0900 8 996 996
(normaal tarief)

ROC Friese Poort eerste ROC met gekwalificeerde scholing warmtepompen én zonne-energie

Geplaatst op 12 februari 2018

Mbo-studenten die bij ROC Friese Poort afstuderen in installatietechnische opleidingen met de onderdelen warmtepompen en zonne-energie, zijn klaargestoomd voor de landelijke examens in die onderdelen. ‘De lesstof bevat de theoretische en praktische kennis die nodig is om te kunnen slagen,’ aldus Wil van Ophem van Kwaliteit voor Installaties Nederland.

De geaccrediteerde scholing in warmtepompen en zonne-energie is bij ROC Friese Poort te volgen in de dagopleiding voor jongeren en in de bijscholingscursussen. Zo is de scholing ook door een installateur te volgen, naast zijn baan. ROC Friese Poort speelt met de accreditaties in op vraag uit de markt naar landelijk erkende kwalificaties van scholingen.

Meerwaarde voor de student
‘Het is voor jongeren en installateurs interessant om bij ROC Friese Poort deze geaccrediteerde scholing te volgen,’ aldus Wil van Ophem. ‘Op de eerste plaats bevat deze scholing alle theorie en praktijk die de installateur nodig heeft voor het werken met warmtepompen of zonne-energie. Daarbij kan de student na het behalen van zijn mbo-diploma ervoor kiezen de aparte branche-examens af te leggen. Dat examen is dan nog een klein stapje te gaan. Slagen ze daarvoor, dan zijn ze aantoonbaar vakbekwaam in warmtepompen of zonne-energie. Hierdoor worden ze geregistreerd op het kwaliteitsregister QBISnl.nl en zijn ze vindbaar voor potentiële opdrachtgevers en consumenten. Als gekwalificeerde vakprofessional maken ze het verschil met concurrenten.’

Voorbeeld voor andere ROC’s in Nederland
Volgens Wil van Ophem stelt ROC Friese Poort een voorbeeld voor andere ROC’s in het land: ‘Voor de accreditaties voldoen de scholingen warmtepompen en zonne-energie aan een aantal voorwaarden. Daar heeft ROC Friese Poort hard aan gewerkt. KvINL blijft het ROC jaarlijks op de voorwaarden controleren. Daarmee zijn de studenten die de scholingen volgen, steeds voorbereid op de actuele theorie en praktijk.’

De accreditaties voor de onderdelen Warmtepompen en Zonne-energie zijn op 29 januari 2018 door Wil van Ophem van KvINL (derde van links) officieel overhandigd aan Paul Molenaar, directeur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (vierde van links) en andere betrokken medewerkers van het ROC.

 

Meer nieuws

Anderstalige jongvolwassenen officieel gestart met mbo-opleiding Vrijdag 16 februari 2018 is een groep van tien anderstalige jongvolwassenen officieel gestart met een mbo-opleiding bij ROC Friese Poort. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd deze groep in het zonnetje gezet.
The Green Alert; vijf scholen, één beweging Op donderdag 15 februari as. organiseren studenten van ROC Friese Poort en de andere mbo- en hbo-instellingen van Leeuwarden de follow-up van de Friese Dag van de Duurzaamheid: ‘The Green Alert’. Het evenement vindt plaats van 16.00-20.00 uur in de Neushoorn in Leeuwarden.
ROC Friese Poort eerste ROC met gekwalificeerde scholing warmtepompen én zonne-energie Mbo-studenten die bij ROC Friese Poort afstuderen in installatietechnische opleidingen met de onderdelen warmtepompen en zonne-energie, zijn klaargestoomd voor de landelijke examens in die onderdelen. ‘De lesstof bevat de theoretische en praktische kennis die nodig is om te kunnen slagen,’ aldus Wil van Ophem van Kwaliteit voor Installaties Nederland.
2e Diplomering Wijkleerteam mbo Dienstverlening ROC Friese Poort Binnen 1 jaar diploma, werkervaring én kansen op de arbeidsmarkt!  De uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt kregen de kans om zich, met behoud van uitkering, in te zetten voor de eigen samenleving, werkervaring op te doen én een volwassenenopleiding te volgen.
ROC Friese Poort trapt af met LF2018 programma Midden yn ‘e Mienskip Op donderdag 8 februari trapte ROC Friese Poort in Leeuwarden af met haar programmapresentatie voor LF2018: ‘Midden yn ‘e Mienskip’. Herman van Veen onthulde het uit 484 bestaande schilderijtjes bestaande mienskipschilderij Elts&1. Drie jaar geleden schilderden hij en burgemeester Ferd Crone de eerste schilderijen van het doek.

Pagina's