0900 8 996 996
(normaal tarief)

ROC Friese Poort in het teken van Leeuwarden Fryslân 2018

Geplaatst op 13 april 2018

Op maandag 9 april begon in Sneek de eerste eventweek ‘Midden yn ‘e Mienskip’ van het LF2018 programma van ROC Friese Poort. Studenten en medewerkers in Sneek konden een week lang genieten van inspirerende workshops, kunst en theater, sport, muziek, en sprekers. Op vrijdag 13 april zetten de studenten zich belangeloos in voor hun ‘mienskip’. Maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke vorming is voor ROC Friese Poort een belangrijk onderdeel binnen de opleidingen.

Festival
Het plein voor het schoolgebouw van ROC Friese Poort veranderde afgelopen week tijdelijk in een festivalterrein. De studenten volgden ’s ochtends verschillende workshops en ’s middags konden zij genieten van optredens van onder andere rapper Haas, de schoolband, en oud-student Johannes Rypma.

Kunst en cultuur
Iedere opleiding werkte aan verschillende projecten in het kader van Leeuwarden Fryslân 2018. Zo maakte Zorg en Welzijn van oude stoelen kunstwerken. Studenten van de opleiding Mediavormgeving verfden een enorm schilderij op het parkeerterrein van de school. En in de lokalen kon men leren vliegen met drones, een workshop zelfverdediging volgen, of aan de slag met het DNA-kunstwerkproject. Honderden studenten vulden een buisje met een persoonlijk verhaal, voorwerp, of foto.

Oog voor de omgeving
Op de laatste dag van de Eventweek zetten de studenten zich in voor hun omgeving. Bij verschillende basisscholen werden smaaklessen verzorgd door studenten Horeca en Onderwijsassistent. Bij het Asielzoekerscentrum dronken een aantal jongeren een kop koffie met de bewoners. Ook was er aandacht voor de ouderen in de buurt. Er werd voor hen gekookt, een bingo georganiseerd, en gewandeld.

Begin- en eind juni vindt de Eventweek bij ROC Friese Poort in Leeuwarden/Dokkum en Drachten plaats.

Midden yn ‘e Mienskip: betekenisvolle projecten, inspirerende leerervaringen, waardevolle mensen
ROC Friese Poort wil verbonden zijn met de regio en ‘midden yn ’e mienskip’ staan. Met dit project haakt de onderwijsinstelling aan bij de ambitie van Leeuwarden/Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa 2018 (LF2018). Met betekenisvolle projecten en inspirerende samenwerkingen wil zij studenten mooie leerervaringen bieden. Van eventweken op school tot het meewerken aan projecten uit het bidbook tot het uitvoeren van maatschappelijk betekenisvolle projecten. Om zo studenten net dat beetje extra mee te geven voor hun persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap. Niet alleen in 2018, maar ook daarna. Remco Meijerink, voorzitter van het college van bestuur: ‘Studeren is bij ons meer dan het leren van een vak. We zien in de maatschappij een groeiende behoefte aan zin- en betekenisgeving. Wij vinden ook de persoonlijke vorming van studenten belangrijk. Dat ze meer leren over zichzelf, de wereld en de ander. Midden yn ‘e Mienskip is een van de projecten waarmee we daaraan invulling geven.’

Bekijk alle foto's 

 

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's