Subsidie: Transitievergoeding bij ontslag

maandag 14 maart 2022
Transitievergoeding massaontslag

Wil jouw werkgever je ontslaan? Of wordt jouw arbeidsovereenkomst niet verlengt? Dan kun je een transitievergoeding aanvragen. Dit is een financiële vergoeding. Deze transitievergoeding kun je gebruiken om je te laten om- of bijscholen. Zodat het vinden van een nieuwe baan makkelijker wordt. Je bent niet verplicht om de transitievergoeding hiervoor te gebruiken. De hoogte van de transitievergoeding hangt af van je salaris en de duur van je dienstverband. 

 

Klik hier voor meer informatie

Transitievergoeding bij ontslag

Voor wie?

Voor werknemers die een tijdelijk of vast dienstverband hebben. Je komt in aanmerking voor de transitievergoeding als:

  • je werkgever je ontslaat;
  • je zelf ontslag hebt genomen;
  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst niet wordt verlengt;
  • vanwege verwijtbaar handelen of nalaten van jouw werkgever.  
waarvoor?De transitievergoeding is een financiële vergoeding. Deze vergoeding kun je inzetten voor bijvoorbeeld scholing om de overstap naar een andere baan makkelijker te maken. Je bent niet verplicht om dit met de transitievergoeding te doen. 
Hoeveel?Dit hangt af van je maandsalaris en de duur van het dienstverband. 
Aanvragen:Je vraagt de transitievergoeding aan bij je werkgever. Als de werkgever de transitievergoeding niet betaalt, dan dien je binnen drie maanden na het einde van de arbeidsovereenkomst een claim bij de rechter in te dienen. 
Looptijd:doorlopend.

Skills the finals van start

Donderdag 23 en vrijdag 24 maart vindt Skills The Finals plaats in Amsterdam RAI. Dit is het jaarlijkse NK voor vakwedstrijd...
23 maart 2023

Bekendmaking finalisten STAR Awards

Gisteren zijn alle finalisten van de STAR Awards bekendgemaakt. Ze werden voor het voetlicht gebracht door de directie in he...
21 maart 2023