Opleidingstraject MOOR - samenwerking met Randstad

dinsdag 26 april 2022

De instroom van vakmensen in de metaalindustrie is onvoldoende: alleen al in Friesland staan zo'n 2.700 vacatures open. Randstad Techniek, Meijer Metal uit Sint Jacobiparochi, Oreel BV uit Hallum en Oostwoud International uit Franeker slaan de handen ineen om het arbeidstekort in de regio op te vangen. Jaarlijks start een technische opleiding in samenwerking met drie gerenommeerde bedrijven in Noord - West Friesland. 

Vooral de vraag naar gediplomeerde vakmensen in de metaalindustrie is onverminderd groot en zal in de toekomst alleen maar toenemen. Gezamenlijk willen de organisaties met Randstad en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen de instroom in de metaaltechniek bevorderen. 

Om kandidaten te interesseren is er een voorschakeltraject ontwikkeld, waarbij kandidaten dertien weken stage gaan lopen bij alle drie bedrijven. De stage combineren ze met een stuk theorie op school. Na het voorschakeltraject kunnen zij instromen naar een BBL-traject naar keuze. Dit kan constructiebankwerker/lasser, plaatbewerker en/of verspaner. 

Wil je meer weten over dit traject? Neem dan contact op met Jantine Konst van Randstad via 0613331604. 

 

Update bouw nieuwe Cambuur stadion

Benieuwd hoe het staat met de vorderingen van het nieuwe Cambuur stadion? Onze reporter, Klaas Abma van de opleiding Of...
21 april 2023