0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten nieuwe Dutch Cuisine koksopleiding verrassen Japans Nederlandse delegatie met blote billen gerecht

Geplaatst op 12 september 2017

Afgelopen week was de start van de nieuwe niveau 4 opleiding gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine. Het begin van een nieuwe generatie toekomstgerichte koks. Onder de bezielende leiding van SVH Meesterkok Albert Kooy en Jan Smink bereidden studenten van ROC Friese Poort en het Koning Willem I College bij Koppert Cress in Monster een lunch volgens de Dutch Cuisine uitgangspunten voor 70 leden van de Dutch and Japanese Trade Federation (DUJAT). Hiermee gooiden ze internationaal meteen hoge ogen. Een van de gerechten was ‘blote billen in het gras’, een combinatie van woudbonen, snijbonen en champignons. "Voeding is niet alleen economie, voeding is gezondheid, aldus Rob Baan, directeur Koppert Cress.” Tijdens een prikkelende presentatie riep hij de studenten op om een bijdrage te leveren aan gezond eten.

Dutch Cuisine: 100% duurzaam en toekomstgericht
In deze eerste niveau 4 Dutch Cuisine koksopleiding staan de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy centraal. Deze Dutch Cuisine filosofie is 100% duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde. ROC Friese Poort Sneek en Het Koning Willem I College uit Den Bosch hebben de opleiding gezamenlijk ontwikkeld in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy. Studenten doen tijdens de opleiding werkervaring op in restaurants en deels ook bij cateringbedrijven. De studenten krijgen de komende weken les in de grote instellingskeuken van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. 
 

Meerwaarde
We zijn er trots op dat we deze opleiding gezamenlijk hebben ontwikkeld. Gerard Voskuilen, coördinator leerbedrijf en praktijkdocent: “Deze opleiding is een meerwaarde voor onze studenten. We willen dat onze studenten het beste uit zichzelf halen. En kijken wat ze zelf kunnen betekenen voor een betere en duurzamere wereld. Daarmee spelen we ook in op de vraag vanuit het werkveld. We boden al koksopleidingen niveau 2 en niveau 3 gebaseerd op Dutch Cuisine aan en nu dus ook de opleiding op niveau 4."

BEKIJK HET FILMPJE HIERONDER:

Categorieën: 

Meer nieuws

Ontdek Techniek, een succesvolle avond Gister, woensdag 15 november, was de open avond Ontdek Techniek voor vierdejaars vmbo-leerlingen, ouders, volwassenen en bedrijven. De vestiging Drachten ontving ruim 150 gasten.
Studenten stellen activiteitenprogramma samen voor kinderen BSO en AZC Tweedejaars studenten (niveau 3 én 4) van de opleiding Pedagogisch medewerker hebben begin deze week een project buiten de school uitgevoerd.
Studenten Dienstverlening verzorgen lunch van A tot Z Een spannend moment. Dat was het gister voor de tweedejaars studenten van de opleiding Dienstverlening niveau 2. Er stond een examen ‘voeding’ op het programma.
Maedeh naar de finale Onze student Maedeh Rahimi staat in de finale van het ambassadeursgala.  Donderdag 23 november maakt zij kans om uitgeroepen te worden tot Landelijke Ambassadeur van het mbo. De finale vindt plaats in het Orpheus Theater van Apeldoorn. 
Student Rik Willems fabriceert schotklokken voor korfbalvereniging OWK Onlangs heeft korfbalvereniging OWK uit Oostwold bij JC-Electronics in Leek twee schotklokken in ontvangst genomen. Deze klokken zijn door onze student Rik Willems zelf gefabriceerd.

Pagina's