0900 8 996 996
(normaal tarief)

Ondertekening contract samenwerking Zeekadetkorps Urk en ROC Friese Poort

Geplaatst op 11 juni 2018

Ondertekening contract samenwerking Zeekadetkorps Urk en ROC Friese Poort

Zeekadetkorps Urk en ROC Friese Poort breiden hun samenwerking uit. Het korpsschip en de WM4 schouw van het korps worden nu ook ingezet voor de praktijk van de scheepvaart- en visserijopleidingen van ROC Friese Poort. Op zaterdagochtend 9 juni ondertekenden Harry Strikwerda, voorzitter van Zeekadetkorps Urk en Durk Bijma, vestigingsdirecteur van ROC Friese Poort de samenwerkingsovereenkomst op korpsschip ‘de Noorderkroon’ in de haven van Urk.

 

Samenwerking win-win

“Wij zijn blij met deze ontwikkeling. De samenwerking biedt voor zowel het Zeekadetkorps als ROC Friese Poort voordelen”, aldus Durk Bijma. “Het Zeekadetkorps krijgt van onze docenten en studenten ondersteuning bij het onderhoud van de vloot. En wij kunnen het korpsschip inzetten als opleidingsschip voor het praktijkdeel van onze opleidingen mbo scheepvaart en visserij. Een waardevolle toevoeging die de kwaliteit van onze opleidingen ten goede komt. ”

Inzet van de vloot voor praktijk opleiding

De vloot wordt op verschillende manieren ingezet voor de praktijk. Die vloot bestaat overigens uit het korpsschip ‘de Noorderkroon’, drie zeil- roeivletten en sinds vorige week, een schouw type WM4. De vletten worden door de studenten binnenvaart gebruikt om te leren manoeuvreren. De motor van de schouw wordt gereviseerd en onderhouden tijdens de practica lessen van Mark Poortman, docent machinekamer, en zijn studenten. Met ‘de Noorderkroon’ als opleidingsschip komen studenten vanaf dag een in aanraking met alle facetten van hun maritieme opleiding op het water. Zoals reisvoorbereiding, navigatie en competenties als samenwerken en leidinggeven.

Meer nieuws

SER aanjager doe-agenda LLO, mbo-scholen als goed voorbeeld aangehaald De MBO Raad heeft de SER geadviseerd om vooral te kijken naar de mogelijkheden die er in het mbo al zijn. Zo hebben Scalda en ROC Friese Poort tijdens de startbijeenkomst in drukbezochte workshops laten zien hoe zij werken met flexibele trajecten voor volwassenen, zowel in het bekostigd onderwijs als in het niet-bekostigd onderwijs. 
Studenten organiseren Zomerfair voor het Leger Des Heils Op woensdag 27 juni organiseren eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg van ROC Friese Poort een Zomerfair. De gehele opbrengst gaat naar het project Vast en Verder van het Leger Des Heils. De fair vindt plaats van 10.00-15.00 uur in de vestigingen Drachten, Leeuwarden, Emmeloord en Sneek.
Midden Yn ’e Mienskip Eventweek voor studenten van ROC Friese Poort Van 26 tot en met 29 juni 2018 staat ROC Friese Poort in Drachten in het teken van Leeuwarden-Fryslân 2018. Tijdens deze ‘Midden Yn ‘e Mienskip Eventweek kunnen studenten en medewerkers genieten van inspirerende workshops, kunst, theater, sport en muziek.
Team Drachten Drie winnaar van het Capture the Flag Event 2018 Ruim 100 ICT-studenten van ROC Friese Poort en medewerkers van Defensie bonden dinsdag 19 juni de strijd met elkaar aan tijdens een Capture the Flag Event in de vestiging Emmeloord. Winnaar van het Event werd ‘Team Drachten Drie’.
Resultaten JOB-Monitor 2018 Vanaf december 2017 konden onze studenten via de JOB-Monitor laten weten wat ze van onze school en hun opleiding vinden. De JOB-Monitor is het grootste landelijke onderzoek dat elke twee jaar in kaart brengt hoe tevreden mbo-studenten over hun onderwijs zijn.

Pagina's