0900 8 996 996
(normaal tarief)

Opleiding Horeca werkt samen met Antonius Zorggroep

Geplaatst op 20 april 2017

Afgelopen week was de kick-off van de samenwerking tussen het Antonius Ziekenhuis en de opleiding Horeca in Sneek. Ongeveer 90 studenten kregen een rondleiding in het ziekenhuis en volgden de eerste les. De lessen worden onder andere gegeven door de koks en diëtisten van het ziekenhuis. Daarnaast krijgen de studenten praktijklessen en lopen ze stage in de ziekenhuisrestaurants en in de keuken. Ook voor de ontwikkeling van een koffiecorner, nieuwe gerechten en nieuwe ideeën voor maaltijden in het ziekenhuis en thuis wordt gebruik gemaakt van elkaars kennis en ervaring.

Een bijzondere ontwikkeling op het gebied van voeding bij het Antonius Ziekenhuis is smaaksturing. Voor mensen die bepaalde smaken niet meer kunnen proeven of waarbij de smaak veranderd is, bijvoorbeeld door ziekte, wordt een smaakpaspoort gemaakt. Door eten dat goed smaakt, eten mensen beter en wordt ondervoeding voorkomen.“Met name smaaksturing, het koken in een grote instellingskeuken en dieet gericht koken zijn een mooie toevoegingen aan het lesprogramma, aldus Gerard Voskuilen, docent koken. Ook kunnen we onze studenten laten zien dat het werkveld breder is dan alleen restaurants en hotels.” Het ziekenhuis heeft aangegeven gebruik te willen maken van nieuwe, creatieve en innovatieve ideeën op het gebied van catering en menuontwikkeling,  die vanuit de horeca-opleiding worden ingebracht om daarmee het eten en drinken van patiënten, bezoekers en medewerkers aan te passen aan de nieuwste inzichten. ROC Friese Poort en het Antonius Ziekenhuis hebben daarom de intentie uitgesproken om in de toekomst de samenwerking te intensiveren en meer kennis te delen.

 

Categorieën: