0900 8 996 996
(normaal tarief)

OOM: blijf bijscholen!

Geplaatst op 07 december 2017

Opleidingsfonds OOM merkt dat er minder bijscholing plaatsvindt bij de aangesloten metaalbedrijven. Waarschijnlijk is dit een gevolg van de aantrekkende economie en het toenemende aantal orders. Maar ondanks de drukte wil OOM de metaalondernemers op het hart drukken te blijven investeren in de opleiding van hun medewerkers. “De technologische ontwikkelingen gaan snel en het is belangrijk om ze op de voet te volgen.”                        

Daarom geeft het opleidingsfonds drie tips om in drukke tijden toch te kunnen blijven bijscholen.

1. On the job of incompany training
Kijk of er een on the job of incompany training kan worden georganiseerd. De medewerkers hoeven dan niet naar een cursuslocatie te reizen, waardoor er minder productietijd verloren gaat. Op het gebied van verspanen is er nu een mooi aanbod voor een on the job training verspanen, waarbij de productie zelfs gewoon door kan gaan. Een incompany training kan ook worden georganiseerd aan het eind van de werkdag, bijvoorbeeld na een gezamenlijk avondmaal.

2. Kennis delen
Zijn er meerdere medewerkers in het bedrijf die dezelfde cursus moeten volgen? Laat een medewerker de cursus doen en vraag hem om zijn kennis met de anderen te delen. Zorg wel dat daar voldoende gelegenheid voor is. Plan bijvoorbeeld samen een presentatie.

3. Vraag om advies
Heb je behoefte aan vaktechnische kennis in je bedrijf, maar weet je niet waar te beginnen? Heb je geen tijd om uit te zoeken welke opleidingen geschikt zijn, wie ze zouden kunnen doen en hoe het kostenplaatje eruit ziet? Bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen krijg je kosteloos en vrijblijvend advies. Onze opleidingsadviseur Erik Overzet kan voor jouw bedrijf een scholingsadvies op maat maken. Je kunt contact met hem opnemen via telefoonnummer 06-21597842 of e.overzet@friesepoort.com.

 

Bron: MetaalNieuws, 6 december 2017

 

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's