Subsidie: Opleidings- en Ontwikkelfondsen (O&O)

zaterdag 22 januari 2022
Ontwikkelfonds groei vooruit

De meeste branche organisaties hebben een eigen Opleidings- en ontwikkelfonds (O&O fonds). Dit wordt ook wel een Scholings- of Sectorfonds genoemd. Ben je werkgever en wil een medewerker een opleiding volgen?

Als je als bedrijf bent aangesloten bij een O&O fonds, dan hoef je als werkgever niet alle opleidingskosten te betalen. Een deel van de opleiding wordt dan betaald met scholingsgelden uit het Opleidings- en ontwikkelfonds van jouw branche. Je levert als bedrijf wel een bijdrage aan het O&O fonds in jouw organisatie. 

 

Klik hier voor een overzicht van de O&O fondsen

O&O fondsen

Voor wie?De subsidie is voor werkgevers. Zij betalen de opleiding van de medewerker. 
Waarvoor?O&O fondsen maken het mogelijk dat bedrijven kunnen investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van hun medewerkers. Hier staat wel tegenover dat ze een bijdrage leveren aan het O&O fonds waar ze bij aangesloten zijn. 
Hoeveel?De mogelijkheden verschillen per O&O fonds. 
Subsidie aanvragen:Het aanvragen van de subsidie verloopt via het O&O fonds uit jouw branche. Bekijk hier een overzicht van O&O fondsen
Looptijd:Doorlopend. 

 

Skills the finals van start

Donderdag 23 en vrijdag 24 maart vindt Skills The Finals plaats in Amsterdam RAI. Dit is het jaarlijkse NK voor vakwedstrijd...
23 maart 2023