Skills the finals van start

donderdag 23 maart 2023

Donderdag 23 en vrijdag 24 maart vindt Skills The Finals plaats in Amsterdam RAI. Dit is het jaarlijkse NK voor vakwedstrijden in het (v)mbo. Dit jaar heeft ROC Friese Poort zich voor 18 finalewedstrijden geplaatst, waaronder drie teamwedstrijden. In totaal doen 21 studenten mee aan de finale, waarbij ze op het hoogste niveau gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied.

De studenten zijn gister met de spelersbus van SC Cambuur vertrokken naar Amsterdam, waar ze zich alvast konden voorbereiden op de wedstrijden. Al het voorbereidingswerk heeft geleid tot dit moment. Spannende dagen dus voor onze finalisten. Vandaag en morgen staan de finalewedstrijden op het programma. Met als afsluiting morgenavond de uitreiking. We zijn heel benieuwd hoe ze het gaan doen en of er natuurlijk iemand op het podium komt te staan, heel veel succes!

Kijk mee met de livestream
Tijdens de finaledagen kun je ons via Instagram en Facebook volgen en op de hoogte blijven van alle belevenissen. Je kunt ook meekijken met de livestreams:

  • Livestream openingsceremonie. De openingsceremonie is donderdag 23 maart vanaf 09:00 live te volgen via: https://vimeo.com/event/3172809
  • Livestream prijsuitreiking. De prijsuitreiking is vrijdag 24 maart vanaf 19:00 live te volgen via: https://vimeo.com/event/3166950. De prijsuitreiking is van 19:30 – 22:00.

Bezoek van de Koning
Dit jaar openen ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma het evenement. En niemand minder dan Koning Willem-Alexander brengt een bezoek aan Skills The Finals. Op vrijdag 24 maart gaat Willem-Alexander langs bij studenten die meedoen aan de wedstrijden. Zo bezoekt hij de wedstrijden bloembinder, kapper, mechatronicus, schilder en tegelzetter. Ook praat hij met voormalig kampioenen, juryleden, docenten en wedstrijdorganisatoren.

Bekijk de website voor meer informatie: https://worldskillsnetherlands.nl/

bus

skills