0900 8 996 996
(normaal tarief)

Team Drachten Drie winnaar van het Capture the Flag Event 2018

Geplaatst op 19 juni 2018

Ruim 100 ICT-studenten van ROC Friese Poort en medewerkers van Defensie bonden dinsdag 19 juni de strijd met elkaar aan tijdens een Capture the Flag Event in de vestiging Emmeloord. Winnaar van het Event werd ‘Team Drachten Drie’. Zij  veroverden de meeste 'vlaggen' en kregen uit handen van Cyber@Work projectleider Renze Tjoelker de 'ROC Friese Poort Cyber@Work Capture the Flag wisseltrofee'.

De missie van het Capture the Flag Event is zoveel mogelijk vlaggen veroveren door in een gesimuleerde omgeving websites, servers en andere apparaten te hacken. Door te hacken krijgen de studenten meer zicht op veiligheidsrisico's in ICT-toepassingen. En dat maakt hen weer een betere ICT Security specialist. In totaal deden er 19 teams mee. Alle studenten die meededen volgen het keuzedeel Cyber Security. Voordat de strijd losbarstte, kregen de studenten en medewerkers van defensie eerst een workshop van Ethical Hacker N. Jackson-Eeles van NetQloud Security.

Cyber Security speelt steeds grotere rol

Renze Tjoelker, projectleider Cyber@Work ROC Friese Poort: 'We zien een duidelijke verschuiving in de werkzaamheden van een beginnend beroepsbeoefenaar MBO ICT. Daar waar drie jaar gelden van studenten werd verwacht om mailservers te kunnen beheren, zien wij nu dat steeds meer naar de cloud gaat. De werkzaamheden veranderen. Cyber Security gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Met dit event willen we studenten leren hoe ze een organisatie tegen hackers kunnen beschermen.'

Werk maken van Cyber Security

ROC Friese Poort wil werk maken van Cyber Security. Onder de noemer Cyber@Work wil de onderwijsinstelling het digitale bewustzijn op de werkvloer vergroten. ROC Friese Poort biedt onder andere cursussen aan voor bedrijven, integreert “cyber awareness” in al haar beroepsopleidingen en leidt mbo ICT Security Specialisten opleiden. Ook wordt er gewerkt aan een doorlopende leerlijn ICT tussen vmbo, mbo en hbo.

 

 

Meer nieuws

Woningstichting Weststellingwerf in Duurzaam Doen Huis Vrijdag 14 september 2018 volgden ongeveer 35 medewerkers van woningstichting Weststellingwerf een workshop over hoe een woning te verduurzamen. De workshop vond plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. 
Challenge ECOkubus voor bouwstudenten Sneek en Emmeloord Woensdag 12 september 2018 was de aftrap van de Challenge Ecokubus voor tweedejaars bouwstudenten Sneek en Emmeloord onder begeleiding van Frysklab. Het doel van deze Challenge is om samen met Heijmans Woningbouw Noord (Drachten) als opdrachtgever een Ecokubus te ontwerpen en te bouwen voor ROC Friese Poort in Sneek.
Convenant Zorggroep Liante en ROC Friese Poort De jarenlange goede samenwerking tussen ROC Friese Poort en Zorggroep Liante is bekrachtigd met de ondertekening van het convenant. De samenwerking en de resultaten zijn hiermee geborgd en dragen bij aan een leven lang ontwikkelen in de regio. 
Prinsjesdag 2018 promotie van het mbo Zonder mbo'ers geen Prinsjesdag. Van beveiliging tot visagie en van fotografie tot paardenverzorging. Het mbo was ruim aanwezig tijdens Prinsjesdag. 
Nieuw opleidingstraject in de ouderenzorg Zorgorganisaties Patyna en Noorderbreedte zijn op 10 september gestart met een gezamenlijk opleidingstraject in Noordwest Friesland voor zij-instromers. Samen met ROC Friese Poort worden 23 nieuwe medewerkers opgeleid tot maatschappelijk verzorgende. De deelnemers krijgen een vaste betaalde baan in de zorg.

Pagina's