0900 8 996 996
(normaal tarief)

Solar Team Skipper tweede plek tijdens solar race Groningen-Leeuwarden en Leeuwarden

Geplaatst op 09 juli 2018

Skipper Solar Team ROC Friese Poort uit Leeuwarden won afgelopen zaterdag de tweede plek met de vier dagen durende solar race Groningen-Leeuwarden en Leeuwarden. Het was nog even spannend of ze donderdag konden starten, maar het is gelukt en met een mooi resultaat. Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort uit Drachten deed het ook goed en wist donderdag nog een derde plek te behalen bij de race van Esonstad naar Leeuwarden. Zaterdag vielen ze helaas uit. De Sinnefûgel van Solar Team ROC Friese Poort Sneek liep woensdag zware schade op en viel ook uit. Het team heeft de afgelopen dagen keihard aan de boot gewerkt om de race in Monaco deze week te kunnen halen. En dat gaat lukken. In het totaalklassement staan de teams nu op: Skipper op 3, Sinnefûgel op 5 en Sinnergy op 11.

Solar Team ROC Friese Poort Sneek en Skipper Solar Team ROC Friese Poort racen aankomende week/weekend de laatste race in Monaco. Zij dingen nog mee naar een plek op het podium bij het World Championship.

Meer nieuws

Woningstichting Weststellingwerf in Duurzaam Doen Huis Vrijdag 14 september 2018 volgden ongeveer 35 medewerkers van woningstichting Weststellingwerf een workshop over hoe een woning te verduurzamen. De workshop vond plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. 
Challenge ECOkubus voor bouwstudenten Sneek en Emmeloord Woensdag 12 september 2018 was de aftrap van de Challenge Ecokubus voor tweedejaars bouwstudenten Sneek en Emmeloord onder begeleiding van Frysklab. Het doel van deze Challenge is om samen met Heijmans Woningbouw Noord (Drachten) als opdrachtgever een Ecokubus te ontwerpen en te bouwen voor ROC Friese Poort in Sneek.
Convenant Zorggroep Liante en ROC Friese Poort De jarenlange goede samenwerking tussen ROC Friese Poort en Zorggroep Liante is bekrachtigd met de ondertekening van het convenant. De samenwerking en de resultaten zijn hiermee geborgd en dragen bij aan een leven lang ontwikkelen in de regio. 
Prinsjesdag 2018 promotie van het mbo Zonder mbo'ers geen Prinsjesdag. Van beveiliging tot visagie en van fotografie tot paardenverzorging. Het mbo was ruim aanwezig tijdens Prinsjesdag. 
Nieuw opleidingstraject in de ouderenzorg Zorgorganisaties Patyna en Noorderbreedte zijn op 10 september gestart met een gezamenlijk opleidingstraject in Noordwest Friesland voor zij-instromers. Samen met ROC Friese Poort worden 23 nieuwe medewerkers opgeleid tot maatschappelijk verzorgende. De deelnemers krijgen een vaste betaalde baan in de zorg.

Pagina's