0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten nieuwe Dutch Cuisine koksopleiding verrassen Japans Nederlandse delegatie met blote billen gerecht

Geplaatst op 12 september 2017

Afgelopen week was de start van de nieuwe niveau 4 opleiding gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine. Het begin van een nieuwe generatie toekomstgerichte koks. Onder de bezielende leiding van SVH Meesterkok Albert Kooy en Jan Smink bereidden studenten van ROC Friese Poort en het Koning Willem I College bij Koppert Cress in Monster een lunch volgens de Dutch Cuisine uitgangspunten voor 70 leden van de Dutch and Japanese Trade Federation (DUJAT). Hiermee gooiden ze internationaal meteen hoge ogen. Een van de gerechten was ‘blote billen in het gras’, een combinatie van woudbonen, snijbonen en champignons. "Voeding is niet alleen economie, voeding is gezondheid, aldus Rob Baan, directeur Koppert Cress.” Tijdens een prikkelende presentatie riep hij de studenten op om een bijdrage te leveren aan gezond eten.

Dutch Cuisine: 100% duurzaam en toekomstgericht
In deze eerste niveau 4 Dutch Cuisine koksopleiding staan de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy centraal. Deze Dutch Cuisine filosofie is 100% duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde. ROC Friese Poort Sneek en Het Koning Willem I College uit Den Bosch hebben de opleiding gezamenlijk ontwikkeld in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy. Studenten doen tijdens de opleiding werkervaring op in restaurants en deels ook bij cateringbedrijven. De studenten krijgen de komende weken les in de grote instellingskeuken van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. 
 

Meerwaarde
We zijn er trots op dat we deze opleiding gezamenlijk hebben ontwikkeld. Gerard Voskuilen, coördinator leerbedrijf en praktijkdocent: “Deze opleiding is een meerwaarde voor onze studenten. We willen dat onze studenten het beste uit zichzelf halen. En kijken wat ze zelf kunnen betekenen voor een betere en duurzamere wereld. Daarmee spelen we ook in op de vraag vanuit het werkveld. We boden al koksopleidingen niveau 2 en niveau 3 gebaseerd op Dutch Cuisine aan en nu dus ook de opleiding op niveau 4."

BEKIJK HET FILMPJE HIERONDER:

Categorieën: 

Meer nieuws

Studiefinanciering. Hoe zit dat? Als je 18 wordt en een mbo-opleiding volgt, krijg je ook recht op studiefinanciering. Maar hoe vraag je dit aan? En wat zijn de mogelijkheden?
Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine De schoolkantine van locatie Wilaarderburen is de eerste van ROC Friese Poort die de Gouden Schaal van het Voedingscentrum in de wacht heeft gesleept omdat het assortiment voor 80% uit gezonde producten bestaat.
Ontbijten met wake up call cyber safety Donderdag 17 mei ontbeten ondernemers in Súdwest-Fryslân met een wake up call cyber safety in Lokaal 55 in Sneek. Stichting Cyber Safety Noord-Nederland gaf een ontbijtsessie om ondernemers bewust te maken van de digitale gevaren en tips om ze te vermijden of bestrijden.
Werkgevers tevreden over afgestudeerde mbo’ers Werkgevers zijn tevreden over de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het rapport dat SBB aan de minister van OCW aanbood. 80% van de werkgevers beoordeelt de beroepsvaardigheden van recent afgestudeerde mbo’ers goed tot zeer goed. 
Solar team Sinnefûgel Sneek tweede plek NK Afgelopen weekend won ons solar team de Sinnefûgel uit Sneek de tweede plek tijdens het NK Zonnebootrace in Akkrum. Een prachtige prestatie! Tijdens de meivakantie hebben studenten en docenten nog hard gewerkt om de boot klaar te maken voor de race. En dat heeft zich uitbetaald in de tweede plek.

Pagina's