0900 8 996 996
(normaal tarief)

ROC Friese Poort eerste ROC met gekwalificeerde scholing warmtepompen én zonne-energie

Geplaatst op 12 februari 2018

Mbo-studenten die bij ROC Friese Poort afstuderen in installatietechnische opleidingen met de onderdelen warmtepompen en zonne-energie, zijn klaargestoomd voor de landelijke examens in die onderdelen. ‘De lesstof bevat de theoretische en praktische kennis die nodig is om te kunnen slagen,’ aldus Wil van Ophem van Kwaliteit voor Installaties Nederland.

De geaccrediteerde scholing in warmtepompen en zonne-energie is bij ROC Friese Poort te volgen in de dagopleiding voor jongeren en in de bijscholingscursussen. Zo is de scholing ook door een installateur te volgen, naast zijn baan. ROC Friese Poort speelt met de accreditaties in op vraag uit de markt naar landelijk erkende kwalificaties van scholingen.

Meerwaarde voor de student
‘Het is voor jongeren en installateurs interessant om bij ROC Friese Poort deze geaccrediteerde scholing te volgen,’ aldus Wil van Ophem. ‘Op de eerste plaats bevat deze scholing alle theorie en praktijk die de installateur nodig heeft voor het werken met warmtepompen of zonne-energie. Daarbij kan de student na het behalen van zijn mbo-diploma ervoor kiezen de aparte branche-examens af te leggen. Dat examen is dan nog een klein stapje te gaan. Slagen ze daarvoor, dan zijn ze aantoonbaar vakbekwaam in warmtepompen of zonne-energie. Hierdoor worden ze geregistreerd op het kwaliteitsregister QBISnl.nl en zijn ze vindbaar voor potentiële opdrachtgevers en consumenten. Als gekwalificeerde vakprofessional maken ze het verschil met concurrenten.’

Voorbeeld voor andere ROC’s in Nederland
Volgens Wil van Ophem stelt ROC Friese Poort een voorbeeld voor andere ROC’s in het land: ‘Voor de accreditaties voldoen de scholingen warmtepompen en zonne-energie aan een aantal voorwaarden. Daar heeft ROC Friese Poort hard aan gewerkt. KvINL blijft het ROC jaarlijks op de voorwaarden controleren. Daarmee zijn de studenten die de scholingen volgen, steeds voorbereid op de actuele theorie en praktijk.’

De accreditaties voor de onderdelen Warmtepompen en Zonne-energie zijn op 29 januari 2018 door Wil van Ophem van KvINL (derde van links) officieel overhandigd aan Paul Molenaar, directeur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (vierde van links) en andere betrokken medewerkers van het ROC.

 

Meer nieuws

Taal- en rekenlessen op Urk Woon jij in de Noordoostpolder of op Urk en wil je beter leren lezen, schrijven en/of rekenen? Voor slechts € 15,00 per maand kun je bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen op Urk Taal- en rekenlessen volgen.
Workshops voor de restauratie- en bouwbranche ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Vereniging Restauratie Noord en EPI-kenniscentrum 2 series workshops ontwikkeld. Speciaal voor restauratieprofessionals zoals bijvoorbeeld uitvoerders, consulenten monumentenwacht, architecten en toezichthouders van gemeenten, start er op 18 oktober 2018 een serie van 5 workshops. Voor vakmensen en specialisten is er een serie van 6 workshops ontwikkeld, die start op 2 april 2019. 
Een mooie kans om aan de slag te gaan in de metaal Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in een functie in de metaal industrie, maar heb je hiervoor nooit de mogelijkheid gehad? Dan is dit je kans.
Subsidie scholing taalvaardigheid medewerkers Meer dan 700.000 medewerkers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen. Daarnaast kan een lage taalvaardigheid zorgen voor een hoger ziekteverzuim, lagere productiviteit en veiligheidsproblemen. Als werkgever kun je bijdragen aan een betere taalvaardigheid van je medewerkers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en werknemers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord helpt je hierbij. 
Vraag voor 17 september subsidie praktijkleren aan! Voor het studiejaar 2017/2018 kan tot uiterlijk 17 september 2018 17.00 uur een aanvraag ingediend worden voor de subsidieregeling praktijkleren.

Pagina's