0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten nieuwe Dutch Cuisine koksopleiding verrassen Japans Nederlandse delegatie met blote billen gerecht

Geplaatst op 12 september 2017

Afgelopen week was de start van de nieuwe niveau 4 opleiding gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine. Het begin van een nieuwe generatie toekomstgerichte koks. Onder de bezielende leiding van SVH Meesterkok Albert Kooy en Jan Smink bereidden studenten van ROC Friese Poort en het Koning Willem I College bij Koppert Cress in Monster een lunch volgens de Dutch Cuisine uitgangspunten voor 70 leden van de Dutch and Japanese Trade Federation (DUJAT). Hiermee gooiden ze internationaal meteen hoge ogen. Een van de gerechten was ‘blote billen in het gras’, een combinatie van woudbonen, snijbonen en champignons. "Voeding is niet alleen economie, voeding is gezondheid, aldus Rob Baan, directeur Koppert Cress.” Tijdens een prikkelende presentatie riep hij de studenten op om een bijdrage te leveren aan gezond eten.

Dutch Cuisine: 100% duurzaam en toekomstgericht
In deze eerste niveau 4 Dutch Cuisine koksopleiding staan de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy centraal. Deze Dutch Cuisine filosofie is 100% duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde. ROC Friese Poort Sneek en Het Koning Willem I College uit Den Bosch hebben de opleiding gezamenlijk ontwikkeld in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy. Studenten doen tijdens de opleiding werkervaring op in restaurants en deels ook bij cateringbedrijven. De studenten krijgen de komende weken les in de grote instellingskeuken van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. 
 

Meerwaarde
We zijn er trots op dat we deze opleiding gezamenlijk hebben ontwikkeld. Gerard Voskuilen, coördinator leerbedrijf en praktijkdocent: “Deze opleiding is een meerwaarde voor onze studenten. We willen dat onze studenten het beste uit zichzelf halen. En kijken wat ze zelf kunnen betekenen voor een betere en duurzamere wereld. Daarmee spelen we ook in op de vraag vanuit het werkveld. We boden al koksopleidingen niveau 2 en niveau 3 gebaseerd op Dutch Cuisine aan en nu dus ook de opleiding op niveau 4."

Meer nieuws

Nieuwe samenwerking tussen zorginstellingen en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen Dinsdagavond 19 september is er door ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen een voorlichting over de opleiding Verpleegkundige gegeven aan de medewerkers van Leppehiem, Hof en Hiem, het Bildt en Interzorg.
Vaarbewijs halen? Start met een cursus Het Klein Vaarbewijs is verplicht voor vaartuigen van 15 tot 25 meter én die sneller varen dan 20 kilometer per uur. Het Groot Vaarbewijs is voor vaartuigen groter dan 25 meter. 
Banen voor het oprapen in installatiebranche Durk Reitsma, docent installatietechniek aan ROC Friese Poort, geeft uitleg over het belang van een professioneel aangelegde cv-installatie.
50 geslaagden voor cursus Ondersteunen bij verpleegtechnisch handelen Dinsdag 12 september hebben 50 medewerkers van de KwadrantGroep hun certificaat “Ondersteunen bij verpleegtechnisch handelen” in ontvangst genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst op locatie de Zonnedauw in Drachten.
PopUp Innovatiehuis over levenskunst en zingeving in het beroepsonderwijs De vraag naar waardengedreven en wendbare medewerkers neem toe. De samenleving vraagt steeds meer aandacht voor de morele conditie van studenten. ROC Friese Poort en Landstede starten 19 september in Steenwijk met een bijna twee weken durend Pop-Up Innovatiehuis. Over levenskunst, cultuur en zingeving in het beroepsonderwijs.

Pagina's