ROC Friese Poort en Friese zorgorganisaties starten traject op Terschelling

donderdag 20 mei 2021

Woensdag 19 mei was de feestelijke kick-off van een speciaal traject dat ROC Friese Poort samen met Noorderbreedte heeft opgezet. Samen met Thuiszorg Het Friese Land, Kwadrantgroep en Wadzorg zijn zij een opleidingstraject op Terschelling gestart. Vanaf 1 juni beginnen 14 studenten met de tweejarige opleiding Verzorgende IG. De kick-off vond plaats bij de Stilen op Terschelling. Tijdens de kick-off konden de studenten kennismaken met de zorgorganisaties en ROC Friese Poort.

Aanleiding
Al geruime tijd is het voor zorgorganisaties erg lastig om vacatures op Terschelling te vervullen. Aan de andere kant zijn eilandbewoners hun baan kwijtgeraakt door corona. Daarom hebben ROC Friese Poort, Noorderbreedte, Thuiszorg Het Friese Land, Kwadrantgroep en Wadzorg de handen ineen geslagen. De studenten, met name zij-instromers die nog niet of niet meer in de zorg werken, krijgen de mogelijkheid om de opleiding Verzorgende IG op Terschelling te volgen. Ze krijgen één dag per week les en lopen minimaal twee dagen stage. De betrokken zorgorganisaties zorgen voor betaalde leer-werkplekken. Na de opleiding gaan de deelnemers aan de slag bij een van de zorgorganisaties.

Een leven lang leren

Het gat dichten tussen vraag en aanbod Veel sectoren ervaren een tekort aan kundig personeel. Dat geldt ook voor de metaa...
18 november 2022