Subsidie: Doorzaam voor uitzendkrachten

maandag 21 februari 2022

sUBSIDIE

Doorzaam heeft als missie om de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te stimuleren. Bij het stimuleren en bevorderen van duurzame inzetbaarheid gaat het om loopbaan, leren, ontwikkelen, gezondheid en financiën. Ben je uitzendkracht? Misschien kom je dan in aanmerking voor één van onderstaande subsidieregelingen.

Kijk hier voor een compleet overzicht met subsidieregelingen van Doorzaam

Doorzaam voor uitzendkrachten

Alles-in-1 voor uitzendkrachten
Voor wie? De subsidie Doorzaam voor uitzendkrachten is specifiek voor uitzendkrachten. Je komt als uitzendkracht in aanmerking voor de subsidie als je werkt in fase A/B of fase 1/2/3. Je bent maximaal mbo 4 geschoold en hebt nog geen recht op pensioen.  
Waarvoor? De subsidie van Doorzaam helpt uitzendkrachten beter én breder inzetbaar te blijven. Door uitzendkrachten te koppelen aan een coach wordt er gekeken hoe uitzendkrachten duurzaam ingezet kunnen worden op dit moment, en in de toekomst. Kijk voor meer informatie op de website van Doorzaam.
Hoeveel? Na het coachingtraject wordt gekeken welke cursus, opleiding of training passend is. Er wordt maximaal € 2.500,00 vergoed door Doorzaam. 
Subsidie aanvragen: Het uitzendbureau, die afdragen aan SFU, en bezig zijn met het ontwikkelen van beleid voor duurzame inzetbaarheid, mogen de subsidie voor uitzendkrachten aanvragen. Het uitzendbureau vraagt de subsidie aan door contact op te nemen met Doorzaam. info@doorzaam.nl of (020) 655 82 16
Looptijd: Deze subsidie is doorlopend. 
Het Nederlands Taalbudget
Voor wie? Voor uitzendkrachten die werkzaam zijn in Fase A-B | Fase 1-2-3. Je hebt geen of een matige beheersing van de Nederlandse taal en hebt een verdieping nodig om het werk veilig uit te kunnen voeren.
Waarvoor? Om uitzendkrachten die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen de kans te geven hun Nederlandse taal te verbeteren heeft Doorzaam het Nederlands Taalbudget geïntroduceerd. 
Hoeveel? Het Nederlands Taalbudget is een tegemoetkoming van maximaal € 1500,00 (excl. btw) in de opleidingskosten die gemaakt worden zodat de uitzendkracht de Nederlandse taal machtig wordt. De opleiding heeft als doel het vergroten van de kennis van de Nederlandse taal op de werkvloer.
Subsidie aanvragen: Maximaal 15 aanvragen per BV via deze link.  
Looptijd: De declaratie moet voor 17 februari 2023 ingediend worden.
Scholingsvouchers
Voor wie? De subsidie Doorzaam voor uitzendkrachten is specifiek voor uitzendkrachten. Je komt als uitzendkracht in aanmerking voor de subsidie als je werkt in fase A/B of fase 1/2/3. Je bent maximaal mbo 4 geschoold en hebt nog geen recht op pensioen.  
Waarvoor? De subsidie van Doorzaam helpt uitzendkrachten beter én breder inzetbaar te blijven door het volgen van een training, cursus of opleiding.  
Hoeveel? De Scholingsvoucher is een vergoeding (tot een maximum van €500 excl. btw.) voor uitzendkrachten voor het volgen van een training, cursus of opleiding. 
Subsidie aanvragen: Elke uitzendkracht heeft recht op 1 Scholingsvoucher per kalenderjaar. De uitzendkrachten die in een eerdere ronde een Scholingsvoucher hebben ontvangen, kun je in hetzelfde kalenderjaar niet meer aanmelden. Aanvragen kan via het Vergoedingenportaal via Scholingsvouchers - Doorzaam.
Looptijd: Tijdelijk gesloten.  

Welk aanbod komt in aanmerking?

Communicatie
Creatieve Industrie
Economie & Ondernemen
Handhaving
Horeca
IT 
Logistiek
Maritiem
Pedagogiek en Onderwijs
Startcollege
Taal- en rekenen
Techniek
Veiligheid
Zorg en Welzijn

Heb je vragen over de subsidie Doorzaam voor uitzendkrachten?

Neem dan contact op met onze adviseur subsidies, Mèlanie Grijpstra. Dit kan door een e-mail te sturen naar mgrijpstra@rocfriesepoort.nl of door te bellen 06-18092703.

Een leven lang leren

Het gat dichten tussen vraag en aanbod Veel sectoren ervaren een tekort aan kundig personeel. Dat geldt ook voor de metaa...
18 november 2022