0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten ROC Friese Poort winnen met bouw Taalpaviljoen LC Award mbo

Geplaatst op 13 juni 2018

Studenten van de opleidingen Bouw en Infra van ROC Friese Poort wonnen dinsdagavond 12 juni de LC Award met hun project, de bouw van de rok van het taalpaviljoen MEM. Thomas Kelderman, Melvin Werkman, Richard Rodenhuis, Michiel de Wolff, Yorick Sietsma, Loes Walrecht, Nick Doosje en Sjouke Hoonstra, werkten wekenlang aan de bouw van de rok van het taalpaviljoen MEM in de Prinsentuin. Samen met nog veel meer studenten van hun school. Volgens docent Sym Timmermans was het project een mooi voorbeeld van praktijkonderwijs: “Studenten moeten in de praktijk het vak leren, niet alleen in de schoolbanken.”

Samenwerking

Studenten van meerdere opleidingen uit Drachten leverden een bijdrage aan het paviljoen. Dat leverde een mooie leerervaring op. Voor het prijzengeld van € 333,33 hebben de studenten ook al een bestemming. Ze gaan er met zijn allen “een mooie dag van organiseren”.

Taalpaviljoen

Het Taalpaviljoen is onderdeel van het project Lân van Taal van Culturele Hoofdstad dat sinds april geopend is. De ronde vorm van het Taalpaviljoen beeldt de rok uit van een vrouwenfiguur met twee hoofden, MEM. De twee hoofden staan symbool voor de twee moedertalen van Friesland.

Van links naar rechts: Thomas Kelderman, Melvin Werkman, Richard Rodenhuis, Michiel de Wolff, Yorick Sietsma, Loes Walrecht, Nick Doosje en Sjouke Hoonstra. 

Meer nieuws

SER aanjager doe-agenda LLO, mbo-scholen als goed voorbeeld aangehaald De MBO Raad heeft de SER geadviseerd om vooral te kijken naar de mogelijkheden die er in het mbo al zijn. Zo hebben Scalda en ROC Friese Poort tijdens de startbijeenkomst in drukbezochte workshops laten zien hoe zij werken met flexibele trajecten voor volwassenen, zowel in het bekostigd onderwijs als in het niet-bekostigd onderwijs. 
Studenten organiseren Zomerfair voor het Leger Des Heils Op woensdag 27 juni organiseren eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg van ROC Friese Poort een Zomerfair. De gehele opbrengst gaat naar het project Vast en Verder van het Leger Des Heils. De fair vindt plaats van 10.00-15.00 uur in de vestigingen Drachten, Leeuwarden, Emmeloord en Sneek.
Midden Yn ’e Mienskip Eventweek voor studenten van ROC Friese Poort Van 26 tot en met 29 juni 2018 staat ROC Friese Poort in Drachten in het teken van Leeuwarden-Fryslân 2018. Tijdens deze ‘Midden Yn ‘e Mienskip Eventweek kunnen studenten en medewerkers genieten van inspirerende workshops, kunst, theater, sport en muziek.
Team Drachten Drie winnaar van het Capture the Flag Event 2018 Ruim 100 ICT-studenten van ROC Friese Poort en medewerkers van Defensie bonden dinsdag 19 juni de strijd met elkaar aan tijdens een Capture the Flag Event in de vestiging Emmeloord. Winnaar van het Event werd ‘Team Drachten Drie’.
Resultaten JOB-Monitor 2018 Vanaf december 2017 konden onze studenten via de JOB-Monitor laten weten wat ze van onze school en hun opleiding vinden. De JOB-Monitor is het grootste landelijke onderzoek dat elke twee jaar in kaart brengt hoe tevreden mbo-studenten over hun onderwijs zijn.

Pagina's