Subsidie: omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek

zaterdag 01 januari 2022
Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek

 

Wil je 1 of meer van je medewerkers laten omscholen naar een beroep in de techniek of ICT? Als werkgever kun je aanspraak maken op financiële ondersteuning uit de nieuwe Omscholingsregeling. Werkgevers kunnen eenmalig een bedrag van € 3.750,00 aanvragen per medewerker die een omscholingstraject gaat volgen. 

 

Vraag hier de subsidie omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek aan

Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek

Voor wie?De subsidie is voor medewerkers die willen omscholen naar een beroep in de techniek of ICT. 
Waarvoor?De vraag naar ICT en Techniek personeel is hoger dan het aanbod. Het is van groot belang dat personeel verschuift naar deze sector. Personeel in de ICT en techniek is noodzakelijk om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan, zoals klimaat- en energietransitie, het woningtekort en digitalisering. Met deze subsidie wordt gestimuleerd personeel op te leiden naar de ICT en techniek sector. 
Hoeveel?Er wordt per werknemer eenmalig € 3.750,00 verstrekt voor omscholing. Maximaal 6 omscholingstrajecten per werkgever.
Subsidie aanvragen:De werkgever vraagt de subsidie aan. Aanvragen kan hier
Looptijd:De subsidieregeling staat open tot en met donderdag 1 december 17:00 uur. 

Skills the finals van start

Donderdag 23 en vrijdag 24 maart vindt Skills The Finals plaats in Amsterdam RAI. Dit is het jaarlijkse NK voor vakwedstrijd...
23 maart 2023

Bekendmaking finalisten STAR Awards

Gisteren zijn alle finalisten van de STAR Awards bekendgemaakt. Ze werden voor het voetlicht gebracht door de directie in he...
21 maart 2023