0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten Maatschappelijke zorg organiseren Pannenkoekendag voor ouderen

Geplaatst op 09 oktober 2017

Op dinsdag 3 oktober organiseerden studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg de jaarlijkse Pannenkoekendag. Maar liefst 150 eerste- en tweejaars studenten gingen in koppels naar 15 instellingen voor ouderen, verspreid over Friesland. Hier bakten ze pannenkoeken voor en soms met de ouderen in de huiskamers van de zorginstelling. Voor de ouderen is dat een feest. Tijdens het middag of avonduurtje eten ze samen met de ouderen de pannenkoek die ze soms samen bereid hebben. Voor de studenten een gelegenheid om kennis te maken met deze doelgroep terwijl je iets lekkers voor ze maakt.  Voor de instellingen is het interessant om op deze manier jonge studenten enthousiast te maken voor het beroep en deze doelgroep. Volgend jaar weer.

Theorie en praktijk
Tijdens dit leerproject werd theorie en de praktijk met elkaar verweven. Doel is eerstejaars studenten kennis te laten maken met de doelgroep en het werkveld. De opleiding Maatschappelijk zorg is vorig jaar begonnen met het modulaire werken. Binnen het modulaire werken vinden diverse projecten plaats waarbij het werkveld naar de school wordt gehaald. De studenten krijgen zo al vanaf het begin van de opleiding met de praktijk te maken. 

Ouderen in Berchhiem, Burgum, genieten van hun pannenkoek

Meer nieuws

Diplomering Verzorgende IG Patyna en Hof en Hiem Op donderdag 22 februari 2018 namen 15 werknemers van Patyna en Hof en Hiem hun diploma Verzorgende IG in ontvangst. Medewerkers verzorgende van Patyna en Hof en Hiem volgden in een samengestelde groep het opleidingstraject tot Verzorgende IG.
Diplomering derde groep mbo Verpleegkundige Kwadrantgroep Op dinsdag 20 februari 2018 nam de derde groep van de Kwadrantgroep het mbo-diploma Verpleegkundige niveau 4 in ontvangst. In april starten weer twee groepen zij-instromer Verzorgende IG bekostigd vanuit Sectorplus gelden.
Diplomering Verpleegkunde medewerkers Paletgroep Op donderdag 15 maart 2018 namen 7 medewerkers van de Paletgroep hun mbo-diploma Verpleegkunde in ontvangst!
Terugblik NLdoet Drachten Eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg gingen vrijdag 9 maart jl. in actie voor NLdoet. De studenten gingen aan de slag bij diverse zorginstellingen in de omgeving van Drachten.
Opleiding Verzorgende IG reikt eerste cum laude-diploma uit Afgelopen maandag 12 maart kreeg de diploma-uitreiking van de volwassenenopleiding Verzorgende IG (bijzondere trajecten) een extra feestelijk tintje. Jolanda Bergsma-Bijlsma ontving als het eerste student een cum-laude diploma.

Pagina's