0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten Horeca verzorgen Integratiediner in Zuiderkerk in Sneek

Geplaatst op 12 oktober 2017

Jaarlijks vindt het Nationaal Integratiediner plaats. Een manifestatie waarbij de kennismaking tussen verschillende culturen centraal staat. De werkgroep Vluchtelingen Integratie en Ondersteuning in Súdwest Fryslân organiseert dit jaar het Integratiediner in de Zuiderkerk in Sneek. De organisatie is een samenwerking van onder andere de gemeente Súdwest Fryslân en ROC Friese Poort. Onze Horeca studenten zorgen voor het diner met gerechten vanuit verschillende culturen. Gister hebben zij de gerechten voorbereid met elkaar en kwam de organisatie op bezoek in Restaurant NU. Aan het begin van her schooljaar hebben zij samen met de vluchtelingen het menu gemaakt

Vanavond serveren de studenten onder andere Gregoriaanse Kinkali. Dit is een soort dumpling met een vulling van gehakt en bouillon. De Kinkali moet met de handen gegeten worden en het is de bedoeling dat eerst de bouillon wordt opgedronken en dan de vleesvulling wordt gegeten. Het gerecht zie je op de foto. Kennismaking en ontmoeting tussen verschillende mensen en culturen staat centraal tijdens het Integratiediner. De organisatie verwacht meer dan 200 gasten.
 

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's