0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten Maatschappelijke zorg organiseren Pannenkoekendag voor ouderen

Geplaatst op 09 oktober 2017

Op dinsdag 3 oktober organiseerden studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg de jaarlijkse Pannenkoekendag. Maar liefst 150 eerste- en tweejaars studenten gingen in koppels naar 15 instellingen voor ouderen, verspreid over Friesland. Hier bakten ze pannenkoeken voor en soms met de ouderen in de huiskamers van de zorginstelling. Voor de ouderen is dat een feest. Tijdens het middag of avonduurtje eten ze samen met de ouderen de pannenkoek die ze soms samen bereid hebben. Voor de studenten een gelegenheid om kennis te maken met deze doelgroep terwijl je iets lekkers voor ze maakt.  Voor de instellingen is het interessant om op deze manier jonge studenten enthousiast te maken voor het beroep en deze doelgroep. Volgend jaar weer.

Theorie en praktijk
Tijdens dit leerproject werd theorie en de praktijk met elkaar verweven. Doel is eerstejaars studenten kennis te laten maken met de doelgroep en het werkveld. De opleiding Maatschappelijk zorg is vorig jaar begonnen met het modulaire werken. Binnen het modulaire werken vinden diverse projecten plaats waarbij het werkveld naar de school wordt gehaald. De studenten krijgen zo al vanaf het begin van de opleiding met de praktijk te maken. 

Ouderen in Berchhiem, Burgum, genieten van hun pannenkoek

Meer nieuws

Worldskills 2017 zitten er op Het avontuur van Sven van der Zee zit er op. Uiteindelijk is Sven met een totaal van 680 punten 27e van de wereld geworden. Vandaag landt onze nationaal kampioen web design weer op Schiphol na een avontuur van meer dan een week. Behalve een mooie reis is Sven ook een schat aan (leer)ervaring rijker. 
ROC Friese Poort en Patyna werken samen aan weerbare beroepsbeoefenaars in de zorg De derdejaars studenten Maatschappelijke Zorg en de medewerkers van Patyna Nij Marienacker in Workum zijn van start gegaan met een weerbaarheidstraining. Het leren omgaan met onbegrepen gedrag en hoe hier mee om te gaan als (toekomstig) professional in de zorg staat centraal tijdens de training.
Studerende Sven strijdt voor wereldtitel in Azië Sven van der Zee is 17 jaar en studeert bij ROC Friese Poort in Leeuwarden. In maart 2017 werd hij Nederlands kampioen Web design. Op dit moment doet hij mee aan de wereldkampioenschappen vakwedstrijden in Abu Dhabi. 
Studenten Horeca verzorgen Integratiediner in Zuiderkerk in Sneek Jaarlijks vindt het Nationaal Integratiediner plaats. Een manifestatie waarbij de kennismaking tussen verschillende culturen centraal staat. De werkgroep Vluchtelingen Integratie en Ondersteuning in Súdwest Fryslân organiseert dit jaar het Integratiediner in de Zuiderkerk in Sneek. De organisatie is een samenwerking van onder andere de gemeente Súdwest Fryslân en ROC Friese Poort.
3400 zorgmedewerkers opgeleid door sectorgelden Maar liefst 3.424 medewerkers hebben met behulp van financiële ondersteuning van Het Sectorplan Zorg Noord-Nederland een scholingstraject afgerond.

Pagina's