0900 8 996 996
(normaal tarief)

OOM: blijf bijscholen!

Geplaatst op 07 december 2017

Opleidingsfonds OOM merkt dat er minder bijscholing plaatsvindt bij de aangesloten metaalbedrijven. Waarschijnlijk is dit een gevolg van de aantrekkende economie en het toenemende aantal orders. Maar ondanks de drukte wil OOM de metaalondernemers op het hart drukken te blijven investeren in de opleiding van hun medewerkers. “De technologische ontwikkelingen gaan snel en het is belangrijk om ze op de voet te volgen.”                        

Daarom geeft het opleidingsfonds drie tips om in drukke tijden toch te kunnen blijven bijscholen.

1. On the job of incompany training
Kijk of er een on the job of incompany training kan worden georganiseerd. De medewerkers hoeven dan niet naar een cursuslocatie te reizen, waardoor er minder productietijd verloren gaat. Op het gebied van verspanen is er nu een mooi aanbod voor een on the job training verspanen, waarbij de productie zelfs gewoon door kan gaan. Een incompany training kan ook worden georganiseerd aan het eind van de werkdag, bijvoorbeeld na een gezamenlijk avondmaal.

2. Kennis delen
Zijn er meerdere medewerkers in het bedrijf die dezelfde cursus moeten volgen? Laat een medewerker de cursus doen en vraag hem om zijn kennis met de anderen te delen. Zorg wel dat daar voldoende gelegenheid voor is. Plan bijvoorbeeld samen een presentatie.

3. Vraag om advies
Heb je behoefte aan vaktechnische kennis in je bedrijf, maar weet je niet waar te beginnen? Heb je geen tijd om uit te zoeken welke opleidingen geschikt zijn, wie ze zouden kunnen doen en hoe het kostenplaatje eruit ziet? Bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen krijg je kosteloos en vrijblijvend advies. Onze opleidingsadviseur Erik Overzet kan voor jouw bedrijf een scholingsadvies op maat maken. Je kunt contact met hem opnemen via telefoonnummer 06-21597842 of e.overzet@friesepoort.com.

 

Bron: MetaalNieuws, 6 december 2017

 

Meer nieuws

Gratis loopbaanadvies voor werknemers van 45 jaar en ouder Duizenden werkenden van 45 jaar en ouder kunnen nu een gesubsidieerd ontwikkeladvies aanvragen bij een loopbaanadviseur.
Budget scholingsvoucher langdurige zorg bijna op Het heeft er lang naar uitgezien dat het budget voor de scholingsvouchers voor werknemers uit de langdurige zorg niet helemaal op zou raken. Sinds enkele weken is echter het aantal aanvragen dat UWV voor deze scholingsvoucher ontvangt enorm gestegen.
15 topopleidingen voor ROC Friese Poort in Keuzegids Mbo 2018 Vijftien opleidingen van ROC Friese Poort krijgen het predicaat “Topopleiding 2018” in de vandaag verschenen Keuzegids Mbo. Het gaat om opleidingen in de zes vakgebieden Signmaking, Financieel administratieve beroepen, Podium- en evenemententechniek, Logistiek, Handhaver toezicht en veiligheid en Klantmedewerker bancaire diensten. Deze opleidingen kregen een beoordeling van 75 punten of hoger.
Alice Muller benoemd als lid College van Bestuur ROC Friese Poort ROC Friese Poort heeft mevrouw Alice Muller (43) benoemd als lid van het College van Bestuur. Met ingang van 1 maart 2018 treedt zij in dienst. Met de benoeming van Muller is gekozen voor een jonge, ambitieuze bestuurder met een groot regionaal en landelijke netwerk en veel kennis over de Friese arbeidsmarkt.
Veteranen helpen nieuwe Nederlanders inburgeren ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen is een succesvolle pilot gestart door de inzet van veteranen bij de reguliere inburgeringslessen.

Pagina's