0900 8 996 996
(normaal tarief)

Patyna leidt intern mensen op voor de zorg

Geplaatst op 16 januari 2018

Uniek opleidingstraject zorg van ROC Friese Poort van start in Súdwest-Fryslân

Ruim twintig nieuwe zorgmedewerkers zijn dinsdag 16 januari bij zorgorganisatie Patyna gestart met een speciale interne mbo-opleiding van ROC Friese Poort, met als doel een nieuwe carrière als zorgmedewerker.  De gemeente Súdwest-Fryslân wilde graag iets doen met bijstanders en statushouders en sprak met Patyna over de groeiende behoefte aan welzijn en het lastig kunnen vinden van personeel. ROC Friese Poort is bij het project betrokken en heeft een op maat gemaakte opleiding ontwikkeld waarbij de groep studenten intern geschoold wordt. Theorie en praktijk komen op de werkvloer bij elkaar. Ook Pastiel sloot aan als schakelorganisatie tussen gemeente en Patyna voor de begeleiding en werving van kandidaten. Een mooie samenwerking tussen overheid, zorgorganisatie en onderwijs, die in gezamenlijkheid opleiden voor betaald werk binnen de zorg. Alle deelnemers van dit traject zijn uitkeringsgerechtigden, waarvan een aantal met een achtergrond als statushouder. Elke deelnemer wordt gekoppeld aan een ervaren persoonlijke buddy, een werkbegeleider waar elke dag het vak van wordt geleerd. De ‘ouderwetse’ meester-gezel methode wordt zo nieuw leven ingeblazen.

De bijstandsgerechtigden hebben eerst een soort snuffelstage van drie maanden gevolgd. Als ze de opleiding goed doorlopen, krijgen ze gegarandeerd een baan van minimaal 24 uur bij een van de zorgcentra van ouderenzorgorganisatie Patyna in Zuidwest-Friesland. De opleidingen volgens het vroegere meester-gezelprincipe zijn bedacht omdat Patyna vacatures niet meer vervuld krijgt. Overal in de zorg is dat een probleem, maar in krimpgebieden helemaal, vertelt locatiemanager Marcel van der Meulen aan de Leeuwarder Courant. ,,Jongeren trekken naar de grotere plaatsen als Bolsward en Sneek, of Leeuwarden en Groningen. In de dorpen is niks voor hen, en de dorpen zijn slecht bereikbaar. Door de week gaat het nog wel, maar avond- en weekenddiensten zijn een probleem.” ,,Daarnaast vinden veel oudere werknemers het werk fysiek zwaar worden. Maar ze zijn wel belangrijk, vanwege hun ervaring. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

 

 

 

Meer nieuws

Lyrise van Etteger door naar finale Skills Heroes Studente Lyrise van Etteger van de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent (volwassentraject) is als vierde geëindigd tijdens de voorronde van Skills Heroes! Daardoor heeft ze zich geplaatst voor Skills The Finals. 
Nomineer voor STAR Awards 2018 Voor het vierde jaar op rij organiseren we de ROC Friese Poort STAR Awards. De verkiezing waarbij we uitblinkende studenten, docenten en BPV-bedrijven van ROC Friese Poort in de schijnwerpers zetten. Wie verdient volgens jou een award?
Fries praktijkonderwijs en mbo werken samen om kansen jongeren te vergroten Zoveelmogelijk jongeren een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. De scholen voor praktijkonderwijs en de mbo-scholen in Friesland tekenden op 18 januari bij ROC Friese Poort in Leeuwarden een convenant om hierin nauw te gaan samenwerken. Om jongeren de kans te geven zich zo maximaal mogelijk te ontwikkelen.
Nog enkele opleidingsplaatsen Verzorgende-IG update beschikbaar Eind januari start in Balk of St Nicolaasga bij Hof en Hiem het 52-weekse versnelde opleidingstraject Verzorgende IG mbo BBL (werken-leren) niveau 3.
Succesvolle workshop Cyber Aware voor winnaars enquête Thuiszorg het Friese Land, NDC Mediagroep en Koninklijke Damstra Installatietechniek winnen een gratis Cyber-workshop.

Pagina's