0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten ROC Friese Poort winnen met bouw Taalpaviljoen LC Award mbo

Geplaatst op 13 juni 2018

Studenten van de opleidingen Bouw en Infra van ROC Friese Poort wonnen dinsdagavond 12 juni de LC Award met hun project, de bouw van de rok van het taalpaviljoen MEM. Thomas Kelderman, Melvin Werkman, Richard Rodenhuis, Michiel de Wolff, Yorick Sietsma, Loes Walrecht, Nick Doosje en Sjouke Hoonstra, werkten wekenlang aan de bouw van de rok van het taalpaviljoen MEM in de Prinsentuin. Samen met nog veel meer studenten van hun school. Volgens docent Sym Timmermans was het project een mooi voorbeeld van praktijkonderwijs: “Studenten moeten in de praktijk het vak leren, niet alleen in de schoolbanken.”

Samenwerking

Studenten van meerdere opleidingen uit Drachten leverden een bijdrage aan het paviljoen. Dat leverde een mooie leerervaring op. Voor het prijzengeld van € 333,33 hebben de studenten ook al een bestemming. Ze gaan er met zijn allen “een mooie dag van organiseren”.

Taalpaviljoen

Het Taalpaviljoen is onderdeel van het project Lân van Taal van Culturele Hoofdstad dat sinds april geopend is. De ronde vorm van het Taalpaviljoen beeldt de rok uit van een vrouwenfiguur met twee hoofden, MEM. De twee hoofden staan symbool voor de twee moedertalen van Friesland.

Van links naar rechts: Thomas Kelderman, Melvin Werkman, Richard Rodenhuis, Michiel de Wolff, Yorick Sietsma, Loes Walrecht, Nick Doosje en Sjouke Hoonstra. 

Meer nieuws

Woningstichting Weststellingwerf in Duurzaam Doen Huis Vrijdag 14 september 2018 volgden ongeveer 35 medewerkers van woningstichting Weststellingwerf een workshop over hoe een woning te verduurzamen. De workshop vond plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. 
Challenge ECOkubus voor bouwstudenten Sneek en Emmeloord Woensdag 12 september 2018 was de aftrap van de Challenge Ecokubus voor tweedejaars bouwstudenten Sneek en Emmeloord onder begeleiding van Frysklab. Het doel van deze Challenge is om samen met Heijmans Woningbouw Noord (Drachten) als opdrachtgever een Ecokubus te ontwerpen en te bouwen voor ROC Friese Poort in Sneek.
Convenant Zorggroep Liante en ROC Friese Poort De jarenlange goede samenwerking tussen ROC Friese Poort en Zorggroep Liante is bekrachtigd met de ondertekening van het convenant. De samenwerking en de resultaten zijn hiermee geborgd en dragen bij aan een leven lang ontwikkelen in de regio. 
Prinsjesdag 2018 promotie van het mbo Zonder mbo'ers geen Prinsjesdag. Van beveiliging tot visagie en van fotografie tot paardenverzorging. Het mbo was ruim aanwezig tijdens Prinsjesdag. 
Nieuw opleidingstraject in de ouderenzorg Zorgorganisaties Patyna en Noorderbreedte zijn op 10 september gestart met een gezamenlijk opleidingstraject in Noordwest Friesland voor zij-instromers. Samen met ROC Friese Poort worden 23 nieuwe medewerkers opgeleid tot maatschappelijk verzorgende. De deelnemers krijgen een vaste betaalde baan in de zorg.

Pagina's