Subsidie Nationale Zorgklas

maandag 17 januari 2022

In 2022 trekt het kabinet €47,5 miljoen uit voor de subsidie van coronabanen en de voortzetting van de Nationale Zorgklas. Het bedrag is bedoeld om meer mensen inzetbaar te maken in de zorg en zorgprofessionals te ontlasten.

Het beschikbaar gestelde bedrag is onder andere bedoeld voor de voortzetting van scholing via de Nationale zorgklas. Het gaat dan om crisisscholing en mbo-certificaten. Scholing via de Nationale Zorgklas is alleen toegankelijk voor mensen die al een relatie met de werkgever in de zorg hebben. Dat hoeft niet perse een arbeidsovereenkomst te zijn. Ook vrijwilligers, kandidaten uit het regionale netwerk, mensen via het Rode Kruis of medewerkers die een coronabaan invullen mogen gebruik maken van het aanbod. Dit biedt grotere zekerheid dat de mensen die getraind worden ook daadwerkelijk ingezet kunnen worden in de zorg.

Aanbod

De Nationale Zorgklas biedt 2 online trainingen aan voor (nieuwe) zorgmedewerkers:

  • Ondersteunend Zorgverlener
  • Begeleidend Zorgverlener

Daarnaast verzorgt De Nationale Zorgklas mbo-certificaten op niveau 2 en 3:

  • Individuele zorg verlenen, niveau 2
  • Individuele zorg verlenen, niveau 3
  • Individuele ondersteuning in de maatschappelijke zorg, niveau 3

Aanmelden 

Wil je meer weten over de Nationale Zorgklas? Neem een kijkje op de website van Nationale Zorgklas. Op deze website kun je je ook aanmelden.

Ben je een zorgorganisatie en wil je dat je werknemers een training of opleiding gaan volgen via de nationale zorgklas? Neem dan contact op met Eilke Oosterhoff. 

 

 

Skills the finals van start

Donderdag 23 en vrijdag 24 maart vindt Skills The Finals plaats in Amsterdam RAI. Dit is het jaarlijkse NK voor vakwedstrijd...
23 maart 2023

Bekendmaking finalisten STAR Awards

Gisteren zijn alle finalisten van de STAR Awards bekendgemaakt. Ze werden voor het voetlicht gebracht door de directie in he...
21 maart 2023