0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten ROC Friese Poort staan symbool voor omgekomen oorlogsslachtoffers in ‘Ereveld Vol Leven’

Geplaatst op 30 april 2018

Studenten en begeleiders van de opleidingen VeVa, Particuliere Beveiliging en Entree van ROC Friese Poort deden op 4 mei mee aan de herdenking ‘Ereveld Vol Leven’ in Loenen. De studenten stonden twee uur lang achter oorlogsgraven van verzetsstrijders en symboliseerden daarmee een leeftijdsgenoot die is omgekomen tijdens of na de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkende ervaring.

Ereveld Vol Leven
Ereveld Vol Leven vertelt het verhaal van een leven dat verloren ging als gevolg van oorlog. En de impact van dit verlies voor de nabestaanden en de generaties die daarop volgden. Als representant hadden de studenten de eervolle taak om dit verhaal te laten zien door op 4 mei achter het graf plaats te nemen van een leeftijdsgenoot. In totaal vormden 600 mensen het ‘Ereveld Vol Leven’. Ruim 1.500 nabestaanden en 1.000 bezoekers liepen langs om de oorlogsslachtoffers te herdenken. De herdenking wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Oorlogsgraven die hiermee een gezicht wil geven aan mannen, vrouwen en kinderen die het slachtoffer zin geworden van oorlogsgeweld. Op Nationaal Ereveld Loenen liggen meer dan 3.900 oorlogsslachtoffers begraven. Dit jaar was het voor het eerst dat ROC Friese Poort een groep studenten afvaardigde.

Brede vorming
ROC Friese Poort vindt het belangrijk dat studenten leren een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. “Bij ROC Friese Poort leren studenten niet alleen een vak, we vinden het ook belangrijk dat ze zich als persoon ontwikkelen en meer leren over zichzelf en de maatschappij waarvan ze onderdeel uitmaken”, aldus Patrick Vreeman, opleidingsmanager VEVA. 

Meer nieuws

Studiefinanciering. Hoe zit dat? Als je 18 wordt en een mbo-opleiding volgt, krijg je ook recht op studiefinanciering. Maar hoe vraag je dit aan? En wat zijn de mogelijkheden?
Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine De schoolkantine van locatie Wilaarderburen is de eerste van ROC Friese Poort die de Gouden Schaal van het Voedingscentrum in de wacht heeft gesleept omdat het assortiment voor 80% uit gezonde producten bestaat.
Ontbijten met wake up call cyber safety Donderdag 17 mei ontbeten ondernemers in Súdwest-Fryslân met een wake up call cyber safety in Lokaal 55 in Sneek. Stichting Cyber Safety Noord-Nederland gaf een ontbijtsessie om ondernemers bewust te maken van de digitale gevaren en tips om ze te vermijden of bestrijden.
Werkgevers tevreden over afgestudeerde mbo’ers Werkgevers zijn tevreden over de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het rapport dat SBB aan de minister van OCW aanbood. 80% van de werkgevers beoordeelt de beroepsvaardigheden van recent afgestudeerde mbo’ers goed tot zeer goed. 
Solar team Sinnefûgel Sneek tweede plek NK Afgelopen weekend won ons solar team de Sinnefûgel uit Sneek de tweede plek tijdens het NK Zonnebootrace in Akkrum. Een prachtige prestatie! Tijdens de meivakantie hebben studenten en docenten nog hard gewerkt om de boot klaar te maken voor de race. En dat heeft zich uitbetaald in de tweede plek.

Pagina's