0900 8 996 996
(normaal tarief)

Solar Team Skipper tweede plek tijdens solar race Groningen-Leeuwarden en Leeuwarden

Geplaatst op 09 juli 2018

Skipper Solar Team ROC Friese Poort uit Leeuwarden won afgelopen zaterdag de tweede plek met de vier dagen durende solar race Groningen-Leeuwarden en Leeuwarden. Het was nog even spannend of ze donderdag konden starten, maar het is gelukt en met een mooi resultaat. Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort uit Drachten deed het ook goed en wist donderdag nog een derde plek te behalen bij de race van Esonstad naar Leeuwarden. Zaterdag vielen ze helaas uit. De Sinnefûgel van Solar Team ROC Friese Poort Sneek liep woensdag zware schade op en viel ook uit. Het team heeft de afgelopen dagen keihard aan de boot gewerkt om de race in Monaco deze week te kunnen halen. En dat gaat lukken. In het totaalklassement staan de teams nu op: Skipper op 3, Sinnefûgel op 5 en Sinnergy op 11.

Solar Team ROC Friese Poort Sneek en Skipper Solar Team ROC Friese Poort racen aankomende week/weekend de laatste race in Monaco. Zij dingen nog mee naar een plek op het podium bij het World Championship.

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's