0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten nieuwe Dutch Cuisine koksopleiding verrassen Japans Nederlandse delegatie met blote billen gerecht

Geplaatst op 12 september 2017

Afgelopen week was de start van de nieuwe niveau 4 opleiding gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine. Het begin van een nieuwe generatie toekomstgerichte koks. Onder de bezielende leiding van SVH Meesterkok Albert Kooy en Jan Smink bereidden studenten van ROC Friese Poort en het Koning Willem I College bij Koppert Cress in Monster een lunch volgens de Dutch Cuisine uitgangspunten voor 70 leden van de Dutch and Japanese Trade Federation (DUJAT). Hiermee gooiden ze internationaal meteen hoge ogen. Een van de gerechten was ‘blote billen in het gras’, een combinatie van woudbonen, snijbonen en champignons. "Voeding is niet alleen economie, voeding is gezondheid, aldus Rob Baan, directeur Koppert Cress.” Tijdens een prikkelende presentatie riep hij de studenten op om een bijdrage te leveren aan gezond eten.

Dutch Cuisine: 100% duurzaam en toekomstgericht
In deze eerste niveau 4 Dutch Cuisine koksopleiding staan de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy centraal. Deze Dutch Cuisine filosofie is 100% duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde. ROC Friese Poort Sneek en Het Koning Willem I College uit Den Bosch hebben de opleiding gezamenlijk ontwikkeld in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy. Studenten doen tijdens de opleiding werkervaring op in restaurants en deels ook bij cateringbedrijven. De studenten krijgen de komende weken les in de grote instellingskeuken van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. 
 

Meerwaarde
We zijn er trots op dat we deze opleiding gezamenlijk hebben ontwikkeld. Gerard Voskuilen, coördinator leerbedrijf en praktijkdocent: “Deze opleiding is een meerwaarde voor onze studenten. We willen dat onze studenten het beste uit zichzelf halen. En kijken wat ze zelf kunnen betekenen voor een betere en duurzamere wereld. Daarmee spelen we ook in op de vraag vanuit het werkveld. We boden al koksopleidingen niveau 2 en niveau 3 gebaseerd op Dutch Cuisine aan en nu dus ook de opleiding op niveau 4."

BEKIJK HET FILMPJE HIERONDER:

Categorieën: 

Meer nieuws

Fries praktijkonderwijs en mbo werken samen om kansen jongeren te vergroten Zoveelmogelijk jongeren een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. De scholen voor praktijkonderwijs en de mbo-scholen in Friesland tekenden op 18 januari bij ROC Friese Poort in Leeuwarden een convenant om hierin nauw te gaan samenwerken. Om jongeren de kans te geven zich zo maximaal mogelijk te ontwikkelen.
Nog enkele opleidingsplaatsen Verzorgende-IG update beschikbaar Eind januari start in Balk of St Nicolaasga bij Hof en Hiem het 52-weekse versnelde opleidingstraject Verzorgende IG mbo BBL (werken-leren) niveau 3.
Succesvolle workshop Cyber Aware voor winnaars enquête Thuiszorg het Friese Land, NDC Mediagroep en Koninklijke Damstra Installatietechniek winnen een gratis Cyber-workshop.
Eindpresentatie project DADAkunsttas Eerstejaars studenten Mediavormgever Art en Design presenteren eigen gemaakte kunsttassen. 
Schrijf je nu in voor de cursus Opspantechniek op 12 en 19 februari 2018 Deze cursus is een module binnen de mbo-opleiding Verspaningstechnoloog niveau 4. Je kunt je voor deze cursus inschrijven door een e-mail te sturen naar volwassenen@rocfriesepoort.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Erik Overzet via telefoonnummer (058) 233 99 66. 

Pagina's