0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten Maatschappelijke zorg organiseren Pannenkoekendag voor ouderen

Geplaatst op 09 oktober 2017

Op dinsdag 3 oktober organiseerden studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg de jaarlijkse Pannenkoekendag. Maar liefst 150 eerste- en tweejaars studenten gingen in koppels naar 15 instellingen voor ouderen, verspreid over Friesland. Hier bakten ze pannenkoeken voor en soms met de ouderen in de huiskamers van de zorginstelling. Voor de ouderen is dat een feest. Tijdens het middag of avonduurtje eten ze samen met de ouderen de pannenkoek die ze soms samen bereid hebben. Voor de studenten een gelegenheid om kennis te maken met deze doelgroep terwijl je iets lekkers voor ze maakt.  Voor de instellingen is het interessant om op deze manier jonge studenten enthousiast te maken voor het beroep en deze doelgroep. Volgend jaar weer.

Theorie en praktijk
Tijdens dit leerproject werd theorie en de praktijk met elkaar verweven. Doel is eerstejaars studenten kennis te laten maken met de doelgroep en het werkveld. De opleiding Maatschappelijk zorg is vorig jaar begonnen met het modulaire werken. Binnen het modulaire werken vinden diverse projecten plaats waarbij het werkveld naar de school wordt gehaald. De studenten krijgen zo al vanaf het begin van de opleiding met de praktijk te maken. 

Ouderen in Berchhiem, Burgum, genieten van hun pannenkoek

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's