0900 8 996 996
(normaal tarief)

Ondertekening contract samenwerking Zeekadetkorps Urk en ROC Friese Poort

Geplaatst op 11 juni 2018

Ondertekening contract samenwerking Zeekadetkorps Urk en ROC Friese Poort

Zeekadetkorps Urk en ROC Friese Poort breiden hun samenwerking uit. Het korpsschip en de WM4 schouw van het korps worden nu ook ingezet voor de praktijk van de scheepvaart- en visserijopleidingen van ROC Friese Poort. Op zaterdagochtend 9 juni ondertekenden Harry Strikwerda, voorzitter van Zeekadetkorps Urk en Durk Bijma, vestigingsdirecteur van ROC Friese Poort de samenwerkingsovereenkomst op korpsschip ‘de Noorderkroon’ in de haven van Urk.

 

Samenwerking win-win

“Wij zijn blij met deze ontwikkeling. De samenwerking biedt voor zowel het Zeekadetkorps als ROC Friese Poort voordelen”, aldus Durk Bijma. “Het Zeekadetkorps krijgt van onze docenten en studenten ondersteuning bij het onderhoud van de vloot. En wij kunnen het korpsschip inzetten als opleidingsschip voor het praktijkdeel van onze opleidingen mbo scheepvaart en visserij. Een waardevolle toevoeging die de kwaliteit van onze opleidingen ten goede komt. ”

Inzet van de vloot voor praktijk opleiding

De vloot wordt op verschillende manieren ingezet voor de praktijk. Die vloot bestaat overigens uit het korpsschip ‘de Noorderkroon’, drie zeil- roeivletten en sinds vorige week, een schouw type WM4. De vletten worden door de studenten binnenvaart gebruikt om te leren manoeuvreren. De motor van de schouw wordt gereviseerd en onderhouden tijdens de practica lessen van Mark Poortman, docent machinekamer, en zijn studenten. Met ‘de Noorderkroon’ als opleidingsschip komen studenten vanaf dag een in aanraking met alle facetten van hun maritieme opleiding op het water. Zoals reisvoorbereiding, navigatie en competenties als samenwerken en leidinggeven.

Meer nieuws

Woningstichting Weststellingwerf in Duurzaam Doen Huis Vrijdag 14 september 2018 volgden ongeveer 35 medewerkers van woningstichting Weststellingwerf een workshop over hoe een woning te verduurzamen. De workshop vond plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. 
Challenge ECOkubus voor bouwstudenten Sneek en Emmeloord Woensdag 12 september 2018 was de aftrap van de Challenge Ecokubus voor tweedejaars bouwstudenten Sneek en Emmeloord onder begeleiding van Frysklab. Het doel van deze Challenge is om samen met Heijmans Woningbouw Noord (Drachten) als opdrachtgever een Ecokubus te ontwerpen en te bouwen voor ROC Friese Poort in Sneek.
Convenant Zorggroep Liante en ROC Friese Poort De jarenlange goede samenwerking tussen ROC Friese Poort en Zorggroep Liante is bekrachtigd met de ondertekening van het convenant. De samenwerking en de resultaten zijn hiermee geborgd en dragen bij aan een leven lang ontwikkelen in de regio. 
Prinsjesdag 2018 promotie van het mbo Zonder mbo'ers geen Prinsjesdag. Van beveiliging tot visagie en van fotografie tot paardenverzorging. Het mbo was ruim aanwezig tijdens Prinsjesdag. 
Nieuw opleidingstraject in de ouderenzorg Zorgorganisaties Patyna en Noorderbreedte zijn op 10 september gestart met een gezamenlijk opleidingstraject in Noordwest Friesland voor zij-instromers. Samen met ROC Friese Poort worden 23 nieuwe medewerkers opgeleid tot maatschappelijk verzorgende. De deelnemers krijgen een vaste betaalde baan in de zorg.

Pagina's