Terug

Pensionering Paul Molenaar, directeur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen

maandag 20 april 2020

Na 13 jaar als bestuurder-directeur van de BV ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen gaat Paul Molenaar per 1 oktober 2020 met pensioen. “Ik kijk met plezier en trots terug op deze mooie, intensieve en inspirerende periode bij Bedrijfsopleidingen”, aldus Paul.

Onder zijn leiding heeft Bedrijfsopleidingen zich ontwikkeld van een pionier in het volwassenenonderwijs naar een professionele organisatie. De instroom van volwassenen in zowel de mbo-trajecten als het cursorisch onderwijs groeide de afgelopen jaren fors. Inmiddels heeft ROC Friese Poort al meer dan 60.000 volwassenen opgeleid. Een unieke prestatie voor een ROC.

De samenwerking met het bedrijfsleven is inmiddels stevig verankerd binnen het volwassenenonderwijs. Jaarlijks starten er mooie, innovatieve projecten om het beroepsonderwijs gezamenlijk vorm te geven. Een ‘leven lang ontwikkelen’ is een  blijvend speerpunt van ROC Friese Poort, net als de ontwikkeling van nieuwe vormen van (flexibel) onderwijs.

Paul wil met zijn echtgenote meer tijd besteden aan hun gezamenlijke privéambities, waaronder zeilen. Het ontwikkelthema laat hij echter nog niet helemaal los, want hij gaat daarnaast ook als freelancer aan de slag.

Later dit jaar vindt er een afscheid plaats. Hierover ontvangt u nog bericht. Zijn opvolger is op dit moment nog niet bekend.

Paul Molenaar