Subsidie: Het Noorden Leert Door

dinsdag 10 januari 2023
subsidies

 

Wil je verder komen in je vak of een andere richting op gaan? Dit is je kans!

Het Noorden Leert Door biedt zowel werkenden als werkzoekenden uit Drenthe, Groningen en Friesland de gelegenheid om kosteloos een opleiding, cursus of training op mbo-niveau te volgen. Een goede kans voor wie wil switchen naar een andere beroepsgroep of hogerop wil komen in zijn/haar vak. Het opleidingsaanbod bestaat uit ongeveer 160 opleidingen, die maximaal 1 jaar duren. Hierbij gaat het om kansrijke beroepen in de regio. Dat maakt de kans groot dat je met een gekozen opleiding of cursus in de praktijk en in de regio ook echt verder kunt.

De ambitie van Het Noorden Leert Door is om zowel werkenden als werkzoekenden uit Drenthe, Groningen en Friesland verder te helpen in een richting waar kansen liggen op de arbeidsmarkt. Want scholing is de weg naar beter, leuker of passender werk.

Aanmelden, hoe werkt dat?

Om gebruik te kunnen maken van de subsidie is het belangrijk dat je je eerst inschrijft via de website van Het Noorden Leert Door. Dit doe je door de volgende 7 stappen te volgen:

Stap 1: Kies je kosteloze opleiding of cursus. In het overzicht hieronder staat in een overzicht weergeven welke opleidingen en cursussen onder deze subsidie vallen.

Stap 2: Aanmelden bij Het Noorden Leert Door. Je meldt je via de website van Het Noorden Leert Door aan voor de opleiding van jouw keuze.

Stap 3: Intake. Er wordt telefonisch contact opgenomen voor een telefonische intake om alles nog één keer door te nemen zodat je zeker weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Mocht blijken dat dit zo is, word je doorverwezen.

Stap 4: Definitieve aanmeldlink. Na de intake ontvang je een link naar de betreffende opleiding waarmee je je definitief inschrijft bij de opleider. Vink bij je aanmelding bij ROC Friese Poort de subsidie Noorden Leert Door aan in de laatste stap.

Stap 5: Financiering. Het Noorden Leert Door regelt alles m.b.t. de financiering.

Stap 6: Kennismaking en start opleiding.

Stap 7: Diploma. Na succesvolle afronding ontvang je je diploma, certificaat of bewijs van deelname.  

 

Bekijk hier je scholingsmogelijkheden met subsidie van het Noorden Leert Door

Scholing via Noorden Leert Door

 Scholing via Noorden Leert Door
Voor wie?De subsidie is voor werkenden en werkzoekenden uit Drenthe, Groningen en Friesland
Waarvoor?Omscholing en bijscholing
Hoeveel?Dit wordt per situatie bekeken
Subsidie aanvragen:Het aanvragen van de subsidie kan via de website van het Noorden Leert Door  
Looptijd: Er geldt een op=op regeling

Heb je vragen over de subsidie Het Noorden Leert Door?  

Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur, Sieger Beerda. Dit kan door een e-mail te sturen naar sbeerda@rocfriesepoort.nl of door te bellen 06-34339429.