0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten Horeca verzorgen Integratiediner in Zuiderkerk in Sneek

Geplaatst op 12 oktober 2017

Jaarlijks vindt het Nationaal Integratiediner plaats. Een manifestatie waarbij de kennismaking tussen verschillende culturen centraal staat. De werkgroep Vluchtelingen Integratie en Ondersteuning in Súdwest Fryslân organiseert dit jaar het Integratiediner in de Zuiderkerk in Sneek. De organisatie is een samenwerking van onder andere de gemeente Súdwest Fryslân en ROC Friese Poort. Onze Horeca studenten zorgen voor het diner met gerechten vanuit verschillende culturen. Gister hebben zij de gerechten voorbereid met elkaar en kwam de organisatie op bezoek in Restaurant NU. Aan het begin van her schooljaar hebben zij samen met de vluchtelingen het menu gemaakt

Vanavond serveren de studenten onder andere Gregoriaanse Kinkali. Dit is een soort dumpling met een vulling van gehakt en bouillon. De Kinkali moet met de handen gegeten worden en het is de bedoeling dat eerst de bouillon wordt opgedronken en dan de vleesvulling wordt gegeten. Het gerecht zie je op de foto. Kennismaking en ontmoeting tussen verschillende mensen en culturen staat centraal tijdens het Integratiediner. De organisatie verwacht meer dan 200 gasten.
 

Meer nieuws

Zeven medailles voor studenten ROC Friese Poort bij nationaal vakkampioenschap Skills Heroes Zeven studenten van ROC Friese Poort vielen zaterdag 17 maart in de prijzen bij de nationale vakkampioenschappen Skills Heroes in Overijssel. Vier keer zilver en drie keer brons.
Diplomering Verzorgende IG Patyna en Hof en Hiem Op donderdag 22 februari 2018 namen 15 werknemers van Patyna en Hof en Hiem hun diploma Verzorgende IG in ontvangst. Medewerkers verzorgende van Patyna en Hof en Hiem volgden in een samengestelde groep het opleidingstraject tot Verzorgende IG.
Diplomering derde groep mbo Verpleegkundige Kwadrantgroep Op dinsdag 20 februari 2018 nam de derde groep van de Kwadrantgroep het mbo-diploma Verpleegkundige niveau 4 in ontvangst. In april starten weer twee groepen zij-instromer Verzorgende IG bekostigd vanuit Sectorplus gelden.
Diplomering Verpleegkunde medewerkers Paletgroep Op donderdag 15 maart 2018 namen 7 medewerkers van de Paletgroep hun mbo-diploma Verpleegkunde in ontvangst!
Terugblik NLdoet Drachten Eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg gingen vrijdag 9 maart jl. in actie voor NLdoet. De studenten gingen aan de slag bij diverse zorginstellingen in de omgeving van Drachten.

Pagina's