0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten ROC Friese Poort staan symbool voor omgekomen oorlogsslachtoffers in ‘Ereveld Vol Leven’

Geplaatst op 30 april 2018

Studenten en begeleiders van de opleidingen VeVa, Particuliere Beveiliging en Entree van ROC Friese Poort deden op 4 mei mee aan de herdenking ‘Ereveld Vol Leven’ in Loenen. De studenten stonden twee uur lang achter oorlogsgraven van verzetsstrijders en symboliseerden daarmee een leeftijdsgenoot die is omgekomen tijdens of na de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkende ervaring.

Ereveld Vol Leven
Ereveld Vol Leven vertelt het verhaal van een leven dat verloren ging als gevolg van oorlog. En de impact van dit verlies voor de nabestaanden en de generaties die daarop volgden. Als representant hadden de studenten de eervolle taak om dit verhaal te laten zien door op 4 mei achter het graf plaats te nemen van een leeftijdsgenoot. In totaal vormden 600 mensen het ‘Ereveld Vol Leven’. Ruim 1.500 nabestaanden en 1.000 bezoekers liepen langs om de oorlogsslachtoffers te herdenken. De herdenking wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Oorlogsgraven die hiermee een gezicht wil geven aan mannen, vrouwen en kinderen die het slachtoffer zin geworden van oorlogsgeweld. Op Nationaal Ereveld Loenen liggen meer dan 3.900 oorlogsslachtoffers begraven. Dit jaar was het voor het eerst dat ROC Friese Poort een groep studenten afvaardigde.

Brede vorming
ROC Friese Poort vindt het belangrijk dat studenten leren een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. “Bij ROC Friese Poort leren studenten niet alleen een vak, we vinden het ook belangrijk dat ze zich als persoon ontwikkelen en meer leren over zichzelf en de maatschappij waarvan ze onderdeel uitmaken”, aldus Patrick Vreeman, opleidingsmanager VEVA. 

Meer nieuws

Taal- en rekenlessen op Urk Woon jij in de Noordoostpolder of op Urk en wil je beter leren lezen, schrijven en/of rekenen? Voor slechts € 15,00 per maand kun je bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen op Urk Taal- en rekenlessen volgen.
Workshops voor de restauratie- en bouwbranche ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Vereniging Restauratie Noord en EPI-kenniscentrum 2 series workshops ontwikkeld. Speciaal voor restauratieprofessionals zoals bijvoorbeeld uitvoerders, consulenten monumentenwacht, architecten en toezichthouders van gemeenten, start er op 18 oktober 2018 een serie van 5 workshops. Voor vakmensen en specialisten is er een serie van 6 workshops ontwikkeld, die start op 2 april 2019. 
Een mooie kans om aan de slag te gaan in de metaal Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in een functie in de metaal industrie, maar heb je hiervoor nooit de mogelijkheid gehad? Dan is dit je kans.
Subsidie scholing taalvaardigheid medewerkers Meer dan 700.000 medewerkers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen. Daarnaast kan een lage taalvaardigheid zorgen voor een hoger ziekteverzuim, lagere productiviteit en veiligheidsproblemen. Als werkgever kun je bijdragen aan een betere taalvaardigheid van je medewerkers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en werknemers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord helpt je hierbij. 
Vraag voor 17 september subsidie praktijkleren aan! Voor het studiejaar 2017/2018 kan tot uiterlijk 17 september 2018 17.00 uur een aanvraag ingediend worden voor de subsidieregeling praktijkleren.

Pagina's