0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten Maatschappelijke zorg organiseren Pannenkoekendag voor ouderen

Geplaatst op 09 oktober 2017

Op dinsdag 3 oktober organiseerden studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg de jaarlijkse Pannenkoekendag. Maar liefst 150 eerste- en tweejaars studenten gingen in koppels naar 15 instellingen voor ouderen, verspreid over Friesland. Hier bakten ze pannenkoeken voor en soms met de ouderen in de huiskamers van de zorginstelling. Voor de ouderen is dat een feest. Tijdens het middag of avonduurtje eten ze samen met de ouderen de pannenkoek die ze soms samen bereid hebben. Voor de studenten een gelegenheid om kennis te maken met deze doelgroep terwijl je iets lekkers voor ze maakt.  Voor de instellingen is het interessant om op deze manier jonge studenten enthousiast te maken voor het beroep en deze doelgroep. Volgend jaar weer.

Theorie en praktijk
Tijdens dit leerproject werd theorie en de praktijk met elkaar verweven. Doel is eerstejaars studenten kennis te laten maken met de doelgroep en het werkveld. De opleiding Maatschappelijk zorg is vorig jaar begonnen met het modulaire werken. Binnen het modulaire werken vinden diverse projecten plaats waarbij het werkveld naar de school wordt gehaald. De studenten krijgen zo al vanaf het begin van de opleiding met de praktijk te maken. 

Ouderen in Berchhiem, Burgum, genieten van hun pannenkoek

Meer nieuws

Gratis loopbaanadvies voor werknemers van 45 jaar en ouder Duizenden werkenden van 45 jaar en ouder kunnen nu een gesubsidieerd ontwikkeladvies aanvragen bij een loopbaanadviseur.
Budget scholingsvoucher langdurige zorg bijna op Het heeft er lang naar uitgezien dat het budget voor de scholingsvouchers voor werknemers uit de langdurige zorg niet helemaal op zou raken. Sinds enkele weken is echter het aantal aanvragen dat UWV voor deze scholingsvoucher ontvangt enorm gestegen.
15 topopleidingen voor ROC Friese Poort in Keuzegids Mbo 2018 Vijftien opleidingen van ROC Friese Poort krijgen het predicaat “Topopleiding 2018” in de vandaag verschenen Keuzegids Mbo. Het gaat om opleidingen in de zes vakgebieden Signmaking, Financieel administratieve beroepen, Podium- en evenemententechniek, Logistiek, Handhaver toezicht en veiligheid en Klantmedewerker bancaire diensten. Deze opleidingen kregen een beoordeling van 75 punten of hoger.
Alice Muller benoemd als lid College van Bestuur ROC Friese Poort ROC Friese Poort heeft mevrouw Alice Muller (43) benoemd als lid van het College van Bestuur. Met ingang van 1 maart 2018 treedt zij in dienst. Met de benoeming van Muller is gekozen voor een jonge, ambitieuze bestuurder met een groot regionaal en landelijke netwerk en veel kennis over de Friese arbeidsmarkt.
Veteranen helpen nieuwe Nederlanders inburgeren ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen is een succesvolle pilot gestart door de inzet van veteranen bij de reguliere inburgeringslessen.

Pagina's