0900 8 996 996
(normaal tarief)

OOM: blijf bijscholen!

Geplaatst op 07 december 2017

Opleidingsfonds OOM merkt dat er minder bijscholing plaatsvindt bij de aangesloten metaalbedrijven. Waarschijnlijk is dit een gevolg van de aantrekkende economie en het toenemende aantal orders. Maar ondanks de drukte wil OOM de metaalondernemers op het hart drukken te blijven investeren in de opleiding van hun medewerkers. “De technologische ontwikkelingen gaan snel en het is belangrijk om ze op de voet te volgen.”                        

Daarom geeft het opleidingsfonds drie tips om in drukke tijden toch te kunnen blijven bijscholen.

1. On the job of incompany training
Kijk of er een on the job of incompany training kan worden georganiseerd. De medewerkers hoeven dan niet naar een cursuslocatie te reizen, waardoor er minder productietijd verloren gaat. Op het gebied van verspanen is er nu een mooi aanbod voor een on the job training verspanen, waarbij de productie zelfs gewoon door kan gaan. Een incompany training kan ook worden georganiseerd aan het eind van de werkdag, bijvoorbeeld na een gezamenlijk avondmaal.

2. Kennis delen
Zijn er meerdere medewerkers in het bedrijf die dezelfde cursus moeten volgen? Laat een medewerker de cursus doen en vraag hem om zijn kennis met de anderen te delen. Zorg wel dat daar voldoende gelegenheid voor is. Plan bijvoorbeeld samen een presentatie.

3. Vraag om advies
Heb je behoefte aan vaktechnische kennis in je bedrijf, maar weet je niet waar te beginnen? Heb je geen tijd om uit te zoeken welke opleidingen geschikt zijn, wie ze zouden kunnen doen en hoe het kostenplaatje eruit ziet? Bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen krijg je kosteloos en vrijblijvend advies. Onze opleidingsadviseur Erik Overzet kan voor jouw bedrijf een scholingsadvies op maat maken. Je kunt contact met hem opnemen via telefoonnummer 06-21597842 of e.overzet@friesepoort.com.

 

Bron: MetaalNieuws, 6 december 2017

 

Meer nieuws

Diplomering Verzorgende IG Patyna en Hof en Hiem Op donderdag 22 februari 2018 namen 15 werknemers van Patyna en Hof en Hiem hun diploma Verzorgende IG in ontvangst. Medewerkers verzorgende van Patyna en Hof en Hiem volgden in een samengestelde groep het opleidingstraject tot Verzorgende IG.
Diplomering derde groep mbo Verpleegkundige Kwadrantgroep Op dinsdag 20 februari 2018 nam de derde groep van de Kwadrantgroep het mbo-diploma Verpleegkundige niveau 4 in ontvangst. In april starten weer twee groepen zij-instromer Verzorgende IG bekostigd vanuit Sectorplus gelden.
Diplomering Verpleegkunde medewerkers Paletgroep Op donderdag 15 maart 2018 namen 7 medewerkers van de Paletgroep hun mbo-diploma Verpleegkunde in ontvangst!
Terugblik NLdoet Drachten Eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg gingen vrijdag 9 maart jl. in actie voor NLdoet. De studenten gingen aan de slag bij diverse zorginstellingen in de omgeving van Drachten.
Opleiding Verzorgende IG reikt eerste cum laude-diploma uit Afgelopen maandag 12 maart kreeg de diploma-uitreiking van de volwassenenopleiding Verzorgende IG (bijzondere trajecten) een extra feestelijk tintje. Jolanda Bergsma-Bijlsma ontving als het eerste student een cum-laude diploma.

Pagina's