. Door te hacken krijgen de studenten meer zicht op veiligheidsrisico's in ICT-toepassingen. En dat maakt hen weer een betere ICT Security specialist. In totaal deden er 19 teams mee. Alle studenten die meededen volgen het keuzedeel Cyber Security. Voordat de strijd losbarstte, kregen de studenten en medewerkers van defensie eerst een workshop van Ethical Hacker N. Jackson-Eeles van NetQloud Security.

Cyber Security speelt steeds grotere rol

Renze Tjoelker, projectleider Cyber@Work ROC Friese Poort: 'We zien een duidelijke verschuiving in de werkzaamheden van een beginnend beroepsbeoefenaar MBO ICT. Daar waar drie jaar gelden van studenten werd verwacht om mailservers te kunnen beheren, zien wij nu dat steeds meer naar de cloud gaat. De werkzaamheden veranderen. Cyber Security gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Met dit event willen we studenten leren hoe ze een organisatie tegen hackers kunnen beschermen.'

Werk maken van Cyber Security

ROC Friese Poort wil werk maken van Cyber Security. Onder de noemer Cyber@Work wil de onderwijsinstelling het digitale bewustzijn op de werkvloer vergroten. ROC Friese Poort biedt onder andere cursussen aan voor bedrijven, integreert “cyber awareness” in al haar beroepsopleidingen en leidt mbo ICT Security Specialisten opleiden. Ook wordt er gewerkt aan een doorlopende leerlijn ICT tussen vmbo, mbo en hbo.

 

 

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's